Šta je novo?

Iz Eksela u obrazac u wordu

Mx2qi7

Poštovan
Učlanjen(a)
07.08.2016
Poena
59
Imam podatke u exselu, tipa ime, prezime, adresa isl...
i sad imam šablon u Wordu tipa pozivnica, gde treba da napravim da se automatski prenesu podati, npr
Pozivnica za ..........(i on povlači ime i prezime prvog u tabeli), pa onda na sledećoj povlači drugog

Možete li mi pomoći da to nekako rešim, da ne kopiram jednom po jednog

To je ok, al kako da napravim da mi na istom obrazcu budu ispisani poaci od više lica

Pa opcijom mail merge u wordu. Napraviš excel u kome će svaki red nositi podatke jedne pozivnice i onda onoliko redova koliko imaš pozivnica. Snimiš taj excel negde i otvoriš word sa jednom pozivnicom i odeš na opciju mail merge i povežeš da ti izvor bude taj excel, a u wordu na mestima gde treba da se menjaju podaci dodaješ polja iz excel-a ( imaš u tom mail merge-u par jednostavnih opcija ) i onda ideš na preview i vidiš kako će izgledati sve pozivnice, odeš na save, print ili export ili koja je već opcija da to snimiš i to je to.

Ubaciš "Rules: Next record" ili "Next record if", znači ubaciš "Mail merge Fields", npr ime i adresu, zatim na mestu gde hoćeš drugo lice ubaciš "rule" «Next Record» zatim opet "Mail merge Fields" , ponoviš koliko puta hoćeš na strani i gde hoćeš, npr:
«ime»
«adresa»
«Next Record»«ime»
«adresa»

Poslednja izmena:
Vrh Dno