Šta je novo?

Isplati li se upgrade sa s775 na i5?

off

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
304
Pozdrav

Trenutno imam Asus p5k sa c2d 6420 i Kingston vr 6 gb (uskoro cu na win7, pa cu ubaciti svih 6)

Bavim se muzickom produkcijom i usko grlo mi je RAm, uvek ga fali..... procesor nisam zakucavao, gotovo nikad u realnom radu...

Menjao bih nesto pa se dvoumim

1. da samo uzmem neki quad core i ostanem na s775 (i mozda dokupim jos 2 gb rama, kad proradi win7)
2. da predjem na npr i760 sa npr gigabyte p55 ud4, i da zamenim ddr2 za dd3

U prvom slucaju bi me ta zamene kostale 100tinak e, a u drugom, min 300, 350, mozda i vise.....

da li upste ima potrebe raditi to i koliko ce hipoteticki neki I5 biti brzi od q8400....

takodje, u prvom slucaju bih zbog ostatka para kupio SSd 64gb.... sta o tome mislite?

HVALA!

osetio bi dobitak i ako imaš para dobar ti je koncept prelaska na i5...mada bih ja sacekao još koji mesec da se sandy bridge ustali

Idi na opciju 1.

Opcija 2 ako želiš novo i sve sa celom garancijom. Ubacivanje SSDa će mnogo više osetiti nego jači procesor jer ti CPU nije usko grlo, dok disk svakako jeste.

Znam da će te ubeđivati da ideš na novu platformu bez obzira što za tim nemaš realno potrebe, čak i taj C2D ti je verovatno OK.

Pa da.... zaboravio sam napomenuti da pored procesora, za obradu zvuka koristim i specijalizovane DSP kartice, koje prilicno rasterete CPU

Prvo kažeš uskoro ćeš na win 7.
Ajde prvo instaliraj win 7 (32) na tu staru konfiguraciju pa da vidiš kako sve leti.
I memoriju od 2 giga koliko imaš da vidiš kakvo je njeno iskorišćenje pod Win 7.
ja sam na moj stari računar instalirao win 7 i mogu ti reći da je računar 50-70% brži.
U stvari možda win 7 zna da bolje iskoristi memoriju........

Prvo kažeš uskoro ćeš na win 7.
Ajde prvo instaliraj win 7 (32) na tu staru konfiguraciju pa da vidiš kako sve leti.
I memoriju od 2 giga koliko imaš da vidiš kakvo je njeno iskorišćenje pod Win 7.
ja sam na moj stari računar instalirao win 7 i mogu ti reći da je računar 50-70% brži.
U stvari možda win 7 zna da bolje iskoristi memoriju........

a zasto ne odmah win7 64bit? Ima li nekih negativnih strana (imam hardware i drivere koji sve podrzavaju)?

Vrh Dno