negovan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.11.2007
- Poena
- 304
Trenutno imam ASUS P5QC plocu i Q6600 G0 na njoj. Kada sam kupovao komponente pre oko mesec dana birao sam izmedju 2gb OCZ DDR29600 i 2gb DDR3 OCZ 1333MHZ posto su im je razlika u ceni nekih 1000din. Za tu plocu proizvodjac kaze da podrzava samo ddr2 1066 na dva slota (crni slotovi), dok na druga dva samo ddr2 800. Posto mi je iskocila kombinacija da se menjam sa memorijom (moja 2gb ddr3 za 4gb ddr2 1066), pozajmim ja lepo dva modula kingstona od po 1gb na 1066MHz i ubodem u plocu, i to u one slotove za koje mi je MASNIM SLOVIMA napisano u manualu da NE SMEM da stavljam takve module-GLE CUDA RADI i to na fabrickim vrednostima.
Inace, ploca se mnogo dobro klokuje, moj SLACR sa 1.3V VID-om je isao na 8x430+FSB na nekom na nekom naponu od 1.45v i to na box kuleru (jel da da nisam normalan) dok sam provrteo 3dmark cisto da vidim kako ce da radi, a u prime-u je zakucavao zato sto se pregrevao.
E sad, dali neko moze da mi objasni cemu ona masna slova u vezi sa brzinom memorije, tj. zasto su napisali da DDR2 1066MHz moze da radi samo u ccrnim slotovima, a meni sad takvi moduli rade i na tim 'zabranjenim' slotovima?
Sta mislite: da li cu imati problema ako stavim 4x2gb geil ultra plus 1066 ddr2?
Inace, ploca se mnogo dobro klokuje, moj SLACR sa 1.3V VID-om je isao na 8x430+FSB na nekom na nekom naponu od 1.45v i to na box kuleru (jel da da nisam normalan) dok sam provrteo 3dmark cisto da vidim kako ce da radi, a u prime-u je zakucavao zato sto se pregrevao.
E sad, dali neko moze da mi objasni cemu ona masna slova u vezi sa brzinom memorije, tj. zasto su napisali da DDR2 1066MHz moze da radi samo u ccrnim slotovima, a meni sad takvi moduli rade i na tim 'zabranjenim' slotovima?
Sta mislite: da li cu imati problema ako stavim 4x2gb geil ultra plus 1066 ddr2?