Šta je novo?

Iskustva sa IBM-om :)

gundjalo

Čuven
Učlanjen(a)
26.08.2002
Poena
601
Dosta se pricalo o DeskStar seriji. Potrebno mi je vase licno iskustvo sa DTLA-307030 serijom, jer mi prijatelj nudi za 50 eura da mi proda disk koji nije puno koriscen.
Da li da ga kupim ili ne ?

Sto ljudi, sto cudi....!!!
Salim se, ali stvarno bilo je raznih iskustava sa tim HDD-om. Meni je radio i jos uvek radi ko sat, ali ces naci i po koju gomilicu ljudi koji ce ko ljudi da pljuju po njemu. Ne znam sta da ti kazem, sem da je MOJE iskustvo sa DTLA-307030 odlicno!
Pozdrav!

ako imas prostrano kuciste, i nista jedno ili dva mesta iznad harda, ne treba ti dodatno hladjenje...

Miroslav je napisao(la):
ako imas prostrano kuciste, i nista jedno ili dva mesta iznad harda, ne treba ti dodatno hladjenje...

Treba treba.... IBM je najbolji HDD samo kada mu se obezbedi dobro hladjenje (majkumu ko da je CPU :p )

Ja sam posedovao seriju DPTA 372050 (jedan od prvih HDD-ova koji su bili na 7200rpm, pocetkom 2000