Šta je novo?

Izasao novi softimage 5.0

testthenext

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Za sve zarazene 3D virusom, izasao je novi "remake" cuvenog 3D paketa.
Sa nikada nizom cenom, omogucice svakome da trouble free i "legal" radi animaciju.
Sada kada je Autodesk preuzeo Alias, mislim da crni dani cekaju 3D industriju, sto se sub 2000$ proizvoda tice, jer ne verujem da ce discreet dozvoljavati da se bilo sta sa njihovim potpisom prodaje za manje pare nego sto kosta MAX.
Dakle, Softimage je sada jedina aplikacija koja konkurise 3D Studio Max paketu!

http://www.softimage.com/Products/Xsi/v5/default.asp

Kazu da je implementiran novi 64bit-ni engine, da je naravno podrzan win 64 i Athlon 64 i da je rad sa poligonima i do 10 puta ubrzan.

"Introducing SOFTIMAGE|XSI v.5.0, the digital character software designed with a gigapolygon core to handle ten times the detail for next-generation productions and take full advantage of 64-bit platforms. "

Softimage galerija, za sve one koji sumnjaju u moc ovog programa:

http://www.softimage.com/Community/Xsi/Galleries/v3/Gal_Oct05/Gal_Oct05.asp

Pobednik za septembar i moj komentar:

http://www.softimage.com/community/xsi/galleries/v3/Gal_Sept05/pop/pages/02lg.htm

Vi koji se przite na 3D i "Brazil", pogledajte dobro u kojoj zemlji je uradjena ova scena. Manite se Brazil renderinga i slicnih gluposti, jer to svaka budala moze da nauci za tri dana. Radite modeling i animaciju jer to ne moze da se nauci za tri dana i zahteva mnogo vezbe i strpljenja. Medjutim, dobra strana je sto se to znanje moze prodati preko neta i to veoma dobro, dok "vestina" renderinga brazilom i sl. nikoga ne zanima.

pazi, jeste softimage tata, ali ima jos konkurenata, LW i cinema4D :)

Foundation - je kolko vidim 32bitna? ;) +2CPU podrzana za mray i ona kosta 495$
Essentials - 64bitna + fizichki endzin + 2CPU za mental ray i 4 nodova - 1995$
Advanced - 64bitna + hair/fur + cloth/flesh + 4CPU za mental ray i 8 nodova - 6995$

i sta pricas ti? brazil je bre samo render, kao i ovaj mental ray chime je radjena ova slidza.
A i brazil i vray su u planu za 64bita + kao standalone aplikacije :)
mis'im, zaebi te manite se toga i toga, koristite ovo drugo komentare, nichemu ne sluze sem flejmu.
A npr. svaki studio za arhiviz koji drzi do sebe pri opisu posla zahteva i poznavanje nekog boljeg renderer-a, neki brazil, neki vray ili sta vec.

Znam ja dobro sta pricam!!!

Video sam dosta likova sto na forumu, sto ovako, koji su se naprzili na "Brazil" i renderisu svakakve gluposti, ali se svo njihovo "3D znanje" svodi na rendering i ni nasta drugo!

Dalje, kod nas je ta vrhunska arhitektonska vizuelizacija mahom usmerena na arhitekte/entuzijaste, i tesko da ce znacajan broj ljudi da radi te stvari ozbiljnije, pogotovo pri ovakvom obimu gradnje u srbiji, gde se grade kucice, sa po par spratova! A da ne govorim o firmama koje se majom zadovoljavaju renderingom iz AutoCad-a ili importovanim modelom u MAx i ne pada im na pamet da plate 500-1000€ koliko se obicno naplacuje koliko toliko kulturna vizuelizacija!

Vecina 3D poslova ovde se svodini na animaciju, a ne na puko teksturisanje i zadavanje parametara za svetlo. (ili bolje receno ucitavanje preseta skinutih sa neta)

Uostalom, koristim Lightscape i dana danas po neki put, jer mi se svidjaju slike dobijene njim, kao i trenutna vizuelizacija sa danasnjim procesorima, ako se uzme da je napravljen za Pentium MMX 233MHz

ma ne znas ti sta prichas :)
da znas, znao bi da se brazil u poslednje vreme dosta slabo koristi u odnosu na predjasnje vreme kad je bio dosta popularan ;)

a 'likovi na forumu' sto se prze na neki software retko rade nesto konkretno sa istim sem renderovanja i nisu toliko beskorisni koliko si ti ubedjen da jesu, ali posto nemas pojma o chemu prichas, nema ni potrebe da ih dalje pravdam ;)
treba ljudima malo vremena da skapiraju, sto je obichno kad krenu konkretnije da rade sa nekim softverskim paketom, i kad krene da kaplje, svejedno je da li je to maya, max, paint ili nesto levo, bitno je da alata ima na pretek i da je sve stvar izbora i manje vise navike, rezultati su jednako izvodljivi chime god radio...

Nazad
Vrh Dno