mislim da je samo na kartici a ako hoćeš i ono na njegovoj memoriji da koristiš onda vadiš karticu napolje i slikaš.PJ je napisao(la):Kada ubacis SD karticu, da li ti je na raspolaganju SD+integrisana memorija ili samo prostor na kartici?
ja se ne bih složio da guta baterije jer sam ja sa njegovim punjivim baterijama (dva komada AA 2000mAh)pravio preko 300 slika sa sve blicem (oko 350),a,ako neko pokuša da me ubedi da canon napravi sa 4 baterije preko 700 slika....Cooler je napisao(la):Kao i kolega s' foruma Durko, koristio sam nikona cp 2200 (2Mpix, nema AF lampu, ne vata audio, i malo drugacije gradjen objektiv). Kao sto je receno, sa tim aparaticem dobija super slike sa malo truda, nista bukvalno ne treba da znas, samo kad slikas portret stavis u taj mod i skljocas, ako slikas pejzaz isto. I to je sve stvarno extra ako ti se na tome zasniva koriscenje fotoaparata. Medjutim, ako se malo vise zadubis, poceces da uvidjas polako nedostatak manuelnih komandi... Ako znas da ce kad tad da te zagolica da svu zaslugu za neku extra fotku uzmes ti, a ne automatika fotoaparata, onda bez razmisljanja Canon.
Inace,nikon je jako brz, brzo fokusira, shutter lag kada je scena prefokusirana je 0.1s, ima extra makro, extra boje. Malo brlja fokus na tele delu zuma (mada je tako cesto kod digitalaca), blic nije nesto jak. I jede baterije ko lud.
Ako to trazis od aparata, onda go Nikon. Ako znas da ces kad tad traziti nesto vise, onda bez razmisljana Canon, plus sto ima veci displej, duze traju baterije.
Poz. Dule
Aleksandar je napisao(la):durko, Cooler, i sotali Nikon vlasnici, da li neko od vas koristi uopste BSS mod?
BTW, hvala puno obojici za vase licne utiske. Pa to je ono sto je i najvaznije, sto bi trebali da MNOGO cesce vidjamo u ovom forumu.
Imam utisak da se dosta i ustrucavate da kazete sta mislite, kao da je jeres reci "Eto, nisam kupio A70, i nisam se zeznuo!". Ili da ce nego da skoci na vas i kaze "nemas pojma, pa to ne valja, za decu je, i sl.".
Kao sto se jedan korsinik pre nekog vremena javio maltene stidljivo sa porukom "A meni se dopada moj HP 735, je'l to normalno? Pa, svi ga ovde popljuvase..".
Ako se tebi tvoj aparat dopada, cini ti posao i nisi osiromasio zbog njega, reci to, kazi i drugima, koristice nekom.
banisha je napisao(la):Ljudi, zahvalan sam vam svima na ovim komentarima. Moja konacna odluka je ipak A75 jer iako sad nemam nikakve ambicije da aktivnije ucestvujem u pravljenju svojih fotografija, mozda mi za par meseci sine da sve podesavam manuelno, a ne bih mogao da priustim da ponovo menjam aparat. Tako da je jedini razlog ovakve moje odluke sto sa Canonom ipak imam vise mogucnosti.
Hvala svima jos jednom,pozdrav! :wave:
ima jos: Creative zone: Program, Shutter-speed priority, Aperture priority, Manualdurko je napisao(la):pritom ne mislim da canon ima toliko funkcija više nego nikon.sad je ispalo da nikon ima samo scene modove (a ima balans belog i exp.+/-) a canon još može da podešava ISO i jos jednu funkciju i sad je to kao mnogo više podešavanja nego nikon.
Slažem se da canon pravi dobre sklike, da A75 ima veći displej i da nekako moćnije izgleda nego malo pederast nikon(zaobljen,gladak) ali ako čovek nije profi ili užasno dobro poznaje aparat mislim da neće praviti bolje slike nego nikon u auto modu a kamoli u scene modovima .
svi moji drugari koji su pazarili A70 kupili su ga jer važi za 'najnolji' i zato što postoji 'gomila ručnog podešavanja' a uspostavilo se da posle nekog vremena više niko nije hteo da se smara oko 'silnog' podešavanja a pogotovu u situacijama gde se družina super zezala a oni samo nešto čačkali i pokušavali da nameste sve kako bi tu istu družinu uslikali kako se zabavlja.(retko su bili u situaciji da iskoriste pun potencijal tog aparata)
Slazem se.a vremeno čoveku dosadi njegov aparat i hoće da kupi novi i bolji pa se posle pita što li davao toliko para za ovaj aparat kad sad za te pare ima bolji i lepši.
Šta god da čovek kupi od ove dve marke aparata neće pogrešiti jer će imati prilike da uživa u divnim slikama koje prave a to dali ima funkciju više ili manje ili košta više ili manje više neće biti bitno.
Pozdrav!pozdrav kolegama
(ovaj tekst nije bio napisan sa željom da bilo koga isprovocira )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari