Ko hoce da "mlati pare kao programer", onda mislim da raf daje najvise (kombinacija naucne sirine i primenljivog zanata). Ali ko hoce da postane programer, te ljude uopste nije briga (niti treba da ih briga) "naucna strana" etf i pmf i slicnih drzavnih fakulteta.To je vrlo diskutabilno, raf je jako dobar na zanatskom nivou, ako se trazi naucni pristup tu su neki drzavni ipak nezaobilazni.
I ja da dodam da treba obratiti paznju na Ugovor sa IT Akademijom, jedini nacin da raskinete ugovor je da platite kompletnu skolarinu. Dakle ne mozete se predomisliti u medjuvremenu. Nakon iskustva s njima nikome ih ne preporucujem. Postoji mnostvo drugih obuka na Internetu gde su vasa prava mnogo bolje zasticena.Samo da dodam:
Niko ne moze da te nauci programiranju, to moras uraditi sam. Skola, kurs, fakultet mogu sam da ti olaksaju put ka postizanju cilja. Kog cilja, to od tebe zavisi.
Potpuno se slazemNe nasedaj leba ti na ove likove. Necu da ni sa kim ulazim u rasprave ali zaista nemoj da bacas lovu, uostalom proguglaj malo...
Zenksa osoba bi isla na ovaj kurs, nije totalan pocetnik, najvise je zanima kako da dobije ACP sertifikat
Zaobići zbog čega?! Može neka (svežija) informacija, hvala!Zaobići u širokome luku.
Imaju veliki problem sa akreditacijom za novih 7 godina (od 2024. - 2031.). Ako je i prođu (dobiju pozitivnu ocenu recezentske komisije, što nužno nije ni potrebno jer KAPK donosi rešenja o akreditaciji viskoškolskih ustanova i studijskih programa), proći će je zbog politike (na najvišem nivou), što bi rekli "preko veze".Zaobići zbog čega?! Može neka (svežija) informacija, hvala!
Brat od tetke se opasno zagrejao da upise njihov kurs za sistem administratora, privucen reklamom...
Kad procitam sve ove postove ne znam da li treba da ga odgovaram od toga ili da mu preporucim neku alternativu.
On je covek razocaran u svoju struku (a zavrsio je jedan drustveni faks) i zeli da okrene novi list. Ne mogu da mu preporucim da upise faks nanovo jer je vec u ozbiljnim godinama, dobio je zenu i dete i nije realno da se vraca studentskom zivotu.
A nije duduk za racunare,sve on sam sebi skine, instalira i podesi. Namesti dual boot kao od sale, napravi particije, podesi firewall, okruzenje...
Ovo drugo. Neka se usko specijalizuje za jedno okruženje i po mogućstvu ako gleda da upadne na konkretnu radnu poziciju, nauči šta treba za to kako kažu pravila kuće. Kombinacija je bezbroj, a kad nađe sebi mesto, prekvalifikovaće se za bolje, preći tamo i napustiti to trenutno. Imaš firme koje traže, lupam, Microsoft Azure ili Cisco sertifikat, primera radi, a isto tako i one koje se oslanjaju na reference i preporuke ili ništa od toga, ali sve je relativno.Da li treba da ga odgovaram od toga ili da mu preporucim neku alternativu.
Ti si, programer?U ovom momentu za ljude u godina bez barem 5 godina konkretnog iskustva (tu ne spada freelance i slično) nema posla za sysadmin. Jedini faks koji se pika u ovom momentu je ETF, mladost kandidata igra veliku ulogu.
Ne bi da rušim sneška ali za kolegu nema posla u ovom momentu u ovoj struci. To je realnost.
Uh, crno da ne moz' biti crnje.U ovom momentu za ljude u godina bez barem 5 godina konkretnog iskustva (tu ne spada freelance i slično) nema posla za sysadmin. Jedini faks koji se pika u ovom momentu je ETF, mladost kandidata igra veliku ulogu.
Ne bi da rušim sneška ali za kolegu nema posla u ovom momentu u ovoj struci. To je realnost.
Tj. softver se plaća, a usluga nepostojeća. Svi misle da mogu da budu win admini posle tri yt klipa Indijaca.A kod Windouza obrnuto. Softver se plaća a usluga besplatna.
Btw Megatrend propo,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari