Šta je novo?

IVORY DV-2022 kući DVD/DivX/MP3/CD Player

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Je'l ima neko koje pozitivno ili negativno iskustvo? Vidim kod mog dobavljača na lageru da košta bagatelu, pa bih možda uzeo matorcima za NG.

Ako nije baš totalni dreš. Bitno je da lepo pušta DVD i MP3. 5.1 je potpuno nebitan, ima ćale neko svoje praistorijsko Sanyo pojačalo od 50 kila sa trafoom veličine aparata za varenje i 2 "O V O L I K A" trosistemca, tako da ne verujem da bi mu se dopala ideja da dovezemo šleper ne bi li mu to uklonili iz dnevne sobe.

Znači da pristojno čita rezane diskove koje ću mu ja dostavljati, dvoslojne originale, muzičke CD-ove i zvuk sa DVD-a da valja u stereo formatu.

Brate imas LG 9900
Cita sve to i kosta 6000!

Pa makar je LG poznatiji! :)

@zek: Odličan link. Hvala.

Sa najgorim predrasudama sam pristupio uređaju, u skladu sa neverovatno niskom cenom. Iznenađen sam mogućnostima, moram da priznam.

@munja87: LG je za 50% skuplji, a sumnjam da je bolji. ;)

Kupio, odličan! Čita sve, ali sve!

Elem, u tekstu na elitesecurity se spominje da određena serija ima neki problem. Da li neko zna kako problem da prepoznam, pošto je autor ostao nedorečen? Ili ako je neko registrovan na forumu da autoru uputi PM oko toga? :)

Ta serija je navodno povucena i nije ni dosla do krajnih kupaca.
Ukoliko ti Divx reprodukuje nasa slova, to je uredjaj bez greske.

Evo, na nevericu prema uredjaju sam dobio ovaj odgovor:

Izvolite uredjaj na testiranje, ne kosta nista i niste u obavezi da ga kupite.
Ukoliko vam se dopadne ili ne, molimo obavestite nas u roku od 5 dana.
Uredjaj mozete uvek vratiti, svaka sugestija i kometnar su dobrodosli.
U slucajku kvara, uredjaj se zamenjuje drugim, novim uredjajem, dakle ne servisira se i ne vraca servisiran kupcu.
Cena prema "forumasima" je 4.500 dinara (moj komentar: deluje kul.)

E a ja odoh da ga probam, evo bas sam narezao nekoliko DVD-ova za "filmski maraton". Pisacu vam utiske, jer sada osim kutije nista dalje nisam video.
I dalje sam u neverici kako tako malo kosta i kako su tako sigurni u rad i pouzdanost uredjaja.

I da vam samo kazem da nisam preprodavac, i ne reklamiram uvoznika, jer ni ne znam ko je. Uredjaj sam dobio na test od coveka koji ga je na forumu ES tesitrao i napisao doticni tekst.

Pozdrav
Arrow

Koga zanima, uredjaj je "testiran" hocu reci proban u kucnim uslovima....
Radi jako lepo, mada imam zamerke najvise na daljinski upravljac koji je u mraku skoro neupotrebljiv osim ako ne vezbate preko dana kako da na slepo vrsite osnovne operacije na njemu.
Pusta skoro sve, tj sigurno sve sto sam ja probao, ima dota opcija i lepe menije, mada moram reci da ima i nedostatak mogucnosti da se titl pomera na zeljeno mesto. Ovako je po "default"-u previse visoko za moj ukus.
Firmware na srpskom je malo zabrljan, pa kad pauzirate sliku ili zoom-irate ostaju crne linijice po ekranu (jedva primetne, ali primetne), pa me iritiraju.
Nedostatak reprodukcije od zaustavljenog mesta je za mene takodje velika mana.
(to je ono kad prekinete film sa "stop" pa posle hocete da nastavite gledanje sa mesta gde ste stali, zao mi je ali moracete da premotavate sa X2,4,8,16 ili 32 dok ne dodjete na to mesto, a onda se javljaju opet one dosadne linije i tako.... zna covek da se iznervira. Prebacivanjem na engleski jezik ove mane sa srcticama nestaju... bar ih ja vise nisam primetio.

Sto se tice kontrole slike i zvuka, tu je sasvim sasvim zadovoljavajuci, moram reci i odlican. Ima sve sto je potrebno i vise od toga.
Jako lepo cita medije i cita svasta sto sam probao, i naziv fajlova je lep i dugacak.
Meniji su sareni i lepi. Laki za snalazenje. VGA izlaz radi besprekorno.

Moj utisak je da za cenu po kojoj se nudi ovo moze biti odlicna kupovina, ako vam ne smeta da menije drzite na engleskom i da titl bude na dosta visokom mestu. Ako vas ipak tako sitne stvarcice (kao mene) nerviraju, izaberite sebi nesto drugo i ipak malo skuplje (80 eura - Pioneer 2850).

Pozdrav,
Arrow

Zaboravi LG, sada je i Pioneer pojeftinio, a on nema konkurenciju
,)

koliko sam ja najnize nasao, LG 9900 je 5900, a pioneer je 7900.
Ima li nize?

Arrow

Ima u onoj robnoj kuci sto radi sa pivom, malo jeftinije

,)

Sta ima jeftinije, LG ili Pio ? :)

Btw. kakav je taj LG 9900? Samo ukratko sta cita od subtitle-ova, da li mogu da budu u drugom folderu i vaznije da li moze da bude razlicit naziv od filma? I jel ima 5.1 analogne audio izlaze? Mislim da je to to :)

LG je jeftiniji, ali Pioneer je mnoooooogooooo bolji i kvalitetniji uredjaj, koji se vidi vec na prvi pogled, a sad je ta razlika vrlo mala, pa prema tome Pioneer.
,)

Ja bih to ovako rekao:
ako se rasproda pioneer, sledeci model koji uzimam u obzir je LG 9900.

Arrow

Pa znam da je Pioneer mnogo bolji, ali 380 nema 5.1 analogne izlaze, to ima 585 ali je on skuplji, pa me zato zanima jel ima lg 5.1 analogne? I niko mi ne rece za LG za subtitle-ove?

LG9900 nema analogne izlaze, subtitlovi biras velicinu, poziciju i boju...
Moze li bolje od toga, nisam cuo.

Ako te jos nesto zanima pitaj.

Arrow

Pa zanima me ono gore sto sam pitao, za imena subtitle-ova i njihovo mesto na disku, tj. da li moraju da budu u istom folderu sa filmom? Ali ovo drugo je sekundarno, poshto uvek narezem subtitle zajedno u dir-u sa filmom jedino shto nisu uvek istih naziva pa zato pitam...

Kod oba playera titlovi moraju biti u istom direktorijumu
,)

Ivory Firmware

Kupljeno sta je kupljeno, gde da nadjem firmware za njega? Hvala!

Ah.... probaj na ES forumima, tamo mislim da Gileii prepravlja firmware za njega, mada nisam 100% siguran.

Nazad
Vrh Dno