Šta je novo?

Iskustva sa Logitech MX1000

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Daklem,

Odlucio sam da lagano ali siurno zamenim Microsoft Intelli Explorer 3.0A...
Najvise sam zainteresovan za MX1000,posto mi treba ultra dobar mish (radim vecinom sa grafikom),a cena mi nije problem....

Znaci,iskustva u radu,sta ne valja (posto kod svega na svetu mora i to da ima),sta valja,da li skace u coskove (kao nekolicina logitech-a na koje sam dosada naisao),koliko traju baterije...

Hvala svima...

Evo ja sam napravio istovetnu kombinaciju, presao sa intelija 3.0a na mx1000. Misevi su, sto se ergonomije tice, drasticno razliciti. Jos uvek se privikavam (posle skoro dve nedelje koriscenja). Ono sto mi mozda najvise smeta je tezina Mx-a, posto je inteli bio jako lagan, pa sam se tako i navikao da ga minimalnim naporom vucem po stolu. Takodje, sam oblik je prilicno razlicit, i tu se treba privici. Ipak, posle 10-ak dana koriscenja mx-a sam ponovo prikljucio intelija i definitivno nema povratka. Cim se malo naviknes na logija inteli deluje nekako grubo i plasticno, i pomalo jeftino (pricam o ergonomiji).
Drugo sto je isto tako prilicno razlicito je ponasanje kursora. Kod intelija sam imao drugacije podeseno pomeranje i nekako mi je stepen pomeraja bio taman. Kod logija je to drugacije pa mi je ili prebrz ili prespor. Navikavam se na sporiju varijantu. Inace, sto se tice preciznosti, mis je ultra precizan, nema nikakvih skokova i bezanja kursora, sve funkcionise besprekorno (kao sto bi i trebalo za te pare). Igram redovno Counter Source na netu i u lokalu, to sve radi savrseno, nema nikakvih lagova, nema cudnih preskoka, nicega. Samo opet, treba podesiti jako nizak sens, posto je kursor ultra brz. Inace, sve funkcionise bas kako treba.
Sto se baterije tice, traje 3-4 dana, zavisi koliko se koristi. Mis se inace prebacuje u stand-by cim se ne koristi nekoliko sekundi, tako da se u stvari stalno iskljucuje. Imam utisak da ima dva rezima stand-by, posto mi se desava da kad ga ostavim neko duze vreme (pola sata - sat) i posle toga hocu da pocnem da radim, ima malu pauzicu dok se "probudi" (mozda pola sekunde-sekund max), sto nisam primetio kad krenem da ga koristim posle minut-dva pauze, kada reaguje trenutno. Znaci baterija se stedi maksimalno i tako traje 3-4 dana.
Sve u svemu, izuzetno pozitivni utisci, uz neizbezno prilagodjavanje, svakako isplativ upgrade po meni.

Kako baterija traje samo dva-tri dana?!? Da li je to samo kod ovog modela ili inache kod cordless miseva? Mislim, bezveze pitam, ja koliko znam, kod obicnih treba da traje bar par meseci, koliko sam upucen na osnovu tudjeg iskustva

Sto se tiche osetljivosti, ja sam na novom logiju iskljucio hardware acceleration, ne volim nesto kako zvuci 😀

mx misevima traje 2-3 dana ne znam zasto. Drugim cordlessima traje mnogo duze. Mxovi imaju svoje bazne punjace pa su im verovatno iz nekog razloga zbog hardverskih zahteva potrebno vise baterija 🙂 Laicki receno 😛

Pitanje za taj stand-by rezim:
Podigni mish da mu vidish diodu. Jel taj njegov stand-by trepce ili potpuno ugasi diodu? Kada dioda radi punom snagom, prisloni diodu tik uz uvo. Ako je tisina u sobi, da li cujes pistanje iz diode kada je ukljucena, a cim oslabi ili se iskljuci, pistanje prestane.
Pod diodom podrazumevam onu crvenu lampicu koja osvetljava podlogu da bi kamera snimala pokrete.

Inace, meni na MS bezicnom baterije traju nekoliko meseci. Jedino me nervira to zujanje kad dioda trepti, pa bih hteo da ga menjam... ako budem imao kesha naravno 🙂

Geek_master je napisao(la):
Pitanje za taj stand-by rezim:
Podigni mish da mu vidish diodu. Jel taj njegov stand-by trepce ili potpuno ugasi diodu? Kada dioda radi punom snagom, prisloni diodu tik uz uvo. Ako je tisina u sobi, da li cujes pistanje iz diode kada je ukljucena, a cim oslabi ili se iskljuci, pistanje prestane.
Pod diodom podrazumevam onu crvenu lampicu koja osvetljava podlogu da bi kamera snimala pokrete.

Inace, meni na MS bezicnom baterije traju nekoliko meseci. Jedino me nervira to zujanje kad dioda trepti, pa bih hteo da ga menjam... ako budem imao kesha naravno 🙂

To da podigne misha i da vidi diodu i nije bas preporucljivo,jer je u pitanju LASERSKI senzor (cisto da covek ne gubi vid slusajuci te! :trust: )....
U tome i jeste caka sto sam pitao za MX1000,jer nije opticki,vec laserski....i sam proizvodjac zabranjuje gledanje direktno u laser,i pogotovu naglasava da se motri na decu (bezicni,znaci lako ga je skembati i odneti 🙂 )....

E sad,na gomili stranih sajtova korisnici zestoko hvale trajanje baterije (koja je punjiva i nije standardna)....kazu da traje oko 7 dana........dok sam video da mnogi kazu da je za igre uzasan bas zbog toga sto je leksa rekao....vreme inicijalizacije od kad se updali-ugasi senzor,a setimo se da u FPS igrama (pogotovu brzim) cak i dizemo misa sa podloge da bi se sto pre okrenuli (inace sam bivsi q2 igrac :d )....

Ako ga jos neko ima,bio bih veoma zahvalan da mi da jos malo realnih utisaka....
Hvala svima (i od sad,i do sad na trudu 🙂 )

Twix je napisao(la):
To da podigne misha i da vidi diodu i nije bas preporucljivo,jer je u pitanju LASERSKI senzor (cisto da covek ne gubi vid slusajuci te! :trust: )....
U tome i jeste caka sto sam pitao za MX1000,jer nije opticki,vec laserski....i sam proizvodjac zabranjuje gledanje direktno u laser,i pogotovu naglasava da se motri na decu (bezicni,znaci lako ga je skembati i odneti 🙂 )....

E sad,na gomili stranih sajtova korisnici zestoko hvale trajanje baterije (koja je punjiva i nije standardna)....kazu da traje oko 7 dana........dok sam video da mnogi kazu da je za igre uzasan bas zbog toga sto je leksa rekao....vreme inicijalizacije od kad se updali-ugasi senzor,a setimo se da u FPS igrama (pogotovu brzim) cak i dizemo misa sa podloge da bi se sto pre okrenuli (inace sam bivsi q2 igrac :d )....

Ako ga jos neko ima,bio bih veoma zahvalan da mi da jos malo realnih utisaka....
Hvala svima (i od sad,i do sad na trudu 🙂 )

Na testu nam je mis izdrzao 6,5 dana. Vreme inicijalizacije postoji samo kada je mis bio neko vreme nepokretan (ali ziv 😀 ), inace ovako radi sasvim normalno. Osetljivost mu je velika i mislim da ces imati najvise problema pre privikavanju na njegov oblik i tezinu. Medjutim nakon nedelju dana upotrebe bi trebalo da sve bude OK. Mislim da neces pogresiti ako ga kupis, ipak je bolji od MX700, MX900 misonja.

Twix je napisao(la):

A gde sam ja to napisao da pogleda direktno u snop svetla? Da si pazljivo procitao sta sam napisao, zakljucio bi da treba samo da ga pogleda sa strane da vidi da li radi ili ne tj da li drzi punu snagu ili "idluje".

Podigni mish da mu vidish diodu.

Nisam ja ni mislio da ti ne znas da ne treba da se gleda direktno,ali za nekog ko nezna moze da bude pogubno po :shock: :lupko:

:d

A gde sam ja to napisao da pogleda direktno u snop svetla? Da si pazljivo procitao sta sam napisao, zakljucio bi da treba samo da ga pogleda sa strane da vidi da li radi ili ne tj da li drzi punu snagu ili "idluje".

