Šta je novo?

Izasli Nvidia 40.41 whql driveri

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Teski su oko 9Mb, a ima sa coolbits-om skrivenih opcija.

Re: Re: Izasli Nvidia 40.41 whql driveri

Na vr-zone su ih nahvalili, zar ne , a i na 3dspotu...

Ovi koje sam ja skinuo 29.08.2002 sa nVIDIA sajta nisu whql

WHQL je "pending" posto i sama NVidia zvanicno deklarise drajvere kao beta...(sto je zanimljivo, jer je ovo prvi put da se na zvanicnom sajtu pojavljuju beta drajveri, koji su se inace dosada uvek pojavljivali samo na "alternativnim" sajtovima)

I jos kad bi neko objasnio cemu nam sluze dva paralelna istovetna thread-a ???

drapin je napisao(la):
I jos kad bi neko objasnio cemu nam sluze dva paralelna istovetna thread-a ???
pa onaj je prvi napravljen, a ovaj drugi je za noviju verziju, ovi su ipak whql a oni nisu :D

Miroslav je napisao(la):
pa onaj je prvi napravljen, a ovaj drugi je za noviju verziju, ovi su ipak whql a oni nisu :D
:D Dobro objasnjenje nema sta, ali bojim se da jos vise ne zbunimo ljude...
Dakle da ne bude zabune, postoje samo jedni 40.41 drajveri (za sada) i NISU whql. I postoje samo za XP/2000.

Medjutim idite do guru3d-a, tamo su okacili mali reg fajl koji oslobadja neke skrivene funcije u 40.41:
Detonator 40.41 Hidden Features Patch
The new Detonator 40.41 drivers have some new hidden features like a Refesh Rate Override page, AGP settings page and a page that shows the GPU tempature (was not able to enable that one yet).

Dakle napokon refresh rate fix integrisan u Detonatore !!! :D
Mala zackoljica, ipak: izgleda da radi samo sa d3d, tj. ne radi u OpenGL-u...a ovaj fazon sa merenjem temperature GPU-a bi bio sjajan za OC, ali radi naravno samo sa karticama koje tako nesto podrzavaju, tj. koje imaju neki monitoring cipa...a koje su to zasada ni njima sa guru3d-a nije bas jasno...

Sorry, hteo sam i screenshot da stavim (ne moze da se dodaje attachment pod "edit" post ?!?)

Hm... Imam sve verzije drajvera od 2.xx do ovih poslednjih, ali idalje koristim 29.42...

Samo toliko bih rekao...

Nazad
Vrh Dno