Šta je novo?

Iz više excel ćelija u jednu

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Vidim da u Excelu 2007(pretpostavljam i u 2003) ima komanda (Text to Columns) da se tekst od više reči, razdvojenih zarezima, može automatski kopirati (rasporediti) u više excel ćelija (doduše nisam isprobao tu komandu)... Međutim, mene interesuje da li u Excelu 2003 ili 2007, ima komanda koja radi obrnut postupak, dakle da se sadržaj iz nekoliko ćelija, raspoređenih po kolonama, može preneti u jednu ćeliju (kolonu)? Jednostavan primer je kad imamo ime i prezime u dve kololone i hoćemo da ih kopirajući dve ćelije iz dve kolone, "pejstiramo" u jednu ćeliju u jednoj koloni...

funkcija CONCATENATE

Hvala na odgovoru. Funkcija radi ono što mi treba, ali imam jedan problem. Naime, imam jednu kolonu sa datumima, koji su ubacivani u date formatu. Kad sadržaj ćelije u date formatu "propustim" kroz funkciju concatenate, ona ga "vidi" kao text format, tj. kao brojeve koji ne odgovaraju zapisu datuma. Da li možda ima neka caka, pomoću koje bi kolonu sa datumima u date formatu pretvorio u text ili neki drugi format u kome bi datumi ostali nepromenjeni (i kao takvi se videli i kad ih ubacim u funkciju concatenate)?

Probaj ovako:

=CONCATENATE(TEXT(A2;"dd.mm.yyyy");" ";B2)

TEXT funkcija radi ono što ti treba.

Probaj ovako:

=CONCATENATE(TEXT(A2;"dd.mm.yyyy");" ";B2)

TEXT funkcija radi ono što ti treba.
Još samo kad bih znao kako da u funkciju CONCATENATE ubacim i ćeliju (kolonu) sa praznim prostorom, kako bih u jednoj koloni odvojio više različitih podataka? Probao sam da stavim " " , ali u rezultatu se vide navodnici, a ne samo prazno mesto... Hvala jos jednom...

Kako se vide navodnici?

Evo ga file sa primerom, nema ništa komplikovano.

Prilozi

• Datum_plus_tekst.xls
    24 KB · Pregleda: 57
Nesto ne radis kako treba. Mozes umesto navodnika da koristis neku proizvoljnu celiju u koju si ukucao samo space i da joj stavis $

navodnici se vide kao " " jer si ih verovatno stavio u okviru text funkcije...treba da ih ostavis izvan text funkcije, direktno u concatenate...primer od cicibana radi OK.

Prazno mesto sam napravio tako što sam u ćeliju ukucao apostrof (') pa prazno mesto... Ali ovo sa funkcijom u funkciji je mnogo elegantnije i sve u jednom potezu... Uglavnom sam resio problem... Moram još jednom da se zahvalim...

Nazad
Vrh Dno