Šta je novo?

iskustva sa OC na Biostar TA780G M2+

Markidjani

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2007
Poena
304
pozdrav svima!

Imam makinu iz opisa, i G1. Sistem je naravno xtra stabilan, ali mi je trebalo nekoliko dana da skontam sve kako treba. Postigao sam 2.84Ghz (box kuler), FSB 270, mem 475 (cpu-z), HT 1350, prime95 rock solid (~54 stepeni pod 100% opterecenjem, ~35 stepeni idle), a u isto vreme sam renderovao u 3d studio max 2009. sistem je winxp 64bit sa sp2. e da, cak sam nakacio mali ventilator na Northbridge.

kakva su vasa iskustva sa plocom (ukljucujuci drivers, bios, SATA, OHCI, EHCI -stagod to bilo)?

malo po malo plus htx2

dosao sam do fsb 277, 2.908mhz, 415mem, 1385 HT, ali sam uzeo HyperTX2 od lika na benchu. skida mu bar 15 u 100% opterecenju, a cesto i 20. imam jos uvek onaj ventilator na chipsetu jer odrzava stabilnost. samo sam zakacio ventilator sa nekog starog celerona sa dva zabodena srafa u kuler chipseta, i to je bilo to. Pre toga je bio rerna. Sad je manje vruc od ringle kad se ugasi pa posle 5min rada (ringla). Posto je granica ovog G1 jezgra na 2850-2990 ili 3000, ne znam da li ima smisla da kloknem jos malo, ali za sada verovatno ne. Vise sam imao trip da vidim tih 2.9ghz, a prava 'fantazija' je naravno 3ghz.

Kuler je mnogo lako namestiti (kao box), ali to vazi za AMD, jer za Intela ima neke nogice koje se krivo usadjuju u plocu. Ne znam kako bolje da opisem. Kuler je znaci MNOGO tih, a mnogo hladi, u mom slucaju sam ventilator okrenuo prema memoriji.

PS Mozda je neko raspolozen za razmenu za G2, ja njemu G1 i doplata ili hardware...

poz

Nazad
Vrh Dno