Šta je novo?

Izasao Safari 5

Screen%20shot%202010-06-10%20at%2023.18.10.png

Kasniš! :)
Ja ga koristim već dva dana. Imao sam problema sa kombinacijom Safari + YouTube + HTML5, pucao je program, ali posle reseta Safari-ja je sve OK.
Čini mi se da bolje radi, a Reader je E X T R A stvar.

Postoji li nacin da se u Safariju folderi Bookmarks-a koji se nalaze ispod Address Bar-a otvaraju automatski kad kliknem na jedan (i onda lepo setam iz jednog foldera u drugi), a ne da moram posebno da klikcem u svaki folder da bi ga otvorio???

Da li se jos nekom desava da ukoliko predjete kursorom preko nekog flash banera (tipa pogodi sve kokoske), nestane kursor sa browsera i pojavi se tek kad napamet kliknem negde na desktop. Jako je iritirajuce...:mad:

Da li se jos nekom desava da ukoliko predjete kursorom preko nekog flash banera (tipa pogodi sve kokoske), nestane kursor sa browsera i pojavi se tek kad napamet kliknem negde na desktop. Jako je iritirajuce...:mad:

Da! Kod mene se to jako često dešava.

Probaj da obrišeš stari Flash Plugin i da skineš/instaliraš nov.
Sada mi je to palo na pamet, pa i ja sada skidam...

resilo je problem, hvala :)

Hmmm...

Kod mene posle instaliranja novog Flash-a radi katastrofalno loše! Sve je nekako usporenije, npr. kada skrolujem stranicu primetno je da ne ide kako bi trebalo, nego nekako trzucka. Kada na stranici nema Flash-a radi savršeno normalno. Sve je updateovano i probao sam da resetujem Safari, da ga ponovo instaliram (i njega i Flash). U Leopard-u 10.5.8 na drugoj particiji je sve isto instalirano , ali radi super.

Da li neko ima sličnih problema?

instaliraj click2flash pa startuj samo Flasheve koji su ti potrebni na stranici.

To sam i uradio. :)
Zanimljivo je da na 10.5.8 radi savršeno normalno.

Pa nije bas tako. Kod mene na 10.5.8 flash radi ali ocajno, konstatno secka, a sa ovim poslednjim flash pleyerom bukvalno se slika zamrzne na po jedno 10tak sekundi i tome sl. dok strimuje video. Insteresantno je da kad se download zavrsi sve radi normalno, ali dok strimuje ima problem, pa je zato ne moguce gledati krsteno live stream.

Nazalost sam prinudjen zbog ovoga da pojedine sajtove gledam iz FF i Opere... :smoke:

Da sam znao da ce ovako biti ne bih ni instalirao ovaj zadnji Safari 5. Ostaje mi samo da se ponadam da ce to biti popravljeno uskoro...

Poslednja izmena:
Ja ne znam o chemu prichate ljudi, meni flash radi bolje nego na Windowsu. Problem je shto zna da pukne, ali kada radi, sve je rasterecenije nego na Windowsu, pogotovo kada su je u pitanju HD video...

Evo, da se javim, nemam nikakvih problema sa Safari-jem 5, sa Flash-om ili nečim drugim.

Ali što samo koristite Flash za YouTube, kad postoji HTML5. Većina klipova se sada može tako gledati. Idite na www.youtube.com/html5 i kliknite na plavi link na dnu. Svi klipovi koji mogu će biti HTML5 dok ne obrišete kolačiće. Onda morate opet da idete na onu stranu i kliknete link.

Ja ne znam o chemu prichate ljudi, meni flash radi bolje nego na Windowsu. Problem je shto zna da pukne, ali kada radi, sve je rasterecenije nego na Windowsu, pogotovo kada su je u pitanju HD video...

Prvi put čujem da nekome na Mac-u Flash radi bolje nego u Win-u. U OSX-u ti cepa jedno 4 x više CPU usage. Proveri! Bar je tako bilo do sada... Kod mene se sve savršeno normalno učitava i nema pucanja i sl. ali kada skrolujem stranicu na kojoj ima Flash-a jednostavno secka. Nije onako glatko kao pre.

Evo, da se javim, nemam nikakvih problema sa Safari-jem 5, sa Flash-om ili nečim drugim.

Ali što samo koristite Flash za YouTube, kad postoji HTML5. Većina klipova se sada može tako gledati. Idite na www.youtube.com/html5 i kliknite na plavi link na dnu. Svi klipovi koji mogu će biti HTML5 dok ne obrišete kolačiće. Onda morate opet da idete na onu stranu i kliknete link.

Ja odavno YT gledam samo u HTML5. Niko i ne govori samo o YT nego uopšte o Flashu. *** nije glatko kao pre.

Pa nije bas tako. Kod mene na 10.5.8 flash radi ali ocajno, konstatno secka, a sa ovim poslednjim flash pleyerom bukvalno se slika zamrzne na po jedno 10tak sekundi i tome sl. dok strimuje video. Insteresantno je da kad se download zavrsi sve radi normalno, ali dok strimuje ima problem, pa je zato ne moguce gledati krsteno live stream.

Nazalost sam prinudjen zbog ovoga da pojedine sajtove gledam iz FF i Opere... :smoke:

Da sam znao da ce ovako biti ne bih ni instalirao ovaj zadnji Safari 5. Ostaje mi samo da se ponadam da ce to biti popravljeno uskoro...

Zanimljivo je da kod mene na Retail 10.5.8 radi perfektno! Čak i bolje nego pre!

Znači opet, kod mene se savršeno ispravno učitava, ne puca i slično, ali kada vrtim točkić na mišu, uopšte ne reaguje odmah nego posle delića sekunde. Kao da je uključen Smooth Scroling, samo mnogo, mnogo skrnavije.

Sve je normalno radilo pre update-ovanja Flasha... Ako neko nije update-ovao, neka mi pošalje staru verziju, pa da je koristim dok "dobri" ljudi iz Adobe ne naprave da radi kako valja. Čitao sam i na Apple Discussion i ima dosta sličnih problema sa novim Flash-om.

Ja ne kazem da mi Flash na OS X ne troshi vishe resursa od Windowsa, vec jednostavno bolje radi u praksi. Ne znam kako to slikovito da opishem, ali isto kao kada uporedish neku PC igru koja ima 100 fps, uvek imash osecaj kako neshto secka, a onda probash igru na konzoli sa 60fps i to curi bez prestanka, tako isto radi u browseru Windows vs OS X, tako inache radi i ceo sistem, kada prvi put startujesh OS X deluje ti da je sve sporije, a onda vremenom provalish da je sve u stvari konstantno, dok na Windowsu chas leti chas se vuche, bez obzira shta radio i koju mashinu imao...

Ja ne kazem da mi Flash na OS X ne troshi vishe resursa od Windowsa, vec jednostavno bolje radi u praksi. Ne znam kako to slikovito da opishem, ali isto kao kada uporedish neku PC igru koja ima 100 fps, uvek imash osecaj kako neshto secka, a onda probash igru na konzoli sa 60fps i to curi bez prestanka, tako isto radi u browseru Windows vs OS X, tako inache radi i ceo sistem, kada prvi put startujesh OS X deluje ti da je sve sporije, a onda vremenom provalish da je sve u stvari konstantno, dok na Windowsu chas leti chas se vuche, bez obzira shta radio i koju mashinu imao...

A koju verziju Flash-a koristiš?
Meni je extra radio dok nisam skinuo poslednji.

Screen%20shot%202010-06-20%20at%2013.28.37.png

Ako imaš stariji, pošalji mi molim te.

Da i meni je taj stari zavrsio posao (sacuvao sam ga od ranije), ali ni on ne radi perfektno. Za vecinu sajtova ce on svakako biti ok, ali kada napr. probam da strimujem nesto sa Game Trailers-a animacija ide sa manjim brojem frejmova, te sticem utisak da se video davi i to ne vezano dal sam pustio HD ili obican flash video. Tek kada se kompletan video ucita onda pocne raditi kako treba... hmm... Sad ne znam dal je ovo samo kod mene, ali nekako mi se cini da nece biti, jer koliko vidim ocito nisam jedini ko ima ovakve probleme...

Kod mene gametrailers.com radi perfektno i u HD i u SD. Da nije kod tebe problem spora konekcija? Jer i kod mene nekada hoće da secne, ali samo zbog toga što je spor net.
Inače kada ga pustim da buffer-uje 30-ak sekundi, onda radi pefektno HD u FullScreen, ali zato cepa oko 50% CPU (E6300 OC to 3.5GHz), što mi je jako mnogo.

Poslednja izmena:
Ne nije to... Imam ADSL 2Mbit-a, sto je vise nego dovoljno za recimo SD video, koji jednako stuca ko i HD. Inace dok sam gledao E3 preko GT tv live, primetio sam da recimo FF strimuje HD video na 1200 dok Safari radi na 700. Ne mogu da skontam zasto je to tako, ali tako stoje stvari u mom slucaju te sam prinudjen da koristim FF za sada kada mi treba live stream... Grrr :mad:

Obican video, kada gledam recimo dok strimuje, cak i kada je load daleko ispred mesta dokle je video trenutno stigao jednako secka ali kada ucita potpuno video do kraja onda sve proradi normalno! Vrlo cudno... :trust: Tek ovo me primorava da uvek sacekam load do kraja ili ko sto rekoh da se presaltam na FF, Operu ili nesto trece...

Ne nije to... Imam ADSL 2Mbit-a, sto je vise nego dovoljno za recimo SD video, koji jednako stuca ko i HD. Inace dok sam gledao E3 preko GT tv live, primetio sam da recimo FF strimuje HD video na 1200 dok Safari radi na 700. Ne mogu da skontam zasto je to tako, ali tako stoje stvari u mom slucaju te sam prinudjen da koristim FF za sada kada mi treba live stream... Grrr :mad:

Obican video, kada gledam recimo dok strimuje, cak i kada je load daleko ispred mesta dokle je video trenutno stigao jednako secka ali kada ucita potpuno video do kraja onda sve proradi normalno! Vrlo cudno... :trust: Tek ovo me primorava da uvek sacekam load do kraja ili ko sto rekoh da se presaltam na FF, Operu ili nesto trece...

Heh baš čudno...
Daj neki link da probam kako radi kod mene. Neki problematičan, koji secka. Ja sam probao nekoliko i sve mi radilo OK.

OK uspeo sam da resim.

Problem je u nekompatibilnosti izgleda vise fajlova koji na neki nacih remete i rad flash playera u brawseru. Naime primetio sam da Safari ume da mi prsne u nekim situacijama, i to mi je da budem iskren odmah bilo cudno...

Ovo je upustvo koje sam sledio da bih ovo resio! Znaci pocistio sam sve po ovim folderima koji su ovde dati, restartovao sam mashinu i ponovo instalirao flash player!

Aleluja, sada sve fercera kako treba! :D

Poslednja izmena:
OK uspeo sam da resim.

Problem je u nekompatibilnosti izgleda vise fajlova koji na neki nacih remete i rad flash playera u brawseru. Naime primetio sam da Safari ume da mi prsne u nekim situacijama, i to mi je da budem iskren odmah bilo cudno...

Ovo je upustvo koje sam sledio da bih ovo resio! Znaci pocistio sam sve po ovim folderima koji su ovde dati, restartovao sam mashinu i ponovo instalirao flash player!

Aleluja, sada sve fercera kako treba! :D

E to mi kaži :D
idem da probam to isto i ja! Pa ću da da vratim novi Flash da vidim kako radi.

Nazad
Vrh Dno