Šta je novo?

Izasao WINNING ELEVEN 10

Nostormo

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Pa napokon izadje i novi WE10.
A evo i komentara
ClassicD

Quote:
Played two matches so far. Animations are nice, some great new ones for players falling over (a real nice one where the player sort of rolls 'through' his stumble and lands on his feet again). The cross animation where the crossing player falls on his ass is back again, and there are lots of other little animations I've not seen before. Of course, the GKs now make more one-handed saves too.

Player responsiveness is far better than WE9, thankfully. If a player stumbles in WE10, you are 'in control' of him again extremely quickly and you can continue your run, in WE9 this type of situation would always result in a free-kick. A great improvement here because it keeps the flow of the game going, there are definitely less little, silly fouls in WE10.

Use of to receive a pass seems tweaked. In WE9 it felt like although your player controlled the ball, he almost controlled it too well, and the ball got stuck under his feet a little. In WE10 this doesn't seem to happen. It's hard to explain, but although it seems defenders catch up they don't seem to be able to put in much of a challenge while they are sprinting back, which is just great as in previous versions they'd just barge into the back of you. This time it feels like they're really just concentrating on getting on their goal-side first, before they think about tackling.

Through passes are struck less powerfully and more precisely, the high through pass is much more floated instead of driven.

No slowdown on FAR view, not tried others. I also notice the tiny 'freeze' that sometimes occurs when the ball goes into the net or just bye the goal, but it doesn't hurt at all even if it's a little strange to get used to, not serious.

Only new stadium available at the start is Bernabeu, which is pretty well done (the ground area inside the goal net is sweet, it's 3/4 grass and 1/4 concrete like the real stadium). I assume if there are any other stadia they have to be unlocked.

I won't post any stats or faces so don't ask, I'm gonna go back and play some more and see what else I notice.

Overall, I'm impressed so far. It's more 'free' and balanced compared to WE9.

Pa joypad brze u ruke i na fudbal ,)

oce li biti to za PC?

A kada treba da se pojavi pc verzija?Bilo we10 ili pes6.

Evo i mojih licnih prvih utisaka sa WE10
Kao prvo unakazeni meniji tj podmeniji tipa
namestanje manuelnog poziva napad/odbrana kao
i menjanje taktika i pozivanje kotri itd u
utakmici.Problem su redizajnirani meniji.Ako
ne znate da citate na japanskom osudjeni ste na
default setings.Uvodna animacija shit.
A igra....pa ja sam veteran i igram jako mnogo
WE i mogu reci potpuno redizajniran i gameplay.
Najveca promena je igranje napada.Napadaci su
maximalno favorizovani u odnosu na odbranu.Primer
zatrcim se sa Henryjem i prodjem kroz bilo koju
odbranu kao pored Turskog groblja i izadjem sam
na golmana i tu je kraj.Pa cak vise ni netreba finta
da bi predriblao golmana vec se samo promeni pravac
i on na zemlji i gol.Sve se to desava na tezini 3 zvezdice na 5 zvezdica agresivnost AI se poveca ali on sada na 5 igra kao WE9 na 2/3 zvezdice.Vidi se da je trebalo jos raditi na igri a ne zbog svetskog prvenstva zuriti.....Sutevi su topovske djuladi a dokaz je da ni mreza ne upije udarac vec se iz gola lopta vrati do penala.Ja sam u ovih 5-6 utakmica imao 20+ suteva
u gol na 2*5 min setovanju na 5 zvezdica.Neki su se zalili sto se u WE9 igraci vuku pa npr Henry pretrci teren za 15 sek a treba za 10 ..e sad pretrci za 5 sek.Trough pasovi su sporiji ali precizniji i ne bacaju se vise kao da je teren 150 a ne 100 metara vec se trudi da se uskladi brzina igraca i lopte.Kretanje igraca je poboljsano narocito odbrane kada vi vodite igrace.Igra glavom poboljsana i animacije pokreta i udaranja glavom raznovrsnije.Raznovrsnije i animacije padova mada malo i preterane npr dosta saltoa u napred.Klizeci startovi blago otezani i more tricky za upotrebu.Vracena upotreba loba
koji je sada ponovo na nivou WE8 dakle jako lako i precizno.Izvodjenje brzog slobonjaka L1+R1....dobra fora.Najbolje poboljsanje je da su ukinuli debilne faulove sa saplitanjem sa ledja pa se ne secka igra sa faulovima toliko.Takodje odbrambeni igraci se vise trude da prestignu napadaca nego da
mu oduzmu loptu sto opet favorizuje napadace a klizeci sa ledja vrlo moguc crveni.Jos veliko poboljsanje je da kada izlazite 1-1 sa odbrambenim i prodjete ga a on vas zakaci i vi se zateturate u WE9 je 95% faul a da vas je pustio
izasli bi ste sami na golmana.U WE10 sada je 5% faul a 95% vam pusti prednost a i nakon teturanja recovery vaseg igraca je jako brz pa vrlo brzo vam se vrati kontrola nad igracem.
DVD je ful za razliku od dosdasnjih izdanja koja su bila po 1.4-1.5 Gb.Toliko za sad.

