Šta je novo?

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Ne znam kako ovo nije bilo (mozda i jeste,ali pre..)

Da uvecamo nase znanje,da malo mozgamo i da se igramo -> Sticky! :)

Ajde ja da pocnem,nesto polako..

Odakle potice ime kompanije "ASUS"?

GOOGLE FORBIDDEN :)

Takodje,onaj koji odgovori na pitanje postavlja sledece (ako je siguran u tacnost svog odgovora,sto kasnije potvrdjuje postavljac)

Poslednja izmena:
Ih,pa nije to fora..:)

Treba da znas sam ili da naucis od nekog drugog..:)

Suvise veliko iskusenje kad je google tako blizu :D

hhaha...ajde makar da vidimo,mozda uspe...ja cu vala da postujem pravilo prvog post-a..:)

Otvoreno je prvo pitanje i dalje...weasel,jelte,nije dao odgovor,a nije fora ljudi gledati link...ajde,neko ko stvarno zna...:)

Jes, da odgovorim pa da mi stigne SMS i skinu mi 150 din. Aaaaaa nećete mene, ne, ne! :)

dajte budite makar malo ozbiljniji...

Pazi taman i da googlaju ljudi. Ovo je idealna prilika da ljudi procitaju i saznaju neshto shto inace ne bi nikad ni trazili.

Recimo nisam znao da Asus potice od Peg"asus". A iskreno nikad mi ne bi palo na pamet ni da trazim. Tako da tema ima potencijala. Mozda ne kao IT Kviz ali bar kao gomila "ne poterbnog" znanja.

Dodje mi kao ono. Na danasnji dan, pa cujesh gomilu interesantnih cinjenica koje ti realno ne trebaju ali eto ... neshto i zapamtish.

s' postovanjem JA

Daglas Enklebrat ili tako nesto. Bas sam nedavno citao clanak o istoriji miseva i iznenadio se kada sam video da je josh sezdessetih izmisljen prvi mis. Ok bio je skalamerija, ali opet prototip sezdesetih!?!

znači pravila; zabranjeno je koristiti Google, wikipediu, literaturu, ne smeš nikoga pitati, ako i znaš odgovor nije ti neka fora, uglavnom mora ti bezgrešno ući... :d

Daglas Enklebrat

Valjda Engelbart?? :) On je izmislio prototip misa, a prvi trackball je napravio Tom Crainston al ne mogu da se setim kad tacno, mislim da je pocetkom 50ih. Citao sam relativno skoro nesto o istoriji racunara pa sam ovo zapamtio...

Poslednja izmena:
Pravila su vam fenomenalna, toliko da sam postao pristalica eutanazije.
Ne valja da znas, ne valja da trazis, pa koga dodjavola da pitam kada su mi svi prijatelji orijentisani na "stvarne" stvari?

Ko je napravio user interfejs i miša?

Odgovor, za koji ja smatram da je tačan, je XEROX. Poznata firma koja pravi fotokopir uređaje. :)
Oni su u strahu da će ljudi prestati da koriste papir u budućnosti zbog pojave računara, sastavili tim ljudi koji su trebali da osmisle kako će to u budućnosti izgledati.

Oni su napravili prvog miša, prvi grafički interfejs i prvi OS samim tim. Inače monitor je stajao kao A4 list papira, uspravno. Kao kada bi sada vaš 16:9 (ili 16:10) rotirali za 90 stepeni.

Kasnije pošto direktori Xeroxa nisu znali šta će sa tim izumom, prodali su ga Steve Jobsu, koji je na mesto "zločina" stigao malo pre Bilija.

--
Nemanja

Ma najjace je kako su nastala imena domacih IT kompanija :)

ALTI je nastao kao simbioza prva dva slova imena vlasnika, ALeksandard i TIhomir, respectively.

Interesuje me, kako su nastala imena Pakom, ERC, Drenik i Sezam?

Znam da je onaj šaban koji je osnovao NL pro group dao ime firmi po tome kako je tepao nekoj (verovatno jedinoj) devojci koju je imao.

NL = Nežni Leopard

To sam zapamtio kad sam ga gledao u Crnim Biserima kod Vanje Bulića na tadašnjoj BK :D

Da... On je patentirao neku tastaturu, pa je bio u pregovorima sa nekim big time proizvođačem i onda ništa od toga. Odbili su ga zato što je bila suviše revolucionarna.

Da... On je patentirao neku tastaturu, pa je bio u pregovorima sa nekim big time proizvođačem i onda ništa od toga. Odbili su ga zato što je bila suviše revolucionarna.

Pa budala, pričao kod Vanje Bulića kako mu je M$ nudio MILIJARDU dolara za taj patent, ali on nije hteo da ga proda, zato što zna da to vredi više:D

Valjda Engelbart?? :) On je izmislio prototip misa, a prvi trackball je napravio Tom Crainston al ne mogu da se setim kad tacno, mislim da je pocetkom 50ih. Citao sam relativno skoro nesto o istoriji racunara pa sam ovo zapamtio...

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1793649&postcount=2

Ma najjace je kako su nastala imena domacih IT kompanija :)

a IMTEL ? kao typo... :D

Sezam pro vuce ime jos od BBSa ali zasto se BBS zvao Sezam... :) mozda moze da se iskopa negde u arhivi sezama...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno