Šta je novo?

iz ADSL modema sa 2utp u 2 kompa direkt???

dukaman

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2008
Poena
304
iz ADSL modema sa 2utp u 2 kompa direkt???

dakle pitanje je jasno :D

Da li radi net na oba kompa kad se ovako poveze?
Ne zanima me ogranichavanje i ostale zafrkanicije ... SAMO DA LI TO RADI! ? :D

ako je to modem/ruter, a vecina jeste, onda radi.

to je!

To mi reeeci! :D model je HAWAI :D mt882 sa usb i ethernet izlazima ... samo to isprebadam u 2 kompa i net pichi ... to je bitno

Imam isti ruter,delim konekciju sa burazerom,povezan sam preko usb-a.
E,sad...vecina sajtova mi radi besprekorno,ali odredjeni tipa myspace,facebook, gamespot,i josh nekoliko NE radi uopshte...
Kao krene da uchitava stranu i stoji negde na pola...bash strange.
Imam Firefox,probao sam druge browsere,promenio ip adresu,ali nishta.
Neki predlog shta da radim?

ne moze da poveze preko utp-a jer taj modem/ruter ima samo jedan utp port + usb, sto se tice tog problema sa ucitavanjem stranica, nisi napisao dal tom burazeru radi sve, sto tebi ne?

mozda je resenje da se dokupi switch pa iz rutera u switch a onda mreznim kablovima na 2 kompa,ne bi trebalo da bude mnogo skupo ali bi bilo daleko bolje i stabilnije..

po mom iskustvu utp radi bez problema a taj usb port na huawei cesto nesto zeza, manifestuje se tako sto internet radio stream puca prilicno cesto i nekad to sa stranicama, zastane ali nekako je ucita.

Pa,burazeru sve savrsheno radi,problem je kod mene...
Chekao sam po pola sata,i nishta se ne menja kad uchitava.
Dodushe jedan dan mi je konkretno myspace radio kad sam tek povezao kompove,i forwardovao ip adresu,a ostali sajtovi koji su bili problematichni,nisu proradili.
Sledeci dan,ni space nije radio...znachi pogub,skroz.

hmm ... pazi i ja imam problem sa myspacetom :D isti problem ... samo ja sam jedan komp ukachio na Hawaita :D ali na usb :D ... probatju preko mreznog ...

Drugari, ako vam ne radi myspace i jos neki sajtovi, verovatno se radi o web 2.0 sajtovima...Opera ih otvara sigurno i explorer 7 i 8...verujte nema veze sa modemom...

Otkad ff ne otvara Web 2.0 sajtove?

mozda je resenje da se dokupi switch pa iz rutera u switch a onda mreznim kablovima na 2 kompa,ne bi trebalo da bude mnogo skupo ali bi bilo daleko bolje i stabilnije..

Preporuka, imaš da kupiš 5oportni switch za 1000din i rešio si sve probleme. Meni su bili uglavili ono USB $%&/%&/ pa sam zamenio za ruter, bocnuo u Switch i 4 računara rade kao sat :)

Ponovo problem ... elem ... 2 lapa ubodena u modem hawai ( beli sa 4 lan porta... ne znam model .. telekomov) lap1 sa XPom ima net a lap2 sa Vistom nema net ... probao da podesim u Visti ali odbija da izadje na net! :D Probao sam da upadnem u modem ali kad ono ***! user i pass nece da pipnu! admin admin, admin root ... ma jok bre! Kad se sve ovo povezhe preko switcha onda oba lapa imaju net i to je super, ali mene zanima sledece: da li moze bez switcha? kako? koji su user i pass za ovaj model hawaija mrtvog ubudjalog? :D

Imas u nekom postu na forumu foru kako da promenis user i pass na telekomovom modemu, mrzi me da trazim...nego probaj ti ovu kombinaciju: user: admin pass: ztonpk

da se ne bi dodatno zezao sa podešavanjima, jedan lap gurni u port1 na ruteru, drugi lap u port4 i vozi, radiće tako

ajd prbacu sa PORT1 i PORT4 ... javim sjutra dal je to pomoglo ... :D

Resetuj modem na fabricka podesavanja ako nece konekciju na modem sa userom i pass-om. Je l' se taj problem desava samo na Visti ili i na XP-u? Port 2 i Port 3 na tom modemu ti nisu ukljuceni po defaultu vec ih ti ukljuci kad udjes u modem, imas opciju Attached to Router, stikliraj je i sacuvaj podesavanja. To mora da radi posto imam isti modem.

POZDRAV

Poslednja izmena:
user: admin pass: ztonpk je ok :D ne stizem da odem kod mojih dragih komshinica da podesim sad samo :D ali mislim da je stvar reshena samim upadom na Hawaia :D Hvala na pomoci ;)

Ako budes opet imao problem, uzmi i skini novi firmware za ADSL ruter.

Vrh Dno