znachi shit nevidjeni?ne mogu da verujem....

BitrAtE je napisao(la):
znachi shit nevidjeni?ne mogu da verujem....

Pa meni licno je zasmetalo najvise to sto se zaletim malo promenim pravac kretanja i proletim kroz odbranu.I jos sto odbrambeni igrac moze da se j*be kad juri s ledja napadaca ako ne kliza.
Nije shit ali protiv AI mnogo lako.
Human vs Human videcu danas protiv kuma........

Nostormo je napisao(la):
Evo i mojih licnih prvih utisaka sa WE10
Kao prvo unakazeni meniji tj podmeniji tipa
namestanje manuelnog poziva napad/odbrana kao
i menjanje taktika i pozivanje kotri itd u
utakmici.Problem su redizajnirani meniji.Ako
ne znate da citate na japanskom osudjeni ste na
default setings.Uvodna animacija shit.
A igra....pa ja sam veteran i igram jako mnogo
WE i mogu reci potpuno redizajniran i gameplay.
Najveca promena je igranje napada.Napadaci su
maximalno favorizovani u odnosu na odbranu.Primer
zatrcim se sa Henryjem i prodjem kroz bilo koju
odbranu kao pored Turskog groblja i izadjem sam
na golmana i tu je kraj.Pa cak vise ni netreba finta
da bi predriblao golmana vec se samo promeni pravac
i on na zemlji i gol.Sve se to desava na tezini 3 zvezdice na 5 zvezdica agresivnost AI se poveca ali on sada na 5 igra kao WE9 na 2/3 zvezdice.Vidi se da je trebalo jos raditi na igri a ne zbog svetskog prvenstva zuriti.....Sutevi su topovske djuladi a dokaz je da ni mreza ne upije udarac vec se iz gola lopta vrati do penala.Ja sam u ovih 5-6 utakmica imao 20+ suteva
u gol na 2*5 min setovanju na 5 zvezdica.Neki su se zalili sto se u WE9 igraci vuku pa npr Henry pretrci teren za 15 sek a treba za 10 ..e sad pretrci za 5 sek.Trough pasovi su sporiji ali precizniji i ne bacaju se vise kao da je teren 150 a ne 100 metara vec se trudi da se uskladi brzina igraca i lopte.Kretanje igraca je poboljsano narocito odbrane kada vi vodite igrace.Igra glavom poboljsana i animacije pokreta i udaranja glavom raznovrsnije.Raznovrsnije i animacije padova mada malo i preterane npr dosta saltoa u napred.Klizeci startovi blago otezani i more tricky za upotrebu.Vracena upotreba loba
koji je sada ponovo na nivou WE8 dakle jako lako i precizno.Izvodjenje brzog slobonjaka L1+R1....dobra fora.Najbolje poboljsanje je da su ukinuli debilne faulove sa saplitanjem sa ledja pa se ne secka igra sa faulovima toliko.Takodje odbrambeni igraci se vise trude da prestignu napadaca nego da
mu oduzmu loptu sto opet favorizuje napadace a klizeci sa ledja vrlo moguc crveni.Jos veliko poboljsanje je da kada izlazite 1-1 sa odbrambenim i prodjete ga a on vas zakaci i vi se zateturate u WE9 je 95% faul a da vas je pustio
izasli bi ste sami na golmana.U WE10 sada je 5% faul a 95% vam pusti prednost a i nakon teturanja recovery vaseg igraca je jako brz pa vrlo brzo vam se vrati kontrola nad igracem.
DVD je ful za razliku od dosdasnjih izdanja koja su bila po 1.4-1.5 Gb.Toliko za sad.

