Šta je novo?

Izašao Windows Media Player 11

ZorMi

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2002
Poena
875
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 - 15-bl152nr / MS Surface Pro 3 / HP 15-dw2009nm...
Tablet
Samsung 8 / Xiaomi MiPad5...
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A70
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch
Xiaomi MiAir Purifier 3C
Xiaomi Mi Robot Mop...
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Skida se :type:

Inace imao sam ranije beta verziju 11ice i bas mi se svidela kako radi. Nekako mi ne izgleda komplikovano, robusno... Sada je jednostavno do bola, ali nece me nikada naterati da izbrisem Winamp sa kompa, nazalost ;)

Skinuo sam ga i posle pokretanja instalacije nudi mi opcije Cancel i Validate! Kada kliknem na Validate potraje par sekundi ,a onda mi izbaci Finish i kaze "To find why we were unable to validate that your copy of windows is genuine,click Finish"! Ovde se prekida instalacija i otvara FireFox da mi objasni sta je u pitanju :(Ima li ovo veze sa legalnom ili nelegalnom kopijom Windowsa? :d WTF :bottle:

Poslednja izmena:
Do bola u okvirima Windows OSa. Inače je dosta bolja od v.10. Ali i dalje isuviše bloated za moj ukus...

Na prvi pogled izgleda isto, osim novog black skina umesto onog plavičastog, čak su i opcije za podešavanja praktično iste.

@Staronsky Imam potpuno isti problem kao i ti samo sto ni tu stranicu Firefox ne moze da mi otvori. Postoji li resenje?

Na glavnoj MS strani pise da je to u pitanju beta2, a ne final verzija.

A i cim je izasao WMP10 final, isti se mogao skinuti preko Windows Update-a, dok sada nema WMP11 da se skine cak i preko MS Update-a.

Poslednja izmena:
Moguce
al nigde u mp ne pise da je beta

Prilozi

• PastedImage.jpg
    PastedImage.jpg
    40 KB · Pregleda: 92
Ja sam odavno skinuo valjda betu 1 i tamo pise da je verzija 11.0.5358.4827 tj. isto nigde ne pise da je beta u pitanju.

Poslednja izmena:
Meni 11 mnogo bolje radi nego 10......utrcim u direktorijum sa divix-ima i ocu da pregledam koji je koji da bi ih imenovao, a 10 se zatupi pa u medju pauzi moram da cekam pola minuta da se sama iskljuci (ili end task) da bi mogao sledeci film da pustim....

sa 11-icom toga nema....

Videcemo sada i ovaj final....

To je tacno, ja sam prvo probao da skinem preko WMP update-a, ali on kaze da kao imam najnoviju verziju. 10 sam nadogradio na 9 preko update-a (wmp-ovog).

Evo sada su uklonili ono beta2, znaci moguce je i da je final.
Ali deluje neverovatno da su zaboravili da urade update glavne strane toliko sati.

Meni 11 mnogo bolje radi nego 10
I meni radi bolje utoliko što kad pustim bilo koji AVI/MPG video, pa minimizujem WMP, na TVu nastave da rade nesmetano, dok mi je 10tka neke vrste zamrzavala (ton nastavi, a slika stoji) a druge puštala bez problema...

Evo sada su uklonili ono beta2, znaci moguce je i da je final.
Ja sam ga našao po reklami na home pageu Microsofta koja se pojavila sinoć. Dakle ne bi smela da bude beta, to nikad ne instaliram.

Poslednja izmena od urednika:
Pazi sada sam usao u vistu i tamo kao i pod XP-om s SP2 stoji reklama za beta koji vodi na tvoj link.Dok pod winxp64bitnim pise sami WMP11 bez toga beta2 i to sve sa FF2.0.

Sada sam zbunjen.

Evo otvorih istu stranu i u IE7 i tamo ne pise beta2, dok pod FF-om pise beta2.

Obratite paznju da li je slucajno ukljucena opcija da se pesma brise sa harda kada se obrise iz library-ja.Kod mene je ta opcija bila ukljucena po defaultu i na staroj beti i na ovoj verziji.

