Šta je novo?

Izasao za iPhone 3G/3GS 6.15.00 Baseband Downgrade

stolex

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
1. Preuzmite trenutni iOS koji je instaliran na vasem iUredjaju, to mozete odavde

2. Preuzmite Redsn0w 0.9.14b1

3. Raspakujte i pokrenite Redsn0w 0.9.14b1, ukoliko zatrazi, dozvolite mu Administratorske privilegije

4. Izaberite Extras/Select IPSW i potrazite i izaberite preuzeti iOS fajl iz prvog koraka, pa Open, pa OK

5. Kada vas pita, recite da li imate stariju ili noviju verziju iPhone-a 3GS (da li imate new ili old bootrom)

6. Izaberite Back pa Jailbreak, Redsn0w će sada da radi

7. Stiklirajte Downgrade from iPad baseband, ako imate Cydia-ju vec instaliranu, odstiklirajte je, pa Next

8. Ubacite telefon u DFU mod u sledećem koraku

9. Redsn0w ce ponovo da obavi svoj posao i da vas obavesti kada proces bude gotov

Ostatak procesa se desava na iPhone-u i posle nekog teksta i ikonice ananasa ispisace se tekst Flashing Baseband koji traje dugo (3 - 8 minuta) tako da nemojte da panicite

Kada se proces zavrsi, iPhone ce se reboot-ovati i imaćete baseband 05.13.04 na kome radi GPS i koji moze da se otkljuca softverski, ukoliko nije SIM free.

Na ovom site-u imate i detaljno upustvo sve sa slikama How To Downgrade iPhone3GS 6.15 Baseband Using Redsn0w.

P. S. Nekad trebate par puta da pokusate da biste uspeli. Inace upustvo je preuzeto sa drugog foruma...

Svaka cas za uputstvo, ja sam ipak prodao moj 3GS 6.15 i uzeo IP4:)
Ali u svakom slucaju extra uputstvo

Koliko mogu da vidim po forumima ovo ne funkcionise...Jel uspeo neko da odradi???

Ovo funkcionise. Nekima da, a nekima ne. Ne znam zbog cega je tako. Ali u vecini slucajeva da, funkcionise. Jer sam citao ovamo na tom forumu odakle sam i preuzeo upustvo, da su ljudi bez problema odradili downgrade.

Samo ako vam ne uspe iz prve, trebate jos par puta da probate. Tako da nista ne kosta da se proba. ;)

EDIT

Dodao bih jos ovo ako nekima ne uspe prema onom upustvu. To sam isto tamo izvukao sa tog foruma.

OK, so redsn0w was released yesterday that will downgrade iPad baseband 6.15.00 to 5.13.04 but it didn’t work for some. Here’s the fix which you can try.

downgrade-to-5.13.04.jpg

I tried to downgrade it while the iPhone 3GS was running on iOS 5.1.1. When the process was completed, the phone booted up but it was still showing iPad baseband 6.15.00. I found a simple solution which hopefully would work for you as well.
Firstly, use this iPad baseband downgrade guide I posted yesterday. Once done, if you still have baseband 6.15.00, try the following:
1. Build custom iOS 4.1 either with redsn0w or sn0wbreeze. You can also download custom iOS 4.1 for 3GS or you can use any custom iOS 4.x for iPhone 3G since it doesn’t require SHSH signing.
2. Put iPhone into pawn DFU either with iREB or redsn0w.
3. Launch iTunes and press Shift+Restore (Windows) or Option+Restore (Mac). Since Apple is still signing iOS 4.1 for iPhone 3GS, make sure your hosts file doesn’t point to Cydia server (though it’s OK if you have SHHS for iOS 4.1 saved there).
4. Wait until the restore is complete.
5. When your iPhone reboots, you should see your baseband is now downgraded to 5.13.04.
6. You can then build a new custom iOS 5.1.1 with sn0wbreeze or redsn0w to preserve the baseband, restore it and then unlock with ultrasn0w 1.2.7.
Pretty strange but this would work for sure.

Poslednja izmena:
Meni ovo ne radi... Stuck @ 06.15 a sve uradjeno kao sto je napisano

Mislim da isto tako 05.16.05 na 3gs-u nije moguce otkljucati ili se varam, dal postoji za njega otkljucavanje ili mora da se podigne na 6.15.00 pa sa njega da se spusta pa ako radi radi ?

QllDa to je dobra varijanta ali ne smes novije modele, sa novim BB chipom na 6.15.00 jer ce se trajno ostetiti. Ima na googleu tacno od koje nedelje proizvodnje su ti novi koje mozes da unistis.

Inace ja sam downgradeovao jedan iz prve.

Mislim da isto tako 05.16.05 na 3gs-u nije moguce otkljucati ili se varam, dal postoji za njega otkljucavanje ili mora da se podigne na 6.15.00 pa sa njega da se spusta pa ako radi radi ?

Trebas prvo da ga podignes na BB 6.15 pa onda da odradis downgrade. Ali prvo proveri koje nedelje je proizveden, jer se kod ovih novijih 3GS-ova bez problema spali BB cip, pogotovo ako je verzija od 8GB nemoj ni da proveravas ni da pokusavas.

Meni ovo ne radi... Stuck @ 06.15 a sve uradjeno kao sto je napisano

Rekao sam vec da nekima radi, a nekima ne. Vecini radi i bez problema su odradili downgrade. Zasto je tako ne znam. Pokusaj vise puta da probas. A i ovo je tek prva verzija redsn0w-a koja to moze. Mozda ce sa nekom sledecom popraviti.

3gs je od 8GB, videcu koje je nedelje ...

Moj 3GS je od 8GB, ali na 06.15 radi sve osim GPS-a, znaci stariji je, nije od onih koji se prze :D

3gs 8gb sa serial number 85147..... je u pitanju, da li je pametno podici ga na 06.15 ?

Evo danas sam nasao malo vremena i probah da odradim ovaj B.B downgrade na mom 3gs-u i uspeo sam iz prve....tako da mogu da potvrdim da radi... :D Konacno :D :D :D

Ne mora da znaci da ce svi 8GB modeli da se ukokaju ako im se stavi 06.15.00 baseband. Zavisi od nedelje proizvodnje. Prekjuce sam spustio jedan 8GB 3GS (kupljen otprilike u ovo doba prosle godine) koji je kupljen sa 06.15.00 na 05.13.04. Sve proslo glat iz prve, samo sam morao da obrisem ultrasn0w pa da ga ponovo instaliram da bih dobio signal. Sada sve radi perfektno.

Samo da potvrdim da je kod mene prošlo sve iz prve i radi. Model je 3GS,new bootrom,16gb. Hvala svima koji su konačno rešili ovaj istorijski problem i naravno ljudima koji su podelili ovu vest. :guitar:

U cetvrtak izlazi fix za redsnow za one kojima ne prolazi down BB-a.

Zaboravio sam da kažem,da mi je posle završenog procesa sve bilo u funkciji.Znači,sve je radilo.Bez ponovnog JB i otključavanja. Stvarno super stvar ovaj downgrade :banana:

Izasao je novi redsn0w sa kojim sam uspeo da uradim downgrade.
http://blog.iphone-dev.org/
Sad radi gps na 3g na kojem nije htela prethodna verzija redsn0wa da uradi downgrade. Ukoliko pobrljavi ako samo radite downgrade, uradite kompletan jailbreak. To je meni pomoglo veceras.

Nazad
Vrh Dno