Covek, nema nikakve diode, laser je u pitanju. Ne brini se, mis je potpuno necujan (nema nikakvih zujanja, krchanja, krckanja i sl). Inace ono "opticki" se odnosi na nacin osvetljavanja podloge. Znaci i stari misevi sa diodom i ovi laserski su jednako opticki, razlika je jedino u osvetljavanju podloge, gde u jednom slucaju to radi dioda, a u drugom laser.
Sto se tice baterije, ja napisah 3-4 dana, a ne 2-3? Ne znam odakle ta cifra od dva-tri dana. Dosad mi nije trajala krace od 3 dana vec samo duze. Naravno nema govora o trajanju od nekoliko meseci. To se verovatno odnosi na ove miseve koji "idu" na kupovne baterije.

Poslednja izmena:
leksa je napisao(la):
Covek, nema nikakve diode, laser je u pitanju. Ne brini se, mis je potpuno necujan (nema nikakvih zujanja, krchanja, krckanja i sl). Inace ono "opticki" se ne odnosi na nacin osvetljavanja podloge. Znaci i stari misevi sa diodom i ovi laserski su jednako opticki, razlika je jedino u osvetljavanju podloge, gde u jednom slucaju to radi dioda, a u drugom laser.

Znam to sve.
Znaci nema nikakvog zujanja, ni kad prineses laser uvetu? Ok, to mi je trebalo, e sad mi jos samo fale pare 😀

Poslednja izmena:
Znam to sve.
Znaci nema nikakvog zujanja, ni kad prineses laser uvetu? Ok, to mi je trebalo, e sad mi jos samo fale pare 😀

Ma samo cepaj (ili sam ja naprasno ogluveo). Cim skupis pare slobodno menjaj ako te taj Ms nervira.

Kod mene baterija traje i po 7 dana mada bi mogla sigurno jos mal😵tprilike sam oko 3-6 sata dnevno sa pc.
Ko god uzima tog misa morao bi da ga oproba odmax jer ima serija sa fabrickom greskom.Sta se desava:mis ne leze lepo na ravnu podlogu sa sve 4 nozice vec hoce malo da klapa.
Sto se tice ostalog nemam komenatara samo mogu jedno da kazem:
Mis je izvanredan. :banana:

A sta kazete da ji je dobra kupovina uzeti MX 700 za 55€ (nov), posto vidim na pcberzi da je MX 1000 oko 75€.

Zao mi da bacim pare... ovaj MS radi bas super, steta sto se cuje.

ma jok bre, kakav mx700, zasto bi prelazio na njega sa Ms-a. Samo mx1000 se isplati...

Meni baterija traje 7 do 10 dana.Naravno u zavisnosti od upotrebe.

Koja je najbolja podloga za njega?!? Mislio sam da uzmem jednog, i neku extra podlogu koja ce da traje. Na www.podloge.com prave nesto po narudzbini, valja li to sta mozda?!

Ja cekam Zicanu verziju i 'oma uzimam MX1000... nazalost klepice me PDV po usima, ali sta da se radi 🙁

Izgleda da je meni bas uletela ta serija sa krivim nozicama, jer osetim po neki put (zavisi od polozaja) kao malo klackanje. I da li je normalno da mis onako baguje kada ga bas cimnem (i u Windows-u i u igricama)??? Sa MX500 nece ni malo da baguje! Da li vredi da reklamiram u Pyramidi posto sam tamo i uzeo?

POZ :wave:

Mislim da cu i ja,bas zbog "bagovanja" kod cimanja,cekati zicanu verziju....
Ipak vise verujem kablovima 🙂

NSX je napisao(la):
Koja je najbolja podloga za njega?!? Mislio sam da uzmem jednog, i neku extra podlogu koja ce da traje. Na www.podloge.com prave nesto po narudzbini, valja li to sta mozda?!

Pitanje za vlasnike : da li je klik dubok ili plitak?!? Da li bi se mogao recimo skratiti tako da mu hod ne bude npr. 0.4 mm nego 0.1 mm?!? Nadam se da kapirate sta hocu da kazem, valjalo bi kad bi mogao da bude klik kao kod onih konfekcijskih Mitsumija nakon 10.000 klikova, da ga "prihvati" skoro samo na dodir.

