Šta je novo?

Izašli ATi Catalyst 8.8 drajveri

DariusIII

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2006
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9900X + Scythe Fuma 3
Matična ploča
Gigabyte X870E Aorus Elite Wifi7
RAM
64GB G.Skill Trident Z5 RGB
GPU
PowerColor Hellhound RX 9070XT
Storage
WD Black SN850X 2TB, WD Black SN850X 1TB NVME, 2x Samsung 870 EVO 4TB SSD
PSU
FSP Hydro PTM X Pro 1000W
Kućište
Cooler Master TD500L
Monitor
LG UltraGear 27" x 2
Miš & tastatura
Razer BlackWidow V4 Pro + Razer Basilisk V2
Pristup internetu
  1. ADSL
ATi je objavio drajvere za ovaj mesec sa redovnim spiskom poboljšanja i ispravki.
Možete ih skinuti odavde.

Neka od poboljšanja i ispravki:

New Features

Catalyst™ 8.8 introduces the following new features:

* Catalyst™ Control Center: New Avivo video features
* Hybrid Graphics Support for Windows XP

Catalyst™ Control Center: New Avivo video features

This release of Catalyst™ introduces new Avivo video features:

* Dynamic Gamma/Contrast correction, available on the ATI Radeon™ HD 4800 Series, improves video image quality by delivering more vivid color in content with sharp contrasts and scenes with low and bright images.
* Improved video presets, available for the ATI Radeon™ HD 3000 and ATI Radeon™ 4800 Series, delivers a newly optimized video presets that users can select depending on what kind of video content they are viewing.
* Windows XP support: Edge enhancement, which adjusts the level of sharpness of video content and Noise Reduction, which removes ghosting artifacts while preserving details of the original video. The new slider controls can be found in the All Settings page of the Avivo Video tab found in the Catalyst™ Control Center

Hybrid Graphics Support for Windows XP

This release of Catalyst™ introduces Hybrid Graphics support. Hybrid Graphics delivers a significant 3D performance boost for systems featuring an AMD 780G/780D integrated graphics motherboard and an ATI Radeon™ HD 3400 Series or ATI Radeon™ HD 2400 Series graphics accelerator. It also provides support for up to four independent displays.

Kompletnu listu možete pogledati ovde.

Po meni je najbitnija Hybrid Crosfire podrska za XP, obradovace mnoge vlasnike 780g ploca :)

Installing a newer version of the Catalyst™ Control Center without removing the older version no longer results in a windows error message appearing when attempting to launch the Catalyst™ Control Center
Al zamalo...

Ruku na srce trazio je restart al ko da je to neki problem, radi sve savrseno.
Prosli put ni restart nije trazio, verovatno zato sto su dodavali neke opcije u CCC.

Meni nije trazio restart (prelaz sa 8.3 na 8.8) ali CCC odbija da se pokrene uz gresku "The Catalyst Control Center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. Please update your ATI graphics driver, or enable your ATI adapter using the Displays Manager.". Identicnu gresku sam imao i prosli put i posle ko zna koliko ciscenja, restartovanja i ponovnog instaliranja nekako sam uspeo da prodjem bez te greske i citam sada da su sredili problem pa reko ajd na stavim nove drajvere inace mi ne bi padalo na pamet, kad ono...

Meni lepo radi novi 8.8. Bez trazenja restarta i ikakvog error-a. Doduse, na 64bit Visti

Nesto kod tebe Igore brljavi onda definitivno, neki ostatak u registry-u ili ko zna sta, jer tog problema vise nema.
Sa 8.6 na 8.7 mi nije trazio restart radilo je sve ko podmazano, sa 8.7 na 8.8 mi je samo trazio restart i o5 radi sve super. Tako da je napredak u driverima i vise nego ocigledan.

Uspeo sam da sredim, samo sto nije islo tako lako kako sam se nadao :)

Instalirao sam 8.8 nadam se da su ispravili probleme sa DualView i mogucim blinkanjem monitora i BSOD posle toga... :)

POZ:wave:

Quad CF/ Crossfire-X jos uvek ne radi u XP-u :( (pet dana uzaludnih pokusaja) pod vistom radi! Kombinacija HD4870x2+HD4870 rezultuje BSOD-om u oba OS-a :smash:
:wave:

Ipak nije ispravljeno blinkanje... Malo cas mi se desilo opet samo ovog puta jedanput i bez BSOD-a. U svakom slucaju desava se jako retko, ali ipak me nerivara da se uopste desava.
To je neki bug sa VPU recovery i atimkdag error... Da li neko zna nesto vishe o ovom problemu? Ovaj problem je poceo da se ispoljava kada sam povezao 2 monitora na karticu (ATI 4850).

POZ:wave:

Poslednja izmena:
Quad CF/ Crossfire-X jos uvek ne radi u XP-u :( (pet dana uzaludnih pokusaja) pod vistom radi! Kombinacija HD4870x2+HD4870 rezultuje BSOD-om u oba OS-a :smash:

Eh ***, znaci namucio si se a na kraju nista os quad cf-a. Ili ces na Visti ipak odraditi?

8.8
GRID završio BSOD-om posle 20 min. igranja.
Assasins creed opet* neće full screen nego samo windowed. *desilo se i sa 8.6, pa je na 8.7 ispravljeno

Vegas2 radi bez problema, čak bolje nego ranije.
Red Alert 3 Beta, sve full (AA8x) radi kao podmazan.

to su moja iskustva sa novim drajverima.

Meni radi odlicno kao i 8.7, naravno bez CCC....
Jedino mi se cini da je slika nekako lepsa sa 8.7 nego sa 8.8 u 2D...

OT
@Broz
Sta si ti na kraju sve uzeo/ pitam za upgrade, nisi se hvalio :)

Kod mene sve ok, jedino sto sa drajverima pre 8.7 nisam imao mogucnost da Refresh rate stavim na 75Hz nego samo na 60Hz.Cini mi se da zbog toga imam malo kvalitetniji prikaz.

OT
@Broz
Sta si ti na kraju sve uzeo/ pitam za upgrade, nisi se hvalio :)

Hvalio bih se da imam cime :d
Zamenio sam 3 stvari:
1. uzeo sam bas dobar monitor LG L246 24" MVA
2. dao sam moj ATi AIW X1900 i $20 za Visiontek 3870 OC Edition (fabricki na 850/2400). Fantasticna karta, zaista sam prezadovoljan
3. Zamenio sam ubogi P4 630 za PD 945

Ovo sto ja igram sve radi na 1900 bez problema osim Krize koju igram na mid-u i 1680...

Hvala na pitanju i veliki pozdrav mom drugu Lali :wave:

Poslednja izmena:
Nisam gledao razliku u brzinskim performansama sve je delovalo ok,
ali ima par stvrcica koje treba doraditi..
edge enhancement i noise reduction nemaju uticaja na video overlay,
govorim o WinXP SP3 i 2600XT kombinaciji i druga stvar je kontrola AF
je nemoguca.

Povratak na dobre stare 8.7 :)

I ja sam se vratio na 8.7 pošto su ovi 8.8 pravili problem sa TV-out-om - nikako da zapamte da treba da puste video u full screen-u na TV-u, nego sam stalno morao to ručno da namještam.

Vrh Dno