Šta je novo?

Iskustva sa Logitech MX1000

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ironman je napisao(la):
E sad, poshto ste ga toliko nahvalili, gde ima u bg-u da se kupi "ispravna" verzija MX 1000 i koliko je prava cena 80e ili 100e !?Koliko daju garanciju, ja bi` od nedelje pazario jedan, ubediste me!?
Prilicno mi je hitno jer mi riknuo genius :crash:

Imtel - mislim da je tacno 73e, ili tu negde...

Pazario sam u IMTEL-u cena je 6900 din.,revizija 1.4,radi bez greske. Uzeo sam i tastaturu Logitech UltraX-slim (2300 din) , lep set na stolu!
Hvala momci!!
6500 din je mx 900- u mercatoru 9600 !!!-ako nekog interesuje??

Evo uzeh i ja mx1000 ali imam jedan problem sa mozilla firefox-om. Naime, dok u IE dugmici forward i back na misu rade bez problema, u firefox-u ne mogu da ih nateram da obavljaju svoju funkciju. Da li neko zna resenje, da nema neki extrension za firefox-a ili vec nesta.

Pozdrav

Nego, da pitam ja vas... jel' su i vama sa novim MX1000-arkama izgrebane one nozice?
Ne klate se, to stoji... ali su izgrebane - k'o da je neko dobrano izakao mish! :d

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Nego, da pitam ja vas... jel' su i vama sa novim MX1000-arkama izgrebane one nozice?
Ne klate se, to stoji... ali su izgrebane - k'o da je neko dobrano izakao mish! :d

Kod mene jesu malo izgrebane, uzeo sam ga u imtelu pre neki dan.
Pozdrav

Na mx510 nisu izgrebane! Takodje radi forward i back bez problema, doduse skinuo sam najnovije drajvere sa Logitecha, nisam ni instalirao one sa CDa..

Puki je napisao(la):
Kod mene jesu malo izgrebane, uzeo sam ga u imtelu pre neki dan.
Pozdrav

Kad sam i ja uzeo nov,isto su bile malo izgrebane....mada nista ne skodi,radi kao zmaj....
Doduse,sad kad ste vec sve to pomenuli,hm,kako li su izgrebane,ako je u pitanju nova stvar.....mozda su se svi vracali u fabriku na nivelisanje wasservagom :d

bogami kod mene su nozice bile skroz glanc kad sam uzeo misa.
sto se tice firefox-a, jesi li instalirao one logitech drivere za misa?

E da,sto se back-forward-a tice....ja sam namestio da mi je default back = forward i obrnuto.....obicno se vracamo stranu unazad,zar ne?!.....logicno mi je da je dugme koje su oni predvideli za napred bude nazad jer ga je zgodnije pritisnuti bez krivljenja ruke.....ili sam ja lud 😀

leksa je napisao(la):
bogami kod mene su nozice bile skroz glanc kad sam uzeo misa.
sto se tice firefox-a, jesi li instalirao one logitech drivere za misa?

Instalirao sam one sa cd-a. Skinucu nove pa cu probati sa njima.
Pozdrav

Twix je napisao(la):
Kad sam i ja uzeo nov,isto su bile malo izgrebane....mada nista ne skodi,radi kao zmaj....
Doduse,sad kad ste vec sve to pomenuli,hm,kako li su izgrebane,ako je u pitanju nova stvar.....mozda su se svi vracali u fabriku na nivelisanje wasservagom :d
Vidis, bas tako sam i ja razmisljao, pa rek'o da postavim pitanje... 😉

Inace, sa MX500 nije bilo tako. Nozice su bile bez ijedne "ogrebotine".

E stvarno i kod mene su izgrebane, probao sam tamo na staklu da li se "klacka" i nista medjutim ovde u studiu..nisam neshto siguran. Svadjao sam se prodavacicom,cim sam platio otvorio sam ispred nje da vidim jeli sve ok,kao neki su se josh zalili ali to tek kad su kod kuce otvorili.!?
E , a vi kojima "perfektno lezi" kolika vam je saka?Uzeo sam stari mis da uporedim, Genije mi sad izgleda k`o Jolana za Warvick :guitar:

Lezi ko guza na nosi,a radi kao rumun za 10dem po satu 😀

Izvinjavam se za dizanje teme iz mrtvih, ali kad vec postoji...

Ja sam tek sad uzeo ovaj mish, i posto sam presao sa mx500 (koji mi je sad na laptopu) dve stvari me nerviraju.

Nekako mi je cudno osetljiv, nemogu da ga namestim kako mi odgovara, cak iako je iskljucen acceleration, imam osecaj da i dalje radi.

Ne rade mi forward i back u mozilla firefoxu.

