Šta je novo?

Iskustvo sa neonkom...

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Zanima me da li neko ima vise iskustva sa neonkom za kuciste. Da li mogu da se prikljuce 2 neonke na onu "karticu" za kontrolu neonke?

Evo ovako... :type:
Na onu karticu mozes da prikljucis dva komada mada nigde jos nisam video da se prodaju bez nje. Imas tri moda: OFF, ON & SC tj. Sound Control gde ti neonka reagoje na zvuk posto ima senzor na kojem mozes da podesavas osetljivost. To ima dve dobre strane:
1. Djuska uz muziku :banana:
2. Kad ti se neko dere po sobi (keva npr.) preko dozvoljene granice neoka se upali i ti doticnu osobu kick-ujes. :eyebrows:
Nije losa. Ja imam plavu u kucistu. Vidjao sam i zelene i crvene koje su vise vukle na rozle. A video sam i trobojne. Te tri boje duz neonku, svaka po trecinu. Ciganski skroz.
POZ

Znaci mogu? To za SC provalio sam tek 3 meseca posle sto sam kupio kuciste. Imam i ja jednu plavu u kucistu i stavio sam je dole (horizontalno) pa sada nameravam da uzmem jos jednu i da je stavim gore (takodje horizontalno) pa onda ce da bude kuciste BLING BLING! 😛

E, da jos nesto: da li se trosi vise napajanja/struje, kad neonka radi u SC rezimu?

Neonke treba drzati na odvojenom molex-u. Mozes i dve da vezes ali ako imas jace napajanje i manjak ostalih uredjaja. Ja u kucistu imam dvd rezac, dvd player, cd rezac, cooler volcano 12, dva harda, pa kada nakacim neoku obavezno mi jedan od uredjaja blokira.

Kakvo je napajanje kod tebe? Da li je 3xx? Ja sam razmisljao da uzmem jos jednu onakvu "plocicu" (ajde recite mi kako se tacno zove) i da prikljucim po 2 neonke - 2 crvene 2 plave. Plave cu da postavim horizontalno, dok cu crvene vertikalno, i jos uz ABIT IC7-MAX3 sa OTIS-om (zelene diode) + 2 ventilatora sa plavim diodama.....jao bato. Bice ZHuRke! Naravno uzecu i napajanje chieftech od 420W da bi sve radilo kako treba. Inace koliko kosta jedna neonka (obicna "noname" 😀 , ne coolermaster). CoolerMaster u 3 boje su stvarno cigansk3 (no offense) :d

Ja guram CDRW, hard, OC-ovanu grafiku i proc. 3 svetleca vent. neonku non-stop + Tt11 sa 300w DTK. Uopste nisam primetio da je neonka neki potrosac ali... Probaj ako hoces. Nadam se samo da imas kvalitetno napajanje. Inace cena se kretala oko 700 din. neki su drali i vise a bilo je iza manje.
Mislim da je cetiri komada mnogo na tako malom prostoru. Preterujes malo ali... Kako hoces. 2 svetle kao besave, 4 su guzva u Las Vegasu ,)

LiquidPlasma je napisao(la):
Ja sam razmisljao da uzmem jos jednu onakvu "plocicu" (ajde recite mi kako se tacno zove) i da prikljucim po 2 neonke - 2 crvene 2 plave. Plave cu da postavim horizontalno, dok cu crvene vertikalno, i jos uz ABIT IC7-MAX3 sa OTIS-om (zelene diode) + 2 ventilatora sa plavim diodama.....jao bato. Bice ZHuRke!

Nema sta, pravo BLING BLING kuciste :-devil-:

Hocu i ja BLING BLING... :banana:
Danas nije bilo plavih u Imtelu ali uzecu jos jednu i da zavrsim vec s tim. Inace Cooler Master neoke su 690din u Imtelu da znas. Imaju puno stvari, treba otici i videti. Ja pazario i VGA hladnjak koga nije bilo u subotu uopste kao ni neonki. I korektni su pa sto da ih i ne hvalim.
POZ

Jedino sto mi uzese sve paaaaare. Za zadnja 3 dana tamo sam ostavio blizu 4000 din. Sva sreca pa Nedeljom nisu radili, bilo bi i vise. Sta cu kad je sve lepo i ne mogu da odolim.

