Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Znas kako..Pa u sustini moze da se kaze da je ok.Meni hd sentinel na msi windu kaze da mi je spin retry count 100 worst,100 curent i da je threshold 51..
Znachenje ukratko ovog smart atributa je :
Count of retry of spin start attempts. This attribute stores a total count of the spin start attempts to reach the fully operational speed (under the condition that the first attempt was unsuccessful). A decrease of this attribute value is a sign of problems in the hard disk mechanical subsystem.
Takodje ovo moze da bude i zbog neadekvatnog napajanja i ne znam zbog jos cega.
Atribut kao atribut je izuzetno znacajan i da su vrednosti gore u svakom slucaju bih ti rekao da je spreman za reklamaciju ali sa ovim vrednostima mislim da ne treba da se zabrinjavas previse.
U svakom slucaju nastavi da pratis desavanja pa ukoliko se pogorsa definitivno reklamiraj.
Mozes da probas da odradis full format svih particija(ako mozes i particije da skines pa da ih ponovo napravis)pa da vidis sta ce da kaze..
Instaliraj i hd sentinel da vidis sta ce on da kaze,jako je dobra program..