Šta je novo?

Izašao 10.7.1.

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
A pričalo se da su ga preskočili. Ispravlja par bugova a meni je najviše trebao onaj Fix za WiFi

Istalirao ga noćas, nekih 26 giga, nije bilo mnogo, za divno čudo.
OS radi nešto brže, a što se tiče bagova ja ih nisam imao, ni gorepomenuti Wi-Fi (Wi-Fi mi radi od početka ok, nikad se nije prekidao, niti nešto bagovao), a ni druge, sve je radilo ok, ali me nerviralo što je bio dosta sporiji od Snow Leoparda. Sada je solidno brži, ali imam utisak ne toliko, koliko je bio Snow. Ne znam, videćemo kad ubacim umesto 2x2 giga 2x4, možda onda proradi nešto bolje.

Da brži je i ja sam to konstatovao na mom PC-u. Zategnutiji utisak odaje što je dobro... Ali nije brži od SL-a, a i dalje je bagovit. Užasno me nerviraju neke sitnice. Dobro ovo je stvarno bio mini updejt ali ostalo je da u Safariju i dalje brlja opcija sa naočalama, kada se klikne dok je otvoren Top Sites tab. Ovo je do Safarija naravno, premda cenim i da nisu još otklonili neke bagove u Finderu, a koje sam ja po običaju odmah napipao. Nisam proverio, ali hoću...

Recimo... resize sidebara u prozorima nije radio ako se na kantu, uradi prvo hide sidebar, a onda i ostalo (hide statusbar i hide toolbar) . Da ne nabrajam dalje...

Što se tiče testova, odradio sam za OpenCL. Tačno je duplo slabiji rezultat koji dobijam u odnosnu na SL-a! Dakle, imaće još oni što šta da zategnu tu dok to ne bude sve ok i da seva... Premda meni najviše smeta to što nažalost još nema nekih sitnih programa za 10.7 a na koje sam se navikao u međuvremenu. A sad sa ovim updejtom ne radi ni ono malo što je radilo do sada... heh :D

Poslednja izmena:
@RingeRaja
Meni je apdejt bio 13MB a ti si valjda hteo da kažeš 26MB!!! I kako ti je Lion sporiji od SL? Ja ne primećujem nikakvu razliku u vremenu podizanja programa i u radu a koristim solidno zahtevne programe, nisam puštao testove ali subjektivni utisak me retko kada vara. Još sam radio apgrejd a ne čistu instalaciju.

Poslednja izmena:
Da, 26 mega, greška:)
I ja sam radio upgrade sa SL na Lion-a, mada, ovaj sistem mi se vuče još od minija early 2009, nekoliko puta je seljen sa mašine na mašinu, ali nikada nisam imao razloga da radim clean install, sve je radilo, još od Leoparda kako treba, a sa Snow Leopardom je bilo sve brže i brže, od kako sam krenuo da instaliram apdejte. Ne znam, valjda će tako biti i sa Lion-om, kad se prebole sve dečje bolesti, tamo negde sa 10.7.4 će sve leći na svoje mesto.
A, da, zaboravih, u pitanju je Lion Server verzija, sada 10.7.1.

Ja cu vala ovih dana da uradim jedan clean install Liona na moj MBP. Vucem sistem dosta dugo, vreme je za reinstall.

Vrh Dno