Pitanje za sve koji su jos uvijek pausalci (ili su pak bili neko vrijeme) - da li mi kao preduzetnici pausalci imamo obavezu bilo kakve prijave prometa poreskoj sad u oktobru/novembru?
Mozda se nisam dobro izrazio, jer ni sam ne znam o cemu se tacno radi, ali ono sto znam je da mi je moja knjigovodstvena agencija prosle godine otprilike u ovo vrijeme trazila da dostavim sve izvode, fakture kao i da namjenski izvadim potvrdu u banci o kretanju sredstava po tekucem racunu (preduzetnickom, naravno) za datu godinu, do datog momenta! Razlog zasto im je sve ovo trebalo je, citiram: "
...da uradimo i predamo zahtev za 2020. godinu za paušal.".
Naravno, ni od jednog pausalca koga ja znam nisam cuo da su im ovo knjigovodje trazile (niti od ovih sto sami "vode knjige"). Cak su me i ovi u Intesi blijedo gledali kad sam trazio datu potvrdu o kretanju sredstava po racunu za poresku, ali oni uvijek blijedo gledaju pa nije mjerodavno!
Znaci, posto sad sam vodim svoj KPO i odradjujem ostale obaveze/placanja (knjigovodju sam kulturno odjavio jos ranije jer su bili ocajni), zanima me da li imam neku obavezu ovog gore tipa prema poreskoj? Ili samo placam svoje obaveze, vodim KPO i vozim dalje...?