Šta je novo?

Iskustva sa Skypom?

• Začetnik teme Začetnik teme diab10
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Interesuje me da li je neko zvao fiksne telefona u USA ili Australiji preko Skype-a? Imam wireless vezu 256/64 pa me interesuje kakav je kvalitet veze itd, posto ne bi da dzaba bacam 10 eura ako ne mogu normalno pricati preko bare..
uzdravlje 😉

Vec vise od godinu dana zovem fiksne telefone u Kanadi i Americi i sve savrseno sljaka. Uglavnom se mnogo bolje cuje neko kada obicnim telefonom pozovem neko mesto u Srbiji vise od 150km udaljenom od Beograda.

Pre sam imao 256 a sada 512Kb i super mi je radilo i tada i sada 🙂

I ja mogu da potvrdim da je zvanje fixnih brojeva potpuno ok. Doduse, ja ne zovem "preko bare", vec tu u komsiluk - u Sloveniju, ali mislim da je "preko bare" kvalitet jos bolji, jer je cela "organizacija Skype"-a tamo. Jedino stvar koja me kod Skype-a nervira je kad na trenutak ne pricamo ni ja, ni druga strana... zvuk i shum se totalno prekinu, kao da je veza pukla. Od tada (a i zato sto je jeftiniji) koristim Vbuzzer.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

ja zovem skypeom svuda po svetu.. (evropa, novi zeland, usa).. i sve funkcionise super.. i sa adsla i kablovskog na kome sam trenutno... ali kada mene drugar zove iz italije sa skypea na fiksni ili mob.. osetno je kasnjenje.. zato sto je on tamo na wirelessu.. mislim da je dobar ping vazan za skype.... ako ti je skype dobar za skype to skype ili ako ti igre idu dobro.. onda ne bi trebalo da bude problema....

Da Vas sve priupitam kako bi sve radilo sa 64k.
Situacija je sledeca:
komsika ima cerku u SAD-u sa kojom bi zelela da prica preko Skypea i ima na raspolaganju wireless 64k, pa pitam ja Vas dal ce ovo da radi iole pristojno.

Ja imam 256kb adsl, a sestra u USA satelitski adsl, neam pojma kolko kbs ali preko 512. Sto se tice samo zvuka, sve je ok radilo. Ali kad upalim video, ima slab frame rate i zvuk secka, ali mislim da za zvuk 64 kbs dovoljno ali da pritom ne otvara sajtove ili nesto dl slucajno :bottle:

Nazad
Vrh Dno