Šta je novo?

It8212 Raid

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Imam ITE8212 RAID controler na kome su spojena 2 WDC800JB harda spojena u array0 a podatci se dele na 64 kb. Prilikom veceg iscitavanja ili upisivanja podataka cpu usage je blizu ili 100%, te ne mogu da radim nista sem recimo rezanja DVD-a na 16X ili Capture video materijala. Kako da podesim raid a da mi sto manje zauzima CPU? Koliko je najbolje da stavim da deli podatke (trenutno mi je 64K) i kako to utice na brzinu i CPU usage? Drajveri su najnoviji a BIOS ne mogu da updatujem jer je kartica OTP...

Šta je OTP? Otpad?
Ako radiš video editing, cluster size bi trebao biti veći. Naravno, ukoliko su files veliki.
Žališ se na zauzeće procesora, pri tom možeš da radiš capturing i burning?!?
U pitanju je soft ili hardware-ski RAID controller? AKo je software-ski, ne našao ti se u koži...
Zašto jednostavno ne kupiš malo kvalitetniju varijantu?

OTP(One-Time Programmable), sto znaci da ne moze da se uradi update BIOS-a, a BIOS koji mi je na kartici je iz 2003 godine... Ovo je kao hardverski kontroler i nemam problema sa capture i burning, samo ne mogu da radim ista paralelno. U SiSoft sandra benchu protok array-a mi je oko 55MB/s...

Divota, asocijacija na OTP mi je OTPAD... Sorry na ovome... Setio sam se da si imao problema sa update-om, nisam povezao...
Čekaj, oni nude novi BIOS, ali ti ne možeš da ga učitaš? Zašto ne odneseš kod nekoga ili kod mene, pa da se preko programatora učita BIOS? Pre toga da se vidi koje je čudo u pitanju.
Dobro, burning ne ide preko CPU, kao i capturing, tako da je logično da operacije koje nisu procesorski zahtevne/ne obavljaju se preko CPU, možeš izvršavati. Da li je i ranije postojao ovakav problem? Ne sećam se, znam da si objašnjavao...

Pa od uvek se ponasa tako... Ne znam moze li i preko programatora, ali vredi probati. Poslali su mi iz ITE-a neki program kojim proveravam da li na karticu moze da se flashuje bios, a program lepo ispise da se u karticu moze ubaciti samo 1. Imao sam problem sa stucanjem OpenGL igara, tj. doom3 i quake4, druge nisam ni probao. Moguce da je zbog ovog RAID contolera....

Nazad
Vrh Dno