Ja ti ne bih preporucio te neonke. Ja i ortak smo uzeli po jednu, i kod mene i kod njega je pravila probleme. On ima dobro napajanje, a kod mene je "kung-fu". Od kad sam je iskljucio radi comp super.

Pozdrav!

Sisman je napisao(la):
Ja ti ne bih preporucio te neonke. Ja i ortak smo uzeli po jednu, i kod mene i kod njega je pravila probleme. On ima dobro napajanje, a kod mene je "kung-fu". Od kad sam je iskljucio radi comp super.

To je zato sto ti crpi snagu kada je podesis na SC rezim. Meni nije radio Ati9800 Pro zbog toga. Hmm... Valjda je samo bila nekompatibilnost, ali ne verujem...

Sisman je napisao(la):
On ima dobro napajanje, a kod mene je "kung-fu".

:d :d :d

Kako vi svi imate problema a ja nista?! :trust:
3 kom svetlecih Cooler Mastera, OC-ovan Barton, 5900XT, CDRW, HDD, VGA cooler - Coolviva, Tt11, Cooler Master Musketeer i neonka koja radi na ON ili SP i sve radi savrseno sa 300w DTK!!! 😛
I moze jos sto je najbitnije. Ko zna kako sta vi to privezali uredjaje. Ako su vam najveci potrosaci na jednoj grani onda je i moguce. Mozda... Ovako mi stvarno nije jasno.
Ma trpaj ti to druze slobodno da radi BLING BLING :eyebrows:

Poslednja izmena:
Kako kod mene CD,CD/RW,2xHDD,pumpica,2x80x80mm,TV karta,oc proc,graficka,i ta neonka na SC rezimu i samo mi se oko 3 puta dnevno masina ugasi sama od sebe :d :d :d i to na "ninja".

LiquidPlasma je napisao(la):
Plave cu da postavim horizontalno, dok cu crvene vertikalno, i jos uz ABIT IC7-MAX3 sa OTIS-om (zelene diode) + 2 ventilatora sa plavim diodama.....jao bato. Bice ZHuRke!
Plavo, crveno... zeleno sa ploce... :zgran:

To nije zurka, to je Marinkova bara! Ciganija samo tako!!! :d:d:d

E pa ta pumpica ti trosi trecinu struje sigurno!!!
Ja sinoc kloknuo proc na 2581Mhz i grafiku na 535\783 i fali mi struje.Morao sam da ugasim neonku i jedan vent da bi sve radilo kako treba. Dobro da izdrzava i ovoliko majke mi. ja se vec pitao gde su mu granice. Sad znam :S:

Tri boje, plavo!!! :wall:
Meni je samo dioda na ploci crvena a vidi se samo kad je ugasen komp ali sve sve ostalo plavo pa cak i Zalman na North bridge-u i Cooler Master hladnjak na grafici. Sve izgleda ledeno plavo i ledeno i jeste.

P4 2.8C Northwood
Epox EP-4PDA3i - ABIT IC7-MAX3 (uskoro)
1024MB 400 MHz DDR RAM - Corsair 512MB 500MHz XMS (uskoro)
GeForce 6600 (Uskoro)
HD 160Gb Maxtor S-ATA 8Mb Cache
Teac W540E - Asus 52X (uskoro)
Pioneer DVD-119 - Pioneer 107BK (uskoro)
Creative Live! 5.1
Logitech MX310-via USB
Altec Lansing AHS-502
Chieftec 420W (uskoro)

EPoX (Abit) + Intel® + O/C =
http://www.actiontrip.com/

Uskoro aaa?
This time next year we`ll be milioners. Uskoro! xa xa xa

Pusti dete da sanjari o kupjuterima i da time nadoknadjuje sto nema ribu i koji cm tamo gde misli da mu fali 😀
Liquid nema ljutnje samo se salimo.

@milenkoc23: nisu "kupjuteri" vec "komjukteri" 🙂 Zapamti to 🙂
@all: vuku te neonke struju, valja ih vezivati za granu odvojenu od HDD-ova itd. Ja imam ono sto imam u potpisu + 2 80mm ventilatora i tu neonku ali nemam problema ali sam primetio da "vuku" sa 12V grane...doduse nemam kung-fu 😉

Nazad
Vrh Dno