Šta je novo?

Iskustva vlasnika ASUS N50vn

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru, autonomija me je i zanimala u office/surf modu

Ako neko koristi XP na navedenom laptopu...Da li postoji neka aplikacija koja moze da koristi za promenu rezima rada, probao sam neke stare verzije Power4 gear ali ne rade na N50Vn...?

Ajd kratko da kazem posto imam laptop nekih mesec dana.
- Da krenem od procesora,Intel T5800 2.0Ghz,dovoljan za vecinu stvari 2MB cache-a.Grejanje na idle je oko 53C,full load 71C,mislim da bi moglo malo manje ali nema veze.

- Ekran 15.4" sa 1440x900 rezolucijom koja je standard rezolucija za 17" notebook-ove sto je za svaku pohvalu.Veliki minus za ekran je ugao gledanja koji pri svetlim bojama sem crne i sive naravno je odlican,ali kod crne i sive (gledanje filmova najcesce) pri uglu od 30 stepeni vec pocinje da se javlja sivilo,tj ima jako los ugao gledanja kod crne i sive.

- Hard disk 250GB 5400rpm 2.5" cini mi se da je Seagate,average write 58ms/s,cak je brzi od mog WD 250GB 16MB cache 3,5" sto ga koristim za desktop racunar - 52mb/s.Minus za hard disk je sto ima jako los random acces time od neverovatnih 21ms !! sto se primeti na Visti Ultimate 64-bit koju koristim na njemu,em sto je spora i hard ocajan random acces time ima,ali doci ce Win 7 uskoro.

- Memorija 4GB DDR2 800Mhz,nemam sta da dodam ram ko ram,nisam uspeo da popunim svih 4GB do sad :)

- Graficka kartica Nvidia GeForce 9650GT 1GB DDR2. Core radi na 550Mhz,ram radi na 400Mhz(800Mhz efektivno),shaderi na 1375mhz,grafika ima 32 shader procesora i 128 bit memorijsku magistralu.Sa ovim Intel T5800 2.0Ghz procesorom u 3d Marku 2006 daje 4790 markova,dok clockovana 650Mhz GPU :D ,1000Mhz memorija,shaderi na 1600Mhz daje oko 5700 markova i dovoljna je za igranje svih igara.Probao GTA 4 (radi solidno sve medium),Mirrors Edge(sve max),Fear 2 (medium/max).
- Tastatura,tasteri su veci nego na prosecnom notebook-u + dobijete numericku tastaturu,uspeli su da je uglave na 15.4" notebook.Minus za tastaturu je sto taster space ne reaguje svaki put kad se pritisne sa leve strane.

Ostalo sve funkcionise ok,pa nemam nesto posebno ni da komentarisem,osim da dodam da HDMI i eSata prikljucke nisam ni probao.
Baterija izdrzi oko 2:30h.Eto toliko pa valjda ce nekome pomoci i ako je ostalo jos malo na lageru i za Gigatron.

momci ako mozete uporedite mi navedeni asus koji je i meni zapao za oko sa novim modelom koji sam nasao i isto mi se cini da je dobra konfiguracija
TOSHIBA Satellite A300D-17G procesor: AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core ZM-82 2.2GHz
Memorija : 4GB DDR2 RAM (800 MHz)
Hard disk : HDD 640GB(320+320)GB
Grafika : ATI Mobility Radeon™ HD 3650 512 MB
Ekran : 15.4"Toshiba TruBrite® WXGA TFT 1.280 x 800
Optika : DVD Super Multi (Double Layer)
Ostalo : Wi-Fi®,Bluetooth®,HDMI,WebCaM 1.3MPix
Op.Sistem : Windows Vista® Home Premium Edition
Garancija : 2 GODINE
+ POKLON McAfee® Internet Security Suite
cena na akciji 700 evra

znam da su otprilike procesor i graficka nesto slabiji kod tosibe
kako se pokazao asus i sta mislite o ovoj toshibi?

Sto bi menjao Tecru??
Ova Toshiba je odlicna ponuda.

nemam desktop racunar, pa mi treba komp sa vecim hard diskom i bolja graficka za igre.. pa kad nadjem kupca za toshibu uzecu jedan od dva gore navedena lap topa..
inace u pravu si, S5-13N je odlicna ,ali mi trenutno treba drugaciji komp

hvala bogu, a ne kao onaj budjavi Dell koji te ogranichi na Vistu pa ti biraj...
mene interesuje procedura update-a biosa za n50vn, secam se da je kod desktop rachunara pre bilo da ne bi trebalo bios da update-uje neko ko ne zna shta radi... mada sada kako vidim to instalira ko hoce i izgleda da je prilichno lako... ja se ipak ne bih motao oko toga ako nije neophodno... osim ako instalacija nije prilagodjena i laicima... :)

Voleo bih samo da mi neko uporedi N50Vn sa modelom M51VA http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=bg8I6FxzPJroMCwt (http://www.gigatronshop.com/html/are..._product/14104)
Isto tako ako neko moze da mi uporedi grafiku na ova dva modela, nisam bash neki struchnjak za grafichke karte.
Cena M51Va nije ni priblizno visoka kao kod N50Vn, a karakteristike su veoma priblizne, barem koliko ja vidim. Zato mi nije jasna logika, ako neko kaze da je razlika u ceni opravdana ja cu ostati pri N50Vn, ali ukoliko neko kaze suprotno, ja onda kupujem M51Va, jer toliko para vec imam u slamarici... :) Hvala.

Ako mislis na model N50VN-AS065, jako tesko da ces ga naci igde u srbiji, tako da ti preostaje samo ovaj drugi model (za njega nisam siguran koliko je dostupan)

nema veze i ako ga ne nadjem, bitno je da neko pokusa da odgovori na moju prethodnu molbu...

Iako sam planirao da kupim 17", sad ozbiljno razmišljam o ovom malom zverku :) Pogotovu mi se sviđa zvanična podrška za XP!

Nazad
Vrh Dno