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam da li je bug ili feature, ali se provlaci jos od 7-ice... Naime, kada se odabere da se video strechuje u zavisnosti od dimenzija prozora nikada nece da se sam podesi da popuno celo prozor, vec mora da se prozor malo risajzuje pa tek se video sadrzaj tek onda strecuje da popuni ceo prozor.

Mislim, jel proba neko tamo taj softver posto ga napisu?

Ja stvarno nemam živaca da se bavim sa WMP i neću ni instalirati 11 (10 mi je instaliran). Svaka čast veštačkoj inteligenciji, ali ja pažljivo sređujem tagove pesama a WMP mi je jednom prepravio tagove automatski. Dešavalo se da obrišem ili premestim neke stvari a onda se mučim da medial library konstatuje te promene. Možda ovo za nekoga ko ga stalno koristi nisu neki problemi, verovatno sve to može lepo da se podesi, ali ja nisma WMP korisnik i svaki moj pokušaj da postanem završavao s enerviranjem, čitanjem helpova i velikim gubitkom vremena. Hvala, ali ne ovaj put.

predpostavljam da, opet, ne mogu nista sa sp1???

Ja WMP koristim samo kada neki fajl lose se repordukuje u MPC-u.Obicno se losije reprodukuju WMV fajlovi visoke rezolucije(iako sam u MPC-u podesavao sve i svasta za output), ali se to retko dogadja.

Zanimljivo je sledece:
Pod vistom RC2 verzija WMP je 11.0.5744.6324, a ova nova verzija sto je danas izasla je verzija 11.0.5721.5145 sto bi znacilo da je pod Vistom instalirana novija verzija ili da se verzije za ove operativne sisteme razlikuju.

Poslednja izmena:
Nemojte da dajete uputstva kako se WMP instalira na "freeware" verziju Windows-a niti da pisete da vam se javljaju na PM kako bi im objasnili postupak. To je warez i time se krse pravila foruma. Obrisao sam x takvih postova u ovom tredu, a obrisacu i ceo tred, ako se nastavi...

Hvala na razumevanju,
Mac OS X user :)

Poslednja izmena:
Jel moze WMP 11 na Mac OS X?? :d :d
Instalirao sam WMP 11 i za sada ima dosta problema jedan od njih je wiz011 spomenuo u vezi tagova, neke fajlove ne prikazuje lepo(radili su ok u 10ci) i WMP 11 se ne moze po ovome trenutno sto sam video da se poredi sa MPCom i M Player-om (Delimire, MPlayer ima i za OS X) koji koristim od verzije 0.2 i odusevljava me do sada nisam naisao na neki fajl koji nije mogao da reprodukuje, za razliku od MS WMP 11ce.

Poslednja izmena:
Jel može da prikaže sve tagove? Recimo pesma ima i v1 i v2 tag, i desetka mi tamo prikaže neka polja, nit znam iz kog je taga izvadio, ni koliki je, ni ništa... Winamp prikaže tehnikalije u sitna crevca, sa mogućnošću preciznog editovanja...

Meni uzasno nedostaje "seek". Tek kada se klikne na slajder moze strelicama levo/desno ili CTRL + levo/desno da se ide +-5/10min. Nista manje od toga...

@wiz- dok mi je winamp bio default player imao sam istih problema.
sad za sve koristim wmp i nije lose, za osnovne izmene je vrlo jednostavno.
steta sto ne moze da se podesi da upisuje samo id3.2

@zormi- 10ka kod mene pauzira video (i sliku i ton) kad je minimizirana- to isto ima u mv2 playeru samo moze da se ukljuci/iskljuci.

Poslednja izmena:
ja sam nasao fajlove koje MPlayer ne moze da reprodukuje... to sto ga ima na svim platformama ne znaci da je dobar vec portabilan.... takodje nije ni legalan zato sto za pola kodeka treba da se plati licenca ili sta vec... sa WMP nemas takve probleme.. jednostavno ako nemas kodek skine se automatski.. :)
p.s
Ovde kod nas ljudi treba da pocnu da razmisljaju o tome da software kosta, da je to intelektualna svojina i da takodje kao i hardware treba da se plati.. dok ljudi ne budu poceli da cene tudji rad dotle ce i da nas bije baksuz :-|

Vrh Dno