Šta je novo?

Iskustvo u vezi P5QC

negovan

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
304
Trenutno imam ASUS P5QC plocu i Q6600 G0 na njoj. Kada sam kupovao komponente pre oko mesec dana birao sam izmedju 2gb OCZ DDR29600 i 2gb DDR3 OCZ 1333MHZ posto su im je razlika u ceni nekih 1000din. Za tu plocu proizvodjac kaze da podrzava samo ddr2 1066 na dva slota (crni slotovi), dok na druga dva samo ddr2 800. Posto mi je iskocila kombinacija da se menjam sa memorijom (moja 2gb ddr3 za 4gb ddr2 1066), pozajmim ja lepo dva modula kingstona od po 1gb na 1066MHz i ubodem u plocu, i to u one slotove za koje mi je MASNIM SLOVIMA napisano u manualu da NE SMEM da stavljam takve module-GLE CUDA RADI i to na fabrickim vrednostima.

Inace, ploca se mnogo dobro klokuje, moj SLACR sa 1.3V VID-om je isao na 8x430+FSB na nekom na nekom naponu od 1.45v i to na box kuleru (jel da da nisam normalan) dok sam provrteo 3dmark cisto da vidim kako ce da radi, a u prime-u je zakucavao zato sto se pregrevao.

E sad, dali neko moze da mi objasni cemu ona masna slova u vezi sa brzinom memorije, tj. zasto su napisali da DDR2 1066MHz moze da radi samo u ccrnim slotovima, a meni sad takvi moduli rade i na tim 'zabranjenim' slotovima?

Sta mislite: da li cu imati problema ako stavim 4x2gb geil ultra plus 1066 ddr2?

A na koliko ti radi memorija u tim slotovima? Ne moze ona u startu da radi na 1066...

nece da radi u startu na 1066 ni na jednim ni na drugim slotovima, ali posle blagog podesavanja, citaj podesavanja na fabricke vrednosti, radi k`o sat

I kod mene je tako, imam P5Q-pro samo sam u biosu promenio da radi na 1066. Dok je bilo podeseno na auto,radila je na 800. Ne znam za module od 2gb, najbolje bi bilo ako mozes da ih probas ili da googlas.

moje iskustvo sa plocama koje su neka "prelazna" faza izmedju: SDRAM-DDR, AGP-PCE, DDR2-DDR3 ...je jako, jako lose
imam utisak kao da se kinezi "igraju" s'nama
ajd' da probamo ovo .. pa ono .. pa .. (a sve to kosta - nas - ne njih)
ja sam uvek bio za varijantu - nikada ne uzimati trenutni "hit" model, a narociti ne prelazna resenja
bolje nesto sto je vec probano
jednostavno "odem" na yahoo i napisem npr. "ASUS P5Q - problem"
pa onda odem na neki i neciji benchmark, ili ti diskusiju i .. malko saberem iskustva (saslusam sve sto ljudi pisu) i .. proberem (i obavezno se predjem)
imam utisak da i te ploce, i te memorije i ti procesori, i ... sve je to dobro u zavisnosti od: koja smena ih je radila. ili u kom delu kine su radjeni. ili koje je godisnje doba..
mi ovde kupujemo ono sta ima. znaci - sve one price: ova memorija, ova ploca, ovaj procesor ..
kako je kome zapalo (svaki ciga svoga konja hvali):wall:

Poslednja izmena:
Slazem se, ali ova ploca je izgleda nesto drugo, bar po prikazu iz novog PC Pressa. Solidan OC, 8 faza za c2q, dosta stabilna i sa fabrickim BIOSom... po meni ok za ne-preterano zahtevne korisnike koji uzimaju hardware na duzi period.

Poslednja izmena:
Vrh Dno