Instalirao sam njegove drajvere.

ne znam shta da ti kazesm za osetljivost... meni je extra 🙂 bilo koji drugi mish mi je spor (iako ga ubrzam do max u win-u)
a za back i forward stavi kombinaciju tastera ALT+Strelica Levo, odnosno ALT+Strelica Desno

MX1000 koliko sam ja svuda video ne radi u firefox-u (back i forward).....
Ja sam se mucio,i mucio i raspitivao,ali nigde nisam naso odgovor na svoje pitanje (na zalost).....

Twix je napisao(la):
MX1000 koliko sam ja svuda video ne radi u firefox-u (back i forward).....
Ja sam se mucio,i mucio i raspitivao,ali nigde nisam naso odgovor na svoje pitanje (na zalost).....
Meni sa zadnjim dreiverom(2.47) radi sve bez problema.Inace ranije nije radio ni u jednom browseru osim u IE.

Ja imam 2.46......
Probacu 2.47 pa da vidim.....

Tanx,nisam ni znao da je izasao......

Skinuo sam bio nove drajvere, sorry sto nisam javio, sad sve radi kul, ubrzanje ako i dalje postoji nije osetno da mi smeta, back i forward rade u ff, jedino sto me nervira kod misa je tocak/srednji klik. Vrlo bangavo pritiskam ovo pa mi se desi da prvo klikne ovo levo desno pa onda tek srednje dugme.

Ja sam iamo 2 takva Logi MX1000 misa,prvi je bio rev. 1.3 i imao je bugova.Drugi koji jos uvek koristim (skoro godinu dana) je rev. 1.5,poslednja ako se ne varam i radi extra ,stvarno poboljsanje je vidljivo,extra sam zadovoljan sa ovim laser. misem i ne pada mi na pamet da ga prodam.

DJCJ je napisao(la):
Ja sam iamo 2 takva Logi MX1000 misa,prvi je bio rev. 1.3 i imao je bugova.Drugi koji jos uvek koristim (skoro godinu dana) je rev. 1.5,poslednja ako se ne varam i radi extra ,stvarno poboljsanje je vidljivo,extra sam zadovoljan sa ovim laser. misem i ne pada mi na pamet da ga prodam.

Noki,a koji mis prodajes kao nov 1.3 ili 1.5?
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=89413

I ne lazi da koristis rev.1.5 godinu dana.Ta rev. ne postoji toliko dugo.

srednje dugme na mx1000 je bas krsh,

nego, iz iskustva vax mx1000asa, koji je najbolji pad za ovaj mis?

ja koristim onaj obicni teget (tekstilom je presvucen) koji je za vecinu optickih....
Mislim da je negde oko 60 dinara :d

ja sam probao samo taj od 60 din i preshao na sto. najbolja stvar 😀
Jedini problem... kad uzmem u ruku drugog misha pa moram da trazim neku podlogu...

Razer eXactMat ili X-ray thunder 8. Bar sto se tice onoga sto sam probao.

Kako ga vise koristim, sve mi se manje i manje svidja. Srednji klik kao da ne postoji, jer ovako kako su ga oni zamislili uzasno je neudoban. Nikad nisam pritisnuo samo srednje dugme, uvek pritisnem i skrol levo.

Preciznost je isto... cudna. Ne znam dal da kupujem neki dobar mousepad pa sa tim da probam ili da prodajem misha, ralzika u odnosu na moj mx500 koji je sad na laptopu je... nenormalna.

Jel loše za bateriju ovog miša da se ostavi na punjaču svake noći. Cimanje mi je da razmišljam kad moram da ga punim.

I mene interesuje odgovor na ovo pitanje, doduse ja ga stalno ostavljam preko noci da se puni. Ja ga kontam kao neki punjac za mobilni telefon, kapiram da ce punjac sam da se iskljuci kad napuni bateriju do kraja.

Evo sad sam probao da igram igrice sa ovim mišem, i jako je podivljao. Npr. pritisnem pucanje, a miš nastavi da puca dok opet ne pritisnem levi klik. Isto je i sa kretanjem. Inače u windows-u radi savršeno. Zna li neko u čemu je problem?

Ja juce igrao Quake III cijeli dan, ni trepnuo nije, radi savrseno.

Recept za srednji klik (bar kako se meni cini) je da kliknes ne na sredinu skrola vec sto blize onom >> tasteru za prema dole. Nema sanse da promasis.

p.s. update-uj Setpoint izasla je 2.47.864 verzija (i to vec poodavno) koja ima i Game Settings

p0z

edit: sto se baterije tice, mislim da nije najpametnije puniti ga svaku noc (mada sigurno nece nista strasno da se desi). Mislim da se na njega odnose pravila kao i na ostale LiION baterije, ima onaj super thread ovdje o tome.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno