starinovajlija
Poznat
- Učlanjen(a)
- 31.10.2020
- Poena
- 35
Sto se izjava/knjizenja tice, dobijes mejl kad stigne priliv, a posle toga raspored priliva obavljas online. Nekada je bilo putem mejla koliko znam, sada moze online sa portala.
Hvala za ovaj info!@SuperStarr , u mojoj poslovnici u M. Pupina na Nbgd je i dalje sve isto, imamo bizMis referente, sve se brzo zavrsava kao i prethodnih mnogo godina... ne znam sta se desilo u tvojoj.
Jel možeš molim te da napišeš koji ti kurs daje u toku radnog vremena za dolar, a koji za evro? U procesu sam odabira banke, pa gledam koja banka daje bolji kurs za preduzetnike.Ladno je u rano vreme banke puno bolji kurs…
Nego, ako može pomoć oko toga šta da kucam kad šaljem sebi sa preduzetničkog na lični račun? Model i poziv na broj zaduženje, i isto za odobrenje?
Edit: Ustvari, samo šifra plaćanja, 290 ili neka druga?
Ok, hvala na informaciji!108.9 danas za dolar, što je nekih 0.5 manje od srednjeg.
Sad daje kupovni, odnosno 104,013.
Ne znam za evro, od deviznih računa imam samo dolarski.
Javi koja ima najbolji jer i ja hocu da otvorim pa gledam isto koja banka za dolare i eureJel možeš molim te da napišeš koji ti kurs daje u toku radnog vremena za dolar, a koji za evro? U procesu sam odabira banke, pa gledam koja banka daje bolji kurs za preduzetnike.
Niko od banaka mi nije direktno odgovorio koliki bi kurs dali. Ali ono što sam video u prepiskama sa bankama je da je Intesa ubedljivo najprofesionalnija i najbrže odgovaraju. Na sva pitanja su odgovorili, osim na kurs, ali su dali kontakt kolega za dodatna pitanja kao i kontakt trezora za dogovor oko kursa. Čak i na moje dodatno pitanje su odgovorili u roku od 10 minuta.Javi koja ima najbolji jer i ja hocu da otvorim pa gledam isto koja banka za dolare i eure
Jednostavno ih uplatis i to je to.Kao paušalac, nisam bio dobio na vrijeme izvještaj za 2023. godinu, pa sam napamet uplatio više nego što bi trebalo da bude propisano na sve, na račun za 2023. koji je naveden prošle godine. Kasnije u pregledu stanja imao sam preplatu na sve četiri stavke, i u međuvremenu je stigao i izvještaj. Kad je došao februar na red, rekoh - hajde da dovedem na nulu, pa sam uplatio nove iznose umanjene za one preplate... Elem, uzmem sad da provjerim stanje, i imam sitne dugove na svemu, koji nemaju nikakvog smisla. Ponovio sam sve računice i sve sam uradio kako treba. U čemu može da bude problem?!
Ja sam se presao misleci da u januaru treba da uplatim po novom obracunu, pa sam doplacivao razliku u odnosu na to sto sam uplatio (nakon sto je resenje stiglo krajem januara).Nije preplata, imam kamatu par dinara. Sad mi je frka da mi je rješenje pogrešno, da ću kad uplatim po dokumentima imati opet razliku u aprilu. Sve sam provjerio i apsolutno nemam ideju odakle te cifre.