Šta je novo?

IT svet - update sajta?

BigNoobowski

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2012
Poena
159
Cesto odlazim na ovaj sajt kada hocu da kupim neku komponentu i svaki put se zapitam kako to da su pojedine opcije tamo toliko zastarele i prevazidjene a da niko to ne menja?
Recimo pogledajte mogucnosti prikaza za ram memorije:

2012-08-30113707.jpg

Plafon je ddr2 i 2 gb? Uopste nema ddr3 memorije?

Sledi prikaz hard diskova:

2012-08-30113601.jpg

Nema ssd-ova?

A najbolji primer je mozda prikaz fotoaparata:

2012-08-30113815.jpg

Najvise 5 megapiksela, opticki zum 4 x i vise, i nigde nema recimo aparata sa hd video zapisom?

Sudeci po ovim nacinima prikaza rekao bih da tu nije nista menjano nekih 6 godina. Mislim da bi mogli sad vec i da uvedu neke nove opcije.

I ja sam se uvek pitao u cijem je vlasnistvu IT-svet,sajt ima extra potencijal i razradjen je.Vecina ljudi odlazi tamo da dobije prve informacije o nekom proizvodu iako se unapred zna da one dobrim delom nisu tacne pa se ide dalje.Malo truda i sajt bi mogao postati pravo malo blago, ali valjda vlasnik ne misli tako ili je zadovoljan sa ovim sto ima. Samo se cene donekle azuriraju i one male it vesti.

pa sajtovi samih prodavnica IT opreme su neazurni do bola. u takvoj situaciji ne moze nista da se ocekuje od recimo IT sveta. na primer, na sajtovima IT prodavnica ces naci komponente kojih nema nedeljama ako ne i mesecima, a stoji kao da su uredno na lageru i sl. kada ih pozoves i pitas jos ispadnes glup u drustvu sto pitas za nesto cega nema neko vreme. stvar se dodatno komplikuje ako hoces online da narucis jer te onda, ako su kulturni, posle par dana obaveste kako tog artikla trenutno nema. znaci, obrni okreni moras prvo da ih zoves glasom. divljina i pilicari.

itsvet je kaubojski sajt... da ima potencijala-ima. ali... treba neko tu da se potrudi. sajtovi domacih prodavnica jesu neazurni, ali pcb daleko bolje prati stanje od itsvet-a... masu informacija je netacno. a o spamovanju u oglasima da ne pricamo... pogledah ih dvaput, i pogledah ih dvaput previse- po 40 oglasa od istog coveka...

pa sajtovi samih prodavnica IT opreme su neazurni do bola. u takvoj situaciji ne moze nista da se ocekuje od recimo IT sveta. na primer, na sajtovima IT prodavnica ces naci komponente kojih nema nedeljama ako ne i mesecima, a stoji kao da su uredno na lageru i sl. kada ih pozoves i pitas jos ispadnes glup u drustvu sto pitas za nesto cega nema neko vreme. stvar se dodatno komplikuje ako hoces online da narucis jer te onda, ako su kulturni, posle par dana obaveste kako tog artikla trenutno nema. znaci, obrni okreni moras prvo da ih zoves glasom. divljina i pilicari.
A to i da ne pominjem. Bezbroj puta mi se desilo. Kao sto kazes ovde bez telefona i licnog pitanja nema nista. Ipak je vaznost internet prezentacije u ovdasnjem mentalitetu jos uvek nesto sto i nije toliko bitno. Na koliko sam samo smesno uradjenih sajtova nailazio. Recimo slike proizvoda budu tako uradjene da kad kliknes na uvecanje cekas nekoliko sekundi da se otvori slika a onda ti se otvori isti onaj thumbnail na koji si kliknuo.:d A na mnogim sajtovima se uopste i ne otvara. Takvih bisera ima koliko hoces, ne mogu sad ni da se prisetim svega. Pa ni na it svet-u mnoge slike komponenti ustvari prikazuju druge komponente a ne te za koje je navedena specifikacija. Sve u svemu kao neko ko to posmatra samo kao korisnik mogu reci da je stanje srpskih sajtova tragikomicno. Kao da smo tek juce saznali za internet. Ali ajde da pomenem samo jedan za koji mislim da je sasvim ok, a to je sajt tehnomanije. Nekoliko puta am zvao da proverim da li ima predmeta u prodaji i stvarno su mi rekli da nema kao sto i pise na sajtu da nema trenutno na lageru. A i sajt izgleda sasvim dobro, sa velikim slikama koje se otvaraju itd.
Mozda sam trebao drugacije da naslovim temu, da se vise odnosi na ukazivanje na lose ili dobre strane pojedinih prezentacija.

Ja sam u nastupu dokonosti par puta pokusavao da prijavim malware na pojedinim stranicama - probajte sta se desi kad kliknete na kontakt. Inace, pcberza i eponuda imaju daleko azurnije i tacnije cene, ali je interfejs itsveta dosta bolji.

Trebalo bi da prekopiraju dizajn FANTASTIČNOG nemačkog sajta Geizhals, www.geizhals.de

Odvojite malo vremena i pogledajte koje sve kategorije sajt ima, cene su UVEK ekstra ažurne. Tako to rade Nemci, a naši ??? Jad i beda.

Pogledaću baš kakvi su eponuda i pcberza, ali...ne gajim nadu da su mnogo bolji.

Ovaj nemacki sajt je jako lepo uradjen, voleo bih da ima tako nesto i kod nas, snasao sam se na njemu cak i bez znanja Nemackog.
Ovde nije toliko prica oko (ne) azuriranja sajta samih prodavnica, vec o samoj kategorizaciji proizvoda na IT svetu koja je jako zastarela kao sto je OP primetio.

It svet je vizuelno mnogo lepsi od ovog Nemackog , a za cenovnike su odgovorne firme koje ih salju, pa to onda odradjuje automatika, mada je sajt stvarno zreo za osavremenjavanje.

Za Tehnomaniju nemam reci pohvale, osim isto za vizuelni deo. Totalno su se iskvarili i sumnjam da je firma u krizi. Sajt je za informisanje i narucivanje teska Budalastina. Nista im vise ne verujem. Sta znaci da ti Izlista 300 Modela Televizora , kad uz 200 stoji da ih nema , a ti kojih nema nisu azurirani mesecima. Od onih 100 model " kojih ima " polovina Nema. Tek tamo gde je ispisano da nekog modela ima u 2 ili vise radnji njega je mozda moguce dobiti. Licno sam narucivao stvari ne znam ni koliko puta i sutradan zove covek i kaze e taj ima jedan komad i to na servisu !!!! a taj drugi nema iako i on vidi da ima 1 itd.itd. eto od ta tri modela nema ni jedan jel hocete neki cetvrti. Tako misli da te voza dok ne naletis na nesto sto imaju . Pomislio bi covek da su Najveca radnja na svetu, a u stvari Corak. Toliko su me vise puta Razocarali da vise nista ne Kupujem kod njih upravo zbog ovih Lagarija na sajtu.

Poslednja izmena:
za cenovnike su odgovorne firme koje ih salju.
Ipak nece biti tako, nemoguce da iste firme salju razlicite cene na itsvet i pcberzu. Kad se zove telefonom, ispostavi se da je cena sa pcberze daleko tacnija.

Btw, zasto pises svaku n-tu rec usred recenice velikim slovom? Bezao si sa casova kad se ucio pravopis?

Kad zoves Telefonom ispostavi se da nijedna cena Nije Tacna, jer po Defaultu su im cene u Eurima a Svaka Radnja ima neki svoj kurs, pa nikad ne znas kolika je cena.

Velika slova u Sred recenice nisu Pravopis nego Naglasavanje. I po kom to Pravopisu su tvoje umobolije tipa "Btw" " n-tu" da ne trazim vise nepismenosti u toliko malom tekstu.

Evo koloko je Pc berza tacna prvi podatak komponente-maticne ploce :

Matična ploča MB AM2+/ AM3 nF720D Gigabyte GA-M720-US3, PCIe/DDR2/SATA2/GLAN/7.1 04.09 32 (0,27€)

Idi u win win pa kupi plocu za 32 Dinara.

Poslednja izmena:
Naglasavanje? :D Vidim da su ti nepoznati osnovni matematicki pojmovi kao sto je n-ti stepen, kao i osnove engleskog jezika. Ne bih te zadrzavao, vozi dalje po forumu, prosvetljuj siroke narodne mase "naglasavanjem".:wall:

Boli me mozak od pravopisa :d, ovo Bench posto gori nego FB :D i u pravu si, nisu pravopis ni slucajno.:)

U postovima na forumu Pravopisa koliko-toliko. Ali je Zlobe, Mrznje i svega Prizemnog, Jadnog i bednog i Previse.

Vrh Dno