Šta je novo?

Ispravnost jednog Maxtora (Sata II 320GB)

JohnSmith

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2008
Poena
319
Da li se moze smatrati da je ovaj hard disk ispravan? Ili ne?
Programom HD Tune je provereno da nema bs.

2009-04-10142502.png
2009-04-10142633.png
2009-04-10143025.png
2009-04-10144724.png

Znas kako..Pa u sustini moze da se kaze da je ok.Meni hd sentinel na msi windu kaze da mi je spin retry count 100 worst,100 curent i da je threshold 51..

Znachenje ukratko ovog smart atributa je :

Count of retry of spin start attempts. This attribute stores a total count of the spin start attempts to reach the fully operational speed (under the condition that the first attempt was unsuccessful). A decrease of this attribute value is a sign of problems in the hard disk mechanical subsystem.

Takodje ovo moze da bude i zbog neadekvatnog napajanja i ne znam zbog jos cega.
Atribut kao atribut je izuzetno znacajan i da su vrednosti gore u svakom slucaju bih ti rekao da je spreman za reklamaciju ali sa ovim vrednostima mislim da ne treba da se zabrinjavas previse.

U svakom slucaju nastavi da pratis desavanja pa ukoliko se pogorsa definitivno reklamiraj.
Mozes da probas da odradis full format svih particija(ako mozes i particije da skines pa da ih ponovo napravis)pa da vidis sta ce da kaze..
Instaliraj i hd sentinel da vidis sta ce on da kaze,jako je dobra program..

Poz

Poslednja izmena:
Taj sentinel nije nista, ovi gore programi na screenshotovima su sto puta bolji.

Kada znas sta valja..

Poz

Recimo Widows Se7en mu daje ocenu samo 3.0, dok drugom Maxtoru koji je sata150 daje cak 5.1.
Znate ono kao u Visti kada ocenjuje data transfer rate.

Vrh Dno