Šta je novo?

Iskustva sa SONY DSC-V1 ?

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Da li je neko imao susreta sa ovim aparatom ?
Zanima me kako se ponasa u mraku, brzina, rad sa eksternim blicom . . .

poz,
Nebojsa

Poslednja izmena:
moje iskustvo...

Sony V1 je jedan od najboljih aparata koje sam ja imao prilike da vidim. Ima ga moj dobar ortak. Ja imam Oly c4000z, aparat koji pravi jaaaako dobre slike. Recimo da moj aparat pravi slike koje su za klasu iznad Canon boranije..e pa V1 radi slike koje su bolje za pola klase od mojih (neverovatna ostrina!!!)

Neznam dal znas da ima laserski hologram (!?) :S: sto ga cini najbrzim i najboljim fokuserom (balansero!!!?) u uslovima slae svetlosti - znaci tu nema premca...
Ako te jos nesto konkretno zanima pitaj - da se ne rasplinjujem oko dobrih strana ovog aparata...

Jedino sto mogu da ti kazem, a da ih ima u malom broju, su njegove mane:

Sony mem kartice - djavolski :-devil-: skupe!!!!!!!!!!
Jako cudan polozaj Optica trazila - kad gledas kroz njega zabadas nosem u tft
druga nema!!

Znaci suma sumarum - Jedan od najboljih aparata na trzistu! ne previse mali a ne ni cigla, slike FANTASTICNE....neznam dal treba nesto drugo..

Ima i neki model W1 koji je dosta jeftiniji. Neka iskustva ?

Da pokrenem opet ovaj thread...
kako sada stoje stvari odlucio sam da uzmem sony-a... i to DSC-V1 -W1 ili -W12
generalno razlike su sledece

-V1 vs. -W1
-V1 ima veci zum, ISO 800, nesto bolje slike u mraku (bez blica) i za mrvicu veca mogucnost manuelnog kontrolisanja.
-W1 je jednostavno noviji, pa su ispravili neke greskice sa -V1, noviji dizajn, novi cip, nesto brze slikanje (mada to je red velicine 0,05s brze). Tu je i novi CCD od 5,1 Mp...
Sve u svemu nije graska uzeti ni jedan od tih... cak mi nije jasno zasto oni nisu najpopularniji, posto koliko sam stekao utisak za ovih par dana stvarno nemaju konkurenciju...
medjutim kod nas se moze naci samo -W12.. sad mene zanima sta je to, posto toga nema cak ni na sony-evom sajtu :) ... ali ima kod nas ;)

Poslednja izmena:
W-12 ti je isto sto i W-1 samo u crnoj boji ;)

pa ne bi kosta 30e vise samo da je to... inace imas i w1 u crnoj boji...
-w12 je tehnicki potpuno isti, ali dobijas 4(2) NiMH baterije i kesicu ili kutijicu (nije mi bas jasno)
sad da li to vredi, pitanje je...

inace koja je razlika izmedju memory stick pro i memory stick duo pro ... osim u 10e...

V1 je cela klasa iznad W1.
Ima mnogo bolji objektiv, najmanje je bitno sto je 4x zum. Svetliji, ostriji, kvalitetniji, sa puno razlicitih otvora blende - W1 ima samo po 2 otvora blende za svaku ziznu daljinu. Zato V1 ima prave A i S modove, W1 samo "kvazi" A mod. Dalje - bolje kuciste, prikljucak za spoljni blic, hologram AF, puno direktnih komandi - AE lock, EV kompenzacija,

V1 i W1 nemaju nikakve veze. W1 je kompakt aparat, fensi, sjajan u svojoj klasi. V1 je mocna masina spakovana u vrlo malo prostora.

Nazad
Vrh Dno