Šta je novo?

IT poslovi u Zrenjaninu i slicnim manjim mestima (znaci van BGDa i NSa)?

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Ima li neko ideju ili primer kakvi IT poslovi postoje u vasem gradu?

Da sam u BGDu ili NSu, zaposlio bih se kao programer bez ikakvih problema.

Ali, sta u ZRu?

Razmisljam, i sve da mi i ponude da biram radno mesto, ne znam sta bih???

Ne znam da li se iko bavi tamo programiranjem?
Da li je jedini posao odrzavati IT sisteme po bankama? ili cak i to radi neko iz BGDa?

BILO KO?
BILO STA?

ps. samo bez komentara tipa: a zasto ne u BGDu?

Probaj da se obratis Mladen-u iz MPA...firma ispod Vojvodjanske banke...

Jedno vreme su zaposljavali programere C#

U jednoj recenici:
Obrazovni centri su u ns i bg, pa je logicno da su i firme kojima trebaju obrazovani ljudi smestene u istim.

Informatika SM?

Drugarica od skoro nesto raducka u opstini ZR, mozda i tamo da probas?

Od banaka, mozda samo Vojdodjanska koja ima ozbiljnu filijalu, ostalo ne verujem.

A sta bi ti falilo da radis u NS? Mozes i da putujes kao i hiljade ljudi, nije daleko.

@danijel

U ZR postoji faks koji skoluje informaticare.

hvala Stevo i Marvine...
Videcu za MPA...

Danijele, ako pitam za posao u Zrenjaninu uz napomenu da mi ne trebaju odgovori koji sadrze BGD i NS, nije mi jasno cemu tvoj komentar?
Kao sto sam i rekao, u BGDu i NSu posao nije problem. U Zrenjaninu, cini mi se, jeste!

A sto se tice zrenjaninskog fakulteta, pa i firme iz zrenjanina kad zaposljavaju mahom traze kandidate koji nisu zavrsili fax u zrenjaninu.
Nije li to dovoljno indikativno?

Ja sam ti napisao zasto po meni nema poslova u zr...

ok :)

Jasno je da su strane firme koje zaposljavaju programere mahom u BGD-u i retko koja u NS-u.
Ono sto je mene zanimalo je da li se neka potkrala i u ZRu :(

Od ozbiljnijih programerskih kuca u Zrenjaninu mislim da jedino YUteam software zadovoljava kriterijume ozbiljne softverske agencije koja moze da ispuni najrazlicitije zahteve... Svaka cast ljudima u MPA ali mislim da su oni najvecu slavu stekli zahvaljujuci softveru pisanim 80-tih godina proslog veka, koji je sada, totalno prevazidjen. U vreme windows-a i mogucnosti kompleksnih grafickih interfejsa oni i dalje prodaju programe koji ne vide HP1010 vezan preko USB-a. Sta dalje pricati.
Sto se posla tice, ako imas mogucnosti kupi lokalni list "Zrenjanin" (izlazi petkom) pa prelistaj oglase, tacnije konkurse. Vidjao sam pre par nedelja poprilicno konkursa gde se upravo traze programeri. Zrenjanin je posle Indjije rekorder u Srbiji po broju greefield investicija, i poprilican broj stranaca ce sve cesce da se skuplja u ovom gradu. Ne znam koliko si upoznat - uskoro bi trebao da se pored Zrenjanina gradi internacionalni aerodrom za teretni saobracaj za celu jugoistocnu evropu. Mislim da ce im trebati dosta takvog kadra. Ako ti nije hitno sacekaj jos jedno godinu dana.
Sto se fakulteta tice, to je isto istina. Ovde ima za izvoz "diplomiranih inzenjera informatike" koji ne znaju da isprogramiraju "hello world" a da ne pricam o necemu komplikovanijem. Velika hiperprodukcija kadra koji je nesposoban za rad i neupotrebljiv za bilo kog poslodavca, bio on domaci ili strani.

Poslednja izmena:
lepo lepo...
Ima i par firmi koje su prodate strancima...

U jednoj recenici:
Obrazovni centri su u ns i bg, pa je logicno da su i firme kojima trebaju obrazovani ljudi smestene u istim.

Firme su smestene u obrazovnim centrima :guitar: (kako to mocno zvuci "obrazovni centri")

Logicno je ovo sto si napisao , nema sta....:bottle:

Za ovu recenicu bi i u osnovnoj skoli dobio keca.

Sta si dogurao do 6 meseci, pa bi sad da nabijes 100 postova? neces to ovako uraditi ne brini...

@danijel , kakvi postovi, gluposti....

Ne pada mi na pamet da se ukljucujem u neku glupu raspravu samo da bih imao 3000+ postova.

e ***... obradovao sam se da je neko napisao nesto novo korisno
kad ono medjutim

jad i tuga i da nadjes posao ponudice ti 2-3x puta manje nego u BG/NS a sto se javnih institucija tice nista bez veze...

E da, zaboravih YuTeam, oni su skoro nesto trazili .net programere. Vidi kod njih.

Sto se tice hiperprodukcije, tacno je da Zrenjanin ima dosta programera i "programera". Medjutim, onaj ko stvarno zna moci ce da se zaposli. Samo iz mojeg drustva svi smo nasli posao cak i pre diplomiranja, i to u firmama kao sto su Saga, Pexim itd. Kvalitet ispliva, cak i u Srbiji. Doduse, niko od nas ne radi u ZR nego BG i NS.

Nazad
Vrh Dno