Izašao je već DivX 6.5.1. Neko iskustvo?
Neleteo sam na jedan stari film, DivX, oko 1.4 GB, dva mono AC3 audio strima (engleski i francuski). Prvo rešim da izbacim jedan od ta dva. Onda mi padne na pamet da preostali AC3 zamenim sa MP3. Nandub (kojim sam izbacivao jedna strim) nije hteo da uradi ovu AC ekstrakciju, pa sam iskoristio VirtualDub i tako dobijeni fajl kompresovao Lame-om pomoću dbPowerAmp-a, a onda (valjda Nandubom, i ne sećam se više) stavio taj zvuk umesto AC. Sinhronizacija je bila odlična.
Kakve veze ova priča ima sa DivX? E, pa ima. Rešim da novodobijeni video (skoro 1.3 GB) kompresujem na 700 MB. Iskoristio sam za to Dr.DivX 2.0 filan i DivX 6.2.5. Rezultatom sam zaprepašćen, ton je ostao sinhron a ja jedva da sam u stanju da primetim razliku između onog 1.3 GB i ovog 700 MB videa. Fenomenalno! I to sve odrađeno brzo, za par sati.
Ovih dana sam instalirao DivX 6.5.1. Još ga nisam isprobao, ali pitam se da li nije gori od onog 6.2.5, jer onako dobru i brzu kompresiju ja se ne sećan da sam video (OK, instaliran mi je i najnoviji XviD, još ni njega nisam probao). Za njega sam morao da instaliram i najnoviji beta3 Dr.DivX koji me užasno nervira, jer se vazda startuje u donjem desnom uglu ekrana.
Elem, nemam šta trenutno da kompresujem, pa ako neko ima iskustva DivX 6.2.5 vs 6.4.0 vs 6.5.x?