Twix je napisao(la):
Mislim da cu i ja,bas zbog "bagovanja" kod cimanja,cekati zicanu verziju....
Ipak vise verujem kablovima 🙂

Mislis da ima veze to bagovanje sa tim sto je u pitanju bezican mish??? Znaci nije neispravan?

Klik je prilicno tvrd, sto meni prilicno odgovara posle Ms-a koji je bio prilicno mekan i cesto mi se desavalo da nehotice kliknem kad ne treba. Ne mozes podesavati klik po dubini, stvarno ne znam kako to mislis da izvedes. Iskreno se nadam da nece doci u to stanje da je dovoljan "dasak vetra" da bi se kliknulo...

Gidra85 je napisao(la):
Izgleda da je meni bas uletela ta serija sa krivim nozicama, jer osetim po neki put (zavisi od polozaja) kao malo klackanje. I da li je normalno da mis onako baguje kada ga bas cimnem (i u Windows-u i u igricama)??? Sa MX500 nece ni malo da baguje! Da li vredi da reklamiram u Pyramidi posto sam tamo i uzeo?

Reklamiraj ga.

Twix, to sto je bezican nema nikakve veze sa cimanjem. Novi bezicni prihvataju komandu istovremeno (mislim kasne ali to ne moze da se primeti jer je jako malo vreme).

A sta kazete da ji je dobra kupovina uzeti MX 700 za 55€ (nov), posto vidim na pcberzi da je MX 1000 oko 75€.

Zao mi da bacim pare... ovaj MS radi bas super, steta sto se cuje.

ne znam za mx1000 ali ja imam 700 i prezadovoljan sam. Igram redovno unter s njim i nikad ne baguje. Poz...

leksa je napisao(la):
Klik je prilicno tvrd, sto meni prilicno odgovara posle Ms-a koji je bio prilicno mekan i cesto mi se desavalo da nehotice kliknem kad ne treba. Ne mozes podesavati klik po dubini, stvarno ne znam kako to mislis da izvedes. Iskreno se nadam da nece doci u to stanje da je dovoljan "dasak vetra" da bi se kliknulo...

Meni bi valjalo da se omeksa. Naravno znam da ne postoji fabricko podesavanje ali bih ga ja otvorio i podesio kako mi odgovara. Je li ovo radio neko do sad?!?

Evo danas su mi zamenili misha za novi MX1000, sada je uredu naleganje na podlogu tj. nema vishe klackanja. Ali sada se desava da kada se nesto radi odjednom strelica poskakuje po 2-3 cm u neku stranu!!! :wall: Ne znam sta to moze da bude??? U pitanju je ista podloga (fUnc sUrface 1030) kao kada sam imao MX1000 pre reklamacije. Sta da radim??? E da i dalje kada ga cimnem mish (strelica) se izgubi. Ja stvarno ne znam da li nemam srece sa MX1000 ili je nesto drugo. 😡
HVALA UNAPRED

Izgleda da je u nasu zemlju, po obicaju, uvezen neki krsh... 🙁

Izgleda da je u nasu zemlju, po obicaju, uvezen neki krsh... 🙁

Ma to ti se samo cini.Ja sam ga u Ch. uzeo pa je zezao i zamenio sam ga .
Ja ga koristim bez podloge i nemam problema uopste.

i ja imam verziju koja klacka po tvrdoj podlozi ali sam to sredio tako sto sam dodao malo nalepnice koju sam dobio uz optimice podlogu...preskakanja nema, sens u cs-u 0.5 i pri naglim cimanjima radi savrseno (to sam odma probao kad sam ga prikacio na komp) 🙂 e ali imam jedan problem koji ne znam kako da resim....skrol dockic je nekako mnogo osetljiv, i recimo kad ga okrecem lagano i izmedju "zubica" skrol reaguje tako da se gubi osecaj, a i iritira u cs-u recimo jer dovoljno je u toku pucanja malo dodornuti skrol i on ce promeniti oruzije pa sam primoran da isti iskljucim i ne koristim u pomenutoj igri 🙁

inace sve ostalo je fenomenalno..ergonomija, baterije, preciznost, izrada osim naleganja i skrola, a mislim i da mu cena nije visoka u odnosu na mx700.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno