Šta je novo?

Isti modem na dva razlicita kompj.

Roger

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2002
Poena
609
Pozdrav svima,

imam Agere Systems PCI Soft modem koji me ne sluzi bas dobro. Drugar, koji je na istoj centrali kao i ja i u istoj zgradi, ima Intel Sweex 536EP koji radi odlicno. Planirao sam da kupim isti takav modem, ali me je par prijatelja upozorilo da to sto kod njega Sweex radi dobro ne znaci da ce i kod mene posto on ima P4 3.0 GHz GigaByte GA-8IPE1000-G plocu XP SP2, a ja P4 1.7 GHz Intel 845 PT plocu XP SP1. Dakle, pitanje je da li je to stvarno moguce. Drugar nije u mogucnosti da izvadi modem i donese ga kod mene na probu.

Hvala unapred

Mislim da nema veze sa masinom - ali mozda gresim ( neka me ispravi neko ). Mozda ima veze sa OS-om. Ako je u pitanju samo SP2 onda nije neki problem.

Cat je napisao(la):
Mislim da nema veze sa masinom - ali mozda gresim ( neka me ispravi neko ). Mozda ima veze sa OS-om. Ako je u pitanju samo SP2 onda nije neki problem.
Moze da ima veze i sa masinom ;)
Na primer svojevremeno su Lucent/Agere modemi odbijali da rade na NF2 plocama sto je kasnije reseno drugim drajverima.

U ovom slucaju ne bi trebalo da bude takvih problema, ali potencijalni problemi u smislu "ne znam da li ce raditi isto" su pre vezani za samu telefonsku liniju, pa tako moze da se desi da je u pitanju ista centrala i cak 2 tel linije u istoj zgradi, a da na jednoj radi odlicno, a na drugoj ocajno. PCM i slicno su prica za sebe...

Uspeo sam nekako druga da nagovorim da mi pozajmi modem na probu i sve radi odlicno. Jedino je bilo problema pri instalaciji, jer sam morao da deinstaliram sve drajvere za Agere pre namestanja Sweex-a.
Hvala svima na odgovorima.

Ma ja imam Agere i veruj mi uvek problemi prilikom instalacije i nikada ne moze da se instalira istim redosledom.Drajveri su u pitanju kao sto rece CRNI!

Mozda ovo nema veze sa temom ali svojevremeno sam nekakav genius-ov modem stavljao na MSI plocu VIA133 (standardna konfiguracija za ono vreme). Elem masina je bila potpuno mrtva - ni da bekne. Sa drugim modemom sve OK.
Taj isti Genius je kasnje na nekim drugim masinama radio savrseno?? !! Zona sumraka - sta li je ?

Malo mi je nejasno o kojim Agere drajverima govorite?Imam isti modem i sa drajverima iz Xp-a radi sasvim normalno(do nedavno na analognoj centrali na 46Kbps,a od pre neki dan na novoj digitalnoj konstantno 52Kbps).Takođe i na SuSe-u 9.3 bez nekih posebnih drajvera osim onih iz samog operativnog sistema.
Usput,ploča je NF-7.
Poz

Evo sad sam kupio isti modem i nece da instalira drajvere:(

Čensi G. je napisao(la):
Malo mi je nejasno o kojim Agere drajverima govorite?Imam isti modem i sa drajverima iz Xp-a radi sasvim normalno(do nedavno na analognoj centrali na 46Kbps,a od pre neki dan na novoj digitalnoj konstantno 52Kbps).Takođe i na SuSe-u 9.3 bez nekih posebnih drajvera osim onih iz samog operativnog sistema.
Usput,ploča je NF-7.
Poz
Koji isti?
Jel znas koliko ima varijanti na temu Lucent/Agere? :)
Lucent sa Lucent cipom, pa Lucent sa Agere cipom, pa Agere sa Agere cipom, pa onda gomila varijacija na sve tri ;)
Uostalom, potrazi starije teme, pa ce ti biti jasno.

btw tebi je izgleda srecom zapao Lucent koji XP sam prepoznaje i sam instalira odgovarajuce drajvere sa kojima radi bez problema ;)

@Crni
Oooops.Nisam znao da postoji baš toliko varijacija.
Ja zapravo imam Lucent/Lucent varijantu koja bez dodatnih drajvera radi u XP-u,SuSe-u 9.3,SMepis-u 3.3 ali nisam na njega mislio nego na bratov Agere/sad sam proverio Lucent kojeg takođe prepoznaju XP i SuSe 9.3 ali ne i Mepis.
Kod jednog poznanika smo se namučili i nismo ništa uradili sa instalacijom SuSe-a i Mepis-a na njegovom Agere/??? ali sam 99% siguran da Xp nije tražio dodatne drajvere.
Dakle,kod mene 3 od 3;verovatno sam zato pomislio da nijedan ne zahteva posebne drajvere.
Respect

Od kad sam uzeo Asus A7V promenio sam nekoliko soft modema, uvek razliciti problemi... Pre par dana sam uzeo Intel hard koji radi bez problema, doduse na 40kbps...

cheshu Vas drajveri. Muchio sam se sa onim u pochetku navedenim i namestio sam ga. Samo drajveri. Ima taj neki glupi drajver koji se jako lepo inst al ne radi modem i onda sam se ubio i skinuo jedno 40 tak drajvera pa sve sa pali gasi komp i vadi vrati modem i posle nekih 3 h je proradio lepo. driverguide pa polako.

Nazad
Vrh Dno