Svaka chast za rev.
Mislim da je krajnje vreme bilo da se redizajnira meni jer ga vuku jos od sedmice.
Sto se nivoa tesine tice, plasim se da su ciljali na mladju publiku jer ni meni vise nije poenta da igram sa 3,4 ili 5 zvezdica...pravi fudbal se igra na 6 a ni tada nije neki problem dobiti utakmicu.
Drago mi je sto su ispravili onu veliku gresku sa AI-jem i sudijama faulovima i to...mislim da je to bila najveca mana devetke.
Henry, Henty pa bre ja sa njim pretrcim uzduz i popreko teren za 10ak sekundi i pritom ne dodjem u kontakt ni sa jednim protivnichkim igracem. :D
Ne znam sta su sada izveli ali iskreno govoreci Henry je najbolji igracu u devetci.
Ajde daj jos malo review-a, interesuje me:
- Prebacivanje lopte sa jedne strane na drugu?
- Finte, da li su ubacili neku novu?
- Korneri?
- Dupli pasovi?
- Pamcenje poteza, uf to me je iritiralo kada je neka neizvesna situcija pred golom i slucajno(jos dok je lopta u letu) priticnem dodavanje ali se brzo ispravim sutem na gol a CPU zapamti prvi potez to jest dodavanje.
- Pogledaj sta su uradili sa brzom promenom linije kretanja.
NPR. Kada hodas sa loptom u vertikalnom smeru(dole+desno) i onda naglo promenis putanju u(gore+desno) i pritisnes brzo trcanje?
- Sta su uradili sa offside-ma, da li i dalje linijski sudija nosi VR naocare na koji ma prati utakmicu i milimetarski precizno signalizira svaku nepravilnost? :)
Daj bre jos malo review-a! :D :D
pozdrav

Poslednja izmena:
Evo novog nakon 10 utakmica HUMAN vs HUMAN (Arsenal vs Barcelona)
Barcelona tesko da ce da pogresi pri dodavanju a i lopta im se malo lepi tipa i kad im uklizas dobra je verovatnoca da im ostane lopta.Etoo rupa ne moze gol da pogodi.Mesi i naravno Ronaldihno extra uzeti im loptu tesko.Dakle protiv AI utakmice bruka lake ali protiv coveka druga prica.E sad ostaje to sto je napad extra favorizovan ali ljudi mnogo bolje kontrolisu odbranu pa onda nije toliko lose iako stoji da se golovi dosta lakse daju nego u WE9.Primer je da sam dao 2 gola iz dva napada u 89 i 90 minutu kad je kum pomislio da je gotovo pa sam sa 1-1 dosao na 3-1.Zamerka na golmane iako dobro brane , osim kad ih brz igrac pretrcava , je da se pri jakim udarcima cak i pravo u njih vise trude da se odbrane od lopte nego da je uhvate , znaci vise kornera.Igra glavom je poboljsana i lakse se daju golovi glavom nego u WE9.Pri prekrsajima skoro stalno pusta animaciju kako se neko buni ,valja i slicno pa moze da smori narocito kad jurite rezultat.Ali ima jaka fora prikaze vam R1+L1 na ekranu i ako to pritisnete izvesce te slobodni udarac na kvarno na brzaka pa moze da dodjete i u situaciju za gol.Prednost vala u ovih 20tak
utakmica za sad nije pustao nikako a i nije bilo bas situacija za to.Sto se tice ofsajda linijski ne krade sve regularno samo ponekad smori i svira pa se nastavi akcija i tek nakon 5-6 sekundi prekine.Prebacivanje lopte sa jedne na dr stranu terena kao i do sad mora da se podesi varijanta za centarsut u opcijama.Dupli pasovi su extra za izbacivanje protivnicke odbrane iz funkcije i daleko su delotvorniji nego u WE9.Sto se tice pamcenja resenje uvek i bilo R1+R2 = great cancel koji sve ponistava pa i poteze i jurnjavu za loptom...
Od novih fora igra petom je unapredjena a imao sam i priliku da ludi Adebayor propusti loptu kroz noge i uputi sut petom, ja nisam mogao da verujem pa smo vracali 5-6 puta , samo je to ***** pokusao sa 14 metara a ne sa 5 pa nije dao gol.Slobodnjaci su na nivou WE9.
Ako ima jos neko pitanje....

Pa sta reci...otprilike se to dalo procitati i po stranim sajtovima...umesto da ispravljaju greske u sudjenju oni menjaju sjajni gameplay,taman se naviknes na jedan nacin igre,oni promene...bezveze.Mislim da necu ni probati WE10 nego cekam ispeglani PES6+WOLF...POZZ
A do tada se igra najbolja fuca na svetu tj. PES5

Samo da dodam da nakon sto sam kupio 6. zvezdicu tezine i odigrao 5 utakmica na 6 zvezdica tezine igra je jednostavno drugacija i neverovatno ali ponasa se drugacije , jednostavno perfektno i milina je igrati.Igra je genijalna ali cim se spusti tezina igra kao za pocetnike.Dakle dok se ne podigne igra na max nije nesto a na max extra fudbal.
A prednost ima samo se vise ne pojavljuje sudija u uglu pa izgleda da nema medjutim itekako se postuje i priznaje.

Ovaj fudbal igram od 1998 intezivno, i uvek je bilo potrebno da prodje neko vreme (10-15 dana) da bi se dao konačan sud o igri. I uvek do sada su Japanci uspeli da prevaziđu sami sebe, tako da ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako.

||NeX|| je napisao(la):
Daj ozbiljno, kad će ovo za PC biti?
Pa ozbiljan sam.PES5 je izasao krajem oktobra prosle godine,tako bi trebalo i ove da bude.Neznam tacno datum izlaska ali nece skoro.

psaras je napisao(la):
Pa ozbiljan sam.PES5 je izasao krajem oktobra prosle godine,tako bi trebalo i ove da bude.Neznam tacno datum izlaska ali nece skoro.

S obzirom da za mesec dana pocinje svetsko prvenstvo i da je interesovanje ogromno, čisto sumnjam da će Konami da odlaže PC verziju, sem onoliko koliko bude neophodno da bi stvar radila i na PC-ju...

uskmarko je napisao(la):
S obzirom da za mesec dana pocinje svetsko prvenstvo i da je interesovanje ogromno, čisto sumnjam da će Konami da odlaže PC verziju, sem onoliko koliko bude neophodno da bi stvar radila i na PC-ju...

Ja bi rekao pogresna procena.Ni verzija na engleskom PES nece poraniti ni za PS2 tako da bih rekao da im je ciljna grupa bilo samo Japan PS2 i nista vise tako da mislim da ce se za i PS2 PES i PC WE i PES morati sacekati jesen. Al nikad se ne zna.Jel ipak mislim da im se zuri da bi i PES verzija izasla brzo....

A i onako je globalan procenat ljudi koji igraju PES na PCu mizeran, ne verujem da će se bilo šta promeniti nego inače. Uglavnom, PES za PS2 i PC izlaze u isto vreme, a to je oko 4-5-6 meseci nakon Winninga iste generacije za PS2...

ima we10 english patch+option file sa pravim imenima klubova/igraca napravis image na pc-u patchujes narezes nazad i to je to svi meniji prevedeni itd... a option file donosi sva prava imena a sa cd-a se kopira na memory card:D

ivke76 je napisao(la):
ima we10 english patch+option file sa pravim imenima klubova/igraca napravis image na pc-u patchujes narezes nazad i to je to svi meniji prevedeni itd... a option file donosi sva prava imena a sa cd-a se kopira na memory card:D

Trenutno ima samo Fernando v2 ispravlja sve menije na engleski a od igraca cela engleska liga i reprezentacije dakle 25% max .... ima jos da se radi

daj, batalite to :)

nego recite kakva je srbija i crna gora, jel ima sanse da osvojimo svetsko :)

sta kazu ludi ljudi iz konamija :)

CamBieL je napisao(la):
daj, batalite to :)

nego recite kakva je srbija i crna gora, jel ima sanse da osvojimo svetsko :)

sta kazu ludi ljudi iz konamija :)

Pa ne bi rekao da ima revolucionarnih promena na polju statistika nasih igraca.A ako znas dobroda igras osvojices i prvenstvo al po Konamiju necemo se bas od fudbala hleba najest :D

Pes5 Wc

Ma ljudi pustite desetku. 27-28 maja u hali sportova u bg-u kvalifikacije za svetsko prvenstvo, PES5 po prvi put. Ima jos DVA mesta. 64 ekipe. Tastatura ili Gamepad.

http://eswc.clubforum.org

Kada treab da izadje engleska verzija WE10 za PS2?

A kakva je situacija sa patchevima za engleski jezik ,koliko je moguce igrati takvu verziju WE 10?

Sveki je napisao(la):
A kakva je situacija sa patchevima za engleski jezik ,koliko je moguce igrati takvu verziju WE 10?

Pa za PS2 je u roku od mesec dana od izlaska japanske verzije izasao patch 100% na engleskom tako da nema nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno