Šta je novo?

Izasao Nero 6.3.1.15 sa DVD overburn podrskom!

Tako nesto se i moglo ocekivati, obzirom da je u novom Nero DVD Speed-u 3.0 uveden i "DVD overburn" test . U pocetku sam bio zbunjen tom funkcijom, ali sam ubrzo pretpostavio da ce i ta barijera uskoro biti 'probijena'. Ali, ovo je vec stvarno brzo :d

Kome treba dvd overburn ? SIgurno ne moze da se overburnuje jos 300 mb da bi stao 7. film a za sve ostalo je 4.5gb vise nego dovoljno...

Pa, nije lose imati sve opcije na raspolaganju... dok se neodomaci DL standard ;)

Btw, sada sma pokusao da testiram jedan dvd-r sa Nero DVD Speedom 3.0 i izgleda da je ta funkcija malo bagovita - barem u mom slucaju (izbacuje oruku "COMMAND SEQUENCE ERROR" cim startujem test). Nista, ostaje da se proba konkretno sa novim Nerom 63115...

da li je neko do sada probao DVD-overburn?? Koliko moze da se nareze "preko"?

...I vec ima gomila zalbi da brljavi! Greske tipa:"invalid block address" isl.
Preporuka: zaobidjite ga..

Boki, tako nikad niko nece prihvatiti sta im se kaze. Treba upravo suprotno, podsticati ljude da isprobavaju do beskonacnosti pa kad se zeznu 100. put valjda ce poceti da misle svojom glavom i ne jure ko blesavi za svim sto cuju...

Dakle, slobodno overburnujte, cuo sam da se Princo i Alfa Media Plasmon an32/35/38 mnogo dobro ponasaju, sve na 4-8x, moze do 400mb da se overburnuje i slicno...:D

OptiPlex je napisao(la):
Boki, tako nikad niko nece prihvatiti sta im se kaze. Treba upravo suprotno, podsticati ljude da isprobavaju do beskonacnosti pa kad se zeznu 100. put valjda ce poceti da misle svojom glavom i ne jure ko blesavi za svim sto cuju...

Dakle, slobodno overburnujte, cuo sam da se Princo i Alfa Media Plasmon an32/35/38 mnogo dobro ponasaju, sve na 4-8x, moze do 400mb da se overburnuje i slicno...:D

I za overburn obicnih CDova su se davno cule iste price, pa danas ne bismo rezali 715+MB@700MB CD da niko nije probao.
U svakom slucaju, nece niko propasti chak iako baci jedan devede, a proba chudo tehnike. :d

Pa dobro sta ste se stisli, sto ne proba neko ? :d

Za Nero 6.3.1.15 kazu da ispravlja 'buffer underrun' gresku na koju su se mnogi zalili kod 6.3.1.13 verzije.

Kada je overburn u pitanju, mnogi simulacijom (samo za "-" DVDR) u Nero DVD Speedu dobijaju cudne 'anomalije' tj. diskovi stignu do 4488 MB i tu krenu da 'slajfuju' u mestu :d ... dok simulacija uopste i ne pocinje kod NEC-a i LiteON-a ("Command Sequence Error").

Sve u svemu, mislim da za uspesan overburn DVD-a nije dovoljno imati podrsku software-a, vec i hardware mora imati neku podrsku kroz FW.

Vince Carter je gore postovao samo izvod topika sa cdfreaksa, evo kompletnog treda sa malo detaljnijim 'utiscima':

http://club.cdfreaks.com/showthread.phpt=89828&highlight=dvd+overburn

Vince Carter je napisao(la):
I za overburn obicnih CDova su se davno cule iste price, pa danas ne bismo rezali 715+MB@700MB CD da niko nije probao.
U svakom slucaju, nece niko propasti chak iako baci jedan devede, a proba chudo tehnike. :d

Da ali za to postoje primene. U konkretnom slucaju sto se cdova tice rezu se filmovi koji ne mogu uvek da se podese na 700mb nego imaju koji mb vise. A sta je toliko neophodno 4560mb naspram 4500mb stvarno ne znam...:d

OptiPlex je napisao(la):
Da ali za to postoje primene. U konkretnom slucaju sto se cdova tice rezu se filmovi koji ne mogu uvek da se podese na 700mb nego imaju koji mb vise. A sta je toliko neophodno 4560mb naspram 4500mb stvarno ne znam...:d

Q: Cemu overclock? Cemu overburn?
A: "To boldly go where no one has gone before!" ;)

Konkretno, ja imam jedan data DVD za koji mi k'o 'leba fali cca. +25 MB :d Za sada tih +25 MB stoji sa strane (na HDD-u).

Inace, da, u pravu si - jedan DVD nije vredan overburna :)

OptiPlex je napisao(la):

Meni se bas cesto desavalo da zatreba jos tih 50-100MB za data kompilaciju... ;) ;) ;)
Bottom line is - trebace sigurno jos vremena tj revizija hardvera/softvera da to proradi kako treba (npr. gloopi NEC nije umeo da odradi overburn CDova ni godinu+ dana posle ostalih proizvodjaca :d), ali je ql sto vec moze da se proba.

Nazad
Vrh Dno