Šta je novo?

Iskustva sa puknutim ugradnim plocama u garanciji

obrenkov

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poena
170
Pozdrav, danas dok je zena spremala rucak pukla nam je Gorenje ugradna ploca koja je jos uvek u garanciji, pa me interesuju iskustva da li se to jos nekom desilo i da li to podleze garanciji i da li imate neki savet kako da reklamiram ovo?

Mehanička oštećenja ne podležu garanciji.
No pozvati Gorenje servis ne košta ni para ni vremena.
Trebalo bi dokazati da je do pucanja došlo usled termičkih naprezanja, a to je jako teško. Ako je pukla usled dejstva mehaničke sile, teško da će garancija biti priznata.

Nikako. Tražili su tipa 160e za staklo plus dolazak i ruke nešto korektno skroz, pre X godina.

Moje iskustvo je da puknuta radi. Gorenje neko besno, ispala mi šerpa pre jedno 5 godina na ćošak i neko vreme je falio samo malecki komadić dok se nije napravila pukotina po čitavoj dijagonali.

Sem estetike, ne smeta.

Zamena stakla, bar na Electrolux indukcionoj ploči, je jednostavan posao od 10 minuta. Pretpostavljam da je i Gorenje slične konstrukcije.
Ako nadješ staklo, možeš sam zameniti.
Pozdrav

Bio sam vec u gorenju, iako nije fizicki ostecena, sama je pukla od sebe, rekli su da ne podleze garanciji, novo staklo kosta 13500 din i treba da se ceka tri nedelje dok ne stigne, pa onda bi morao u Novi Sad po nju jer nece da je salju, u Sapcu je nemaju, pa dok platim majstora da je zameni, mislim da cu otici da kupim novu.

Jesi li proverio u Soca servisu? Meni su pre nekoliko godina poslali staklo za indukcionu ploču. Bili su i jeftiniji i brži nego ovlašteni servis.
Zamenu sam odradio sam, napisao sam već, 10 minuta posla.
Pozdrav

Nisam probao, danas cu ih nazvati, ako je to ovo sto pronalazim na google Soća servis malih kucnih aparata, a ako nije molim te posalji mi neki kontakt ako ga jos uvek imas.

Zar ne bi trebalo da ukoliko je samo pukla, bez ulubljenja da bude pod garancijom?

Pretrpela je neki stres ako je pukla, možda ne u tom trenutku. Nije ni moja pukla kad sam je oštetio, već nekoliko meseci kasnije. Teško kaljeno staklo pukne samo od sebe, a još teže je to dokazati.

Bukvalno nikako, kaljena staklo- keramika. To ne puca samo od sebe i nema teorije da iko ikad prizna "pod garanciju"

Puca ako je losijeg kvaliteta ili trpi nesrazmerne sile. To se cesto desava kod 3d stampaca na primer.
Ali ulubljivanje jos nisam video :)

Sto se hvatate za svaku rec kao deca :D saljem sliku sa pucanjem stakla koju oni smatraju da je od udarca (ispucala ploca na mestu ispustanja predmeta ovako izgleda)

Prilozi

• 1a1add648d4e464caae3048a05115445.jpg
    1a1add648d4e464caae3048a05115445.jpg
    87.8 KB · Pregleda: 38
Vrh Dno