Šta je novo?

Izašao 10.6.7

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Eto izašla je i zvaniično poslednja revizija SL-a. U AppStoreu mi nudi da kupim iWork koji imam (verzija 09) i do sada je pisalo installed, a sad piše cena. Veliko pitanje je da li je ovo u Appstor-u novi iWork jer pored nema nikakve oznake.

Instalirao, radi kao i pre.
A što se tiče AppStore-a, meni nije hteo da se update-je Angry Birds (legalno kupljen), iako sam video da je izašla nova verzija, ali glupavi AppStore to nije registrovao i stajalo je samo installed. Morao sam fizički da obrišem app i nanovo ga instaliram.

A od kud to da je 10.6.7 zvanično poslednja podverzija Snow Leoparda.

Tako se priča po Mac rumorsima i ostalim sajtovima koje se bave sličnom tematikom. Slažem se da je malo nelogično jer je Apple najavio Lion za avgust. Znajući Apple verovatno bi mogao biti i pre, jer je Apple već odavno seedovao tu verziju devaloperima i kako se priča da je prilično stabilna. Znaš li samo koliko se kod nas ljudi dokopalo Liona odnosno te Beta verzije, šta li je, do sada a o Amerikama i da ne pričam. . Što se tiče iWork sve ono na appstoreu je imam.

I ovim povodom da se setimo da je danas (24. IV) deset godina OS X. Dobro podsećanje na to je ovde.

24. III ;)

I srećan ti zvanični rođendan Mac OS X-e.

Ali mislim da je OS X u stvari napunio 22-23 godine jer je prvi NeXT Computer počeo da se prodaje nekog datuma koga ne mogu da nađem na netu 1988 godine sa NeXTstep operativnim sistemom, UNIX derivatom, sa preemptive multitaskingom, zaštićenom memorijom, Objective-C API-em, Interface Builderom (paradigma pravljenja aplikacija i struktura app bundle-a, tada postavljena važi i dan danas i genijalno je smišljena (programeri će znati)) (na tom računaru je napravljen prvi web server na internetu, kao i prvi web browser) i cenom od 6500 zelembaća. :zgran:

Poslednja izmena:
Hepi brdej Mekosxu :D i koje novine donosi 10.6.7? Da znam dal da pustam update ili da ostavim ovako kako jeste...

Kozmetičke kolko vidim... možeš komotno i bez njega, ali ne mari i da pustiš jer se ništa ne menja bitno...

Odradio update sve radi i dalje samo ne vidim kakve su promene... fala na odgovoru...

Meni se juce bio zakocio komp totalno kad se probudio iz sleep-a(kad sam otvorio lap).
I od sada se pali jedno 2-3 minuta i treba mu 15-20 sekundi da otvori prvi sajt na chrome-u, posle sve normalno.
Hmmm sta li su uradili sa ovim 1.6.7

Shta ce ti 10.6.7 pored Liona :d

Misliš ove bagovite zezalice od Liona.... :d

Tu će se ovajdi tek... okruglo polovina programa ne funkcioniše pod Lavićem još uvek (a i ovo što radi ne radi kako bi moglo)... znači ili jesi ili nisi, heh! :p

Rekao bih da su ta polovina programa previše Carbonski. Ne bi me čudilo da Lion izbaci podršku za pokretanje Carbon aplikacija.

Xcode 3.2 odavno nema teplate za novu Carbon aplikaciju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno