Šta je novo?

Ispravljac sa 220V na 6 V snage 4 A

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Ima li negde da se ovo kupi, naruci, napravi, a u Beogradu gradu?

mozes da napravis na milion nacina. mozda najjednostavnije od ATX napajanja ili bilo kog adaptera za laptop, jer svi mogu da izguraju tu snagu, treba samo stabilizovati napon na toliko koliko ti treba, a ako hoces gotovo resenje, kontaktiraj mikroprinc.rs ili kelco.rs

za koju namenu ti konkretno treba? to ce nam olaksati bolju ideju za resenje..

Poslednja izmena:
Imam pumpu za vazduh na baterije. Planiram da vise ne bude na baterije. Koristi 4 one ogromne baterije kao za pandurske baterijske lampe. Jedan set baterija dok naduvam dusek i cak ne bude naduvan do kraja. Zato, trazim alternativno resenje. Hvala na ovim savetima. Videcemo sta je najbolje resenje (i najjeftinije).

ako budes odlucio da sam pravis, mogu d'iscrtam neku shemu, mada mozes i naci na netu. odgovarajuca stabilizacija i na 5V ce ti raditi posao sa 7805 u osnovi, do 1A ( za 4 ce morati da se nabudzi jos nesto), u slucaju da prepravljas neki drugi adapter. ATX napajanje je najruznije ali najbrze resenje :) daje na 5V dovoljno struje i verujem da ce ti pumpa raditi

Poslednja izmena:
Imam neko staro kinesko napajanje koje stoji u podrumu. Satro ima 300 W (al kada bi se zezali). Kapiram da moze da posluzi za ovo sto mi predlazes. Kako da ga prepravim ? Sta mu uraditi da zadovolji moje potrebe? Nisam vican sa elektrikom ali cale je elektricar :D Mogu da mu prenesem uputstvo i verujem da ce se snaci (kao i uvek).

Imam pumpu za vazduh na baterije. Planiram da vise ne bude na baterije. Koristi 4 one ogromne baterije kao za pandurske baterijske lampe. Jedan set baterija dok naduvam dusek i cak ne bude naduvan do kraja. Zato, trazim alternativno resenje. Hvala na ovim savetima. Videcemo sta je najbolje resenje (i najjeftinije).

Intex rucna pumpa za duseke i bazene, mislim da je bila oko 200din? :D

@Ben Dover Sta da radim sa tim napajanjem? Kako da ga prepravimo ?

Nema šta da prepravljaš. Crvena i crna daju 5 v (proveri unimerom).

A napajanje ćeš da upališ tako sto ces spojiti zelenu i crnu na velikom konektoru.

meni treba 6V

Pa ništa te ne košta da probaš i na 5V, malo sporije će raditi, ali trebalo bi da radi sasvim dobro.

povezi na 5V i bez brige

Ja sam od starog napajanja napravio ispravljac za ventilator od juga :) spojio sam ga na zute & crne zice,toliko brzo okrece ventilator,da sam morao da ga fiksiram za plocu (umalo nije odleteo),tako da ako ne bude guralo to tvoju pumpu e onda ne znam :) dzabe bacash pare na ispravljace :p

Nazad
Vrh Dno