Šta je novo?

isplativost

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
posto mi na malim oglasima niko nije odgovorio da pitam ovde da li se vise isplati uzeti:

1. Barton 2500+ box za 88 e ili Sempron 2400+ za 62 e
2. 256 NCP 33 e ili Kingston za 44 e
3. Abit 9550 55e ili HIS 9550 od 72e

uz to uzimam Abit NF7 to sam jedino sigurno odlucio

ne zanima me nikakav overclock znaci to ne odlucuje vec pre svega stabilnost i brzina na suvo tj da li razlika u performansama opravdava cenu ili ne

Preporuka je da obavezno nabaciš 2x256 Mb memorije. Bitnije nego procesor.
Preporuka:
- ploča Epox 8RDA3I (Mercury) - 46e
- procesor 2400+ BOX - 62e (ili 2200+ sa Wisper Rock coolerom ukupno 50e)
- 2X256 Mb PQI ili V-data - 2x34e
- Connect3D 9550 ili Asus 9550GE oko 62-64e

Tebi je skuplja varijanta bila 88+44+72=206e, a ovo je 46+50+68+62=226e

da ali to je u Beogradu, ovde su cene malo drugacije

Abit NF7 - 57 (Epox 8RDA+ - 72)

i ostalo kao sto sam naveo a graficka ima samo Asus, HIS (ista cena) i Abit

a memoriju sam i hteo da uzmem 2x256

set je napisao(la):
da ali to je u Beogradu, ovde su cene malo drugacije

Abit NF7 - 57 (Epox 8RDA+ - 72)

Tolike su cene i u BG-u za te modele, ali ja sam pomenuo druge komponente.

vule85 je napisao(la):
A sto sa Whisper Rock kulerom?

Ja imam Semprona 2200+ BOX za 40 i kusur eura, ne znam sad tacnu cenu...

Ja sam video na oglasima samo 2200+ tray za 42 Evra i to je to.

vule85 je napisao(la):
A sto sa Whisper Rock kulerom?

Ja imam Semprona 2200+ BOX za 40 i kusur eura, ne znam sad tacnu cenu...

vule85 je napisao(la):
Meni je po toj ceni stiglo desetak komada BOX i samo je jedan ostao, danas i juce sam prodao 7 komada ...
Vule, jaci si od Pin-a :) Kako ne znas cenu necega sto si prodao u 7 primeraka? Mislim pogledaj kada si postovao :D Desetak minus sedam takodje nije - jedan ili si slabo voleo matematiku :eyebrows:

Set, uzmes Abit-a, Semprona 2400+ jer ne vredi te razlike u odnosu na Baki-ja i HIS-a za tu razliku (ako su cene u istoj radnji/kod tvog prodavca HIS je 128-bitni, Abit 64-bitni i razlika je zaista velika, tj. Abit je dosta sporiji).

Poz!

Sudeci po ceni u pitanju je 64-bitna verzija. Koliko onda kosta SE Abit?? Pre ce biti da se radi o Asus fori sa 128-bit Studio-Precision color, a ne mem magistrali. Ipak pogledaj karticu pre kupovine, a ovo ti pricam jer prizvodjaci vrlo vesto reklamiraju svoju robu.

danas sam bio resen da uzmem ali nisu imali graficku pa cu uzeti u subotu sve zajedno

Abit SE je 55 e, a samo 9550 je poskupela na 62 jer su "testirali i videli da je ista kao i HIS", a posto im je ona jeftinija za nabavku samo nju imaju tako da nemam bas veliki izbor

Pochnite da razmishljate!

Chitajuci vashe postove opet moram da primetim da postoje "divlji prodavci" hardware-a koji prodaju opremu sa dz zarade samo da ispadnu face a kada im se vrati na reklamaciju onda to naravno potraje i do 30 dana.Shto se tiche tog roka oni nisu krivi za taj period 100% (poshto su mali kupci,i reklamacije realizuju tezhe-normalno), ali kada ce shvatiti svi oni koji se pojave na 3-4 meseca ili godinu dana i nestanu da strashno kvare posao onima koji od prodaje stvarno kvalitetnih delova hardware-a zhive!
Inache zapitaj se da li mozhe da postoji Abit 9550 da nije SE tj. sa 64-bitnom magistralom a da koshta prema krajnjem kupcu 62 eura.Moja preporuka ti je Ati Radeon 9600 128MB 128-bit a cena mu je tek malo iznad 80 eura.

Poslednja izmena:
@set
9550 u 128-bitnoj verziji ovih dana ne moze biti ispod 64-68 EUR, jer je njena osnovna cena bez marze par EUR ispod toga. To su ti cene u BG-u, a znam i kakve su u KG-u, tj. ne pricam napamet.

@Weasel
Niko nije rekao da je Sempron 2500+ kvalitativno bolji od Bartona 2500+. Iscitaj celu temu.

moze samo neko da mi kaze koliko 3dmarka daje 128-bitna, a koliko 64-bitna da znam sutra kad uzmem koja je i da li Everest daje tacno inf o tome

uzeo sam Abit NF7s2(nisu imali nf7 iako su svi tvrdili da imaju dok nisam rekao dobro uzimam), sepron 2400+, abit r9550 i 2x256

Nazad
Vrh Dno