Šta je novo?

Ispravan ili neispravan?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Samsung HD204UI od 2 TB. Tri programa za S.M.A.R.T. vrednosti: CrystalDiskInfo i HDD Sentinel prijavljuju potpuno zdrav disk, HD Tune Pro daje upozorenje da postoje Ultra DMA CRC greške, što se vidi na slici. Vrednost je kod svih ista, 23, a samo smeta HDTP. Promenio kabl (nikad korišćen) i port, ali bez promene. Disk je u garanciji, ali reklamaciju sprečava samo to što se programi ne slažu.

U HDTP druga dva HDD imaju respektivno 62 i 0 u istom redu i nemaju greške, prvi je mladji, drugi je stariji od HD204UI.

attachment.php

Pricali smo o tome vec, taj broj se ne moze resetovati. Ako je problem postojao, recimo sa kablom, pa je zamenjen, taj broj ostaje, i bitno je da ne raste vise.

Ne tražim da ga resetujem, treba mi odgovor na pitanje: da li je ovaj konkretan disk prema ovim izveštajima ispravan ili ne? Sva tri programa isto javljaju sa oba kabla: dva ispravna i jedan neispravan rezultat. Plus nepostojanje grešaka kod druga dva diska, kako sam gore opisao (62 i 0), a bar jedan od njih bi sigurno morao da ima gori rezultat od diska koji je u pitanju, gledajući vrednosti. A nema.

EDIT: našao sam temu, ali i dalje nemam odgovor na postavljeno pitanje.

Poslednja izmena:
1. Ispravan ili neispravan?
Moj odgovor bi bio: ispravan, potpuno ispravan.
2. Promenio kabl (nikad korišćen) i port, ali bez promene.
Kao sto sam rekao promene ne moze biti, broj ostaje upisan.
3. Disk je u garanciji, ali reklamaciju sprečava samo to što se programi ne slažu.
Reklamaciju ne sprecava to sto se programi ne slazu vec to sto nema osnova za istu. ;)

Ja bih jednostavno zaboravio ovo, neki od programa se tripuju.

Poslednja izmena:
I ja bih rekao da ne totalno ispravan i da nemas razloga za brigu a kamoli za reklamaciju.

ok

Nazad
Vrh Dno