Šta je novo?

ispolirati CRT?

Perpetual

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
319
kupi sam jedan sony trinitron g500 pro 21" ,e sad monitor je extra i sve super radi da ga ne ureknem,ali na sred ekrana se nalazi izguljen deo od oko 15cm precnika,u prevozu se ekran trljao o pod gepeka i dobio je te sare,sva sreca pa nisu duboke vec onako povrsinske ali je previse da se ne bi videlo,sad da li bi ja nekako mogao to da ispoliram ili negde da odesem da mi se to sredi i koliko bi to kostalo?

Ja mislim da ti je izgreban zastitni sloj i tesko da moze da se popravi.

Moze da se obrise ceo anti-glare sloj. Monitor ce izgubiti na vidljivosti kad sunce udari direkt u ekran ali ces dobiti na kontrastu :D

Ljudi su taj anti-glare skidali pastom za zube. Suni malo paste u magicnu krpu (posto se ne linja) i probaj... Jedino sto kazu da ce ruke da ti otpadnu od trljanja....

Bio je svojevremeno thread sa istom temom i neko je spominjao pastu kojom se popunjavaju rupe i ogrebotine na staklu, ali za inat nikako da ga nadjem, moguce da je M.I.A. posle sredjivanja sajta (prilicno star thread).

Evo sta kolega Srga ima da izjavi na tu temu...

Ako nije zaštitni sloj u pitanju nego je izgrebano staklo, traži od zubara pastu za poliranje zuba, najefikasnije je.

ahm...veoma zanimljiva reshenja,probacu sve to..a monitor je samo povrshinski izgreban,nemam pojma kako da objasnim,ali se vidi razlika u beloj boji kada uporedis izgreban deo i onaj stari,kao da je stajao na nekoj kocki od drveta pa se ogulio....ima blagi osecaj pod rukom kao da si presao preko ekrana TFT monitora...uff probacu pa cu da vidim sta sam uradio...

Bio je svojevremeno thread sa istom temom i neko je spominjao pastu kojom se popunjavaju rupe i ogrebotine na staklu, ali za inat nikako da ga nadjem, moguce da je M.I.A. posle sredjivanja sajta (prilicno star thread).

Ja sam kupio tu pastu u jednoj firmi na bežaniji, mislim da se zove Dudico ili tako nešto, tamo kod Bežanijske crkve. To je super stvarčica, nešto jeftino je bilo to, ja sam ga iskoristio za mobilni telefon ali mislim da može i za monitore.

aleks pa ja sam tu kod crkve na bezaniji i nechu za neku takvu radju ali opet cu da pogledam.a ostalima koji su me upucivali u pastu za zube poslacu im racun za upalu misica,jer sam trljao ko sumanut a sve je ostalo isto....znachi nista!!a jel znas mozda kako se zove ta pasta da ne bi ispao budala tamo razumes "dajte mi onu pastu za,pa neznam,zo monitore i poliranje.."" razumes?

Ima u radnjama za mobilne paste za poliraje ekrana pa mozes sa tim d probas . Ja sam nasao za 700 din ovde uns-u(u podzemnoj), paste bas ima za dosta poliranja mada su meni rekli da casovnicari rade to na izgrebanim satovima pa moze i kod njih da probas.

reshio sam sva pitanja po pitanju mrlja :) ,e sad posto na ekranu nemam ni slovo A od "anti glare "sloja...da li bi ja nekako to mogao da nanesem opet?? ili nesto tako??ma da moram da priznam da se ovako vide bolje boje.. ;d

Poslednja izmena:
To ti je za nauk, ako budeš ponovo kupovao CRT monitor da se isti prilikom transporta obori na bok (ili "kant" kako to vole da kažu) a ne na ekran :p

Samo smanji kontrast da ne oslepiš :)

Stavi belu pozadinu i ne treba ti više ni sobno svetlo :)

Nazad
Vrh Dno