Šta je novo?

Izasli su nVIDIA 40.41

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li je ko zabelezio i sa kojim karticama skok performansi?
Najavljeno je da ovi drajveri emuliraju NV30.

evo nesto od mene
drajver fps quake 3 verzija
30.82 141.1 original
30.82 141.8 1.17
40.41 145.1 1.17

napomena: nview je malo bagovit, ima nekoliko novih opcija... recimo drop down menu transparency <- baguje, malo treperi meni

btw, nisu certifikovani drajveri

Samo da nisu krenuli ATI-jevim stazama:

Reports are coming in that the supposed, "Up to a 25% increase in performance" is only showing in 3DMark2001 benchmark. While playing games, Quake 3 is appearing darker then usual. More and more reports will be coming in regarding the new Detonator 40 driver. From the looks of it, it's not what people where really interested in as you can't play 3DMark2001.

Nisam probao 3DMark2001, a u 3DMark2002 takolje nisam primetio neko ubrzanje na GeForce2 Pro kartici. Sto se tice novog interfejsa on mi se dopao.

Paradigma je napisao(la):
Da li je ko zabelezio i sa kojim karticama skok performansi?
Najavljeno je da ovi drajveri emuliraju NV30.
Pa u nedostatku pravog moraju da ga emuliraju. :D:D:D

Re: Re: Izasli su nVIDIA 40.41

magick je napisao(la):

Uopšte nije tako, magični. Vidiš tu nije u pitanju to da se Nvidia upaničila povodom izlaska Radeona 9700 i sada brže bolje naduvavaju priču oko NV30. Ne nije to! NVidia je jedna kompanija koja pre svega misli o svojim mušterijama. Evo npr. ja ne moram sada da kupujem novu grafičku - sa ovim drajverima ću od GF2MX-a imati GF 5 :p Šta ćeš više od toga :D

delimir je napisao(la):
Šta nije valjda izašao 3D Mark 2002 !?
Ma naravno da nije, ili je lapsus ili je covek mozda mislio na SE...

Uuuu, mnogo mi se sviđa ova NV30 "emulacija". Ovo što sam ja video u Quake-u III nije ni slide show (nije se blokiralo!). Zadnji put sam ovakvo iskustvo imao kada sam pokušavao da igram Tux Racer pod RedHat-om bez GLX drajvera...Stvarno mnogo sporo. Rekoše da se sve oslanja na CPU i da je spora emulacija i da služi samo da se vidi kakav će kvalitet slike davati NV30. Ja sam za ovu priliku podigao CPU na 1800 MHz (2200+) na 333 MHz FSB-a i nisam video taj kvalitet (ništa nisam video :p, jer su se čak i komande sporo odazivale). Šteta baš mi se ne da, eto ostajem pri odluci da ipak kupim Radeon 8500.

Da ne bude sve loše, ima par odličnih stvarčica. Izgleda mi da je refresh rate konačno popravljen, slika mi u Quake-u nije više tamna kao pre, ima onu foru za okretanje slike za 90C (za "rotirajuće" LCD-ove), dobio sam još 100 poena u 3D Mark 2001 ;)

Re: Re: Izasli su nVIDIA 40.41

magick je napisao(la):

E, ti Parhelievac nemoj da pricas nista... Bolje bi bilo da uzmes 3 petnaestice umesto dve sedamnaestice... trebace ti za onaj, kako se zove, ... a da, ... surround gaming... :D :D

Re: Re: Re: Izasli su nVIDIA 40.41

byMaX je napisao(la):
E, ti Parhelievac nemoj da pricas nista... Bolje bi bilo da uzmes 3 petnaestice umesto dve sedamnaestice... trebace ti za onaj, kako se zove, ... a da, ... surround gaming... :D :D
Pa ti znaš da sam ja uvek bio za to palamuđenje .... Kad' svi uzimaju memoriju od 3.2GB/s ja uzimam dve od 1.6 .... :D Što jednostavno kad' može komplikovano? :)

Re: Re: Re: Re: Izasli su nVIDIA 40.41

magick je napisao(la):
Što jednostavno kad' može komplikovano? :)

Zato te i volimo... :) :D ;)

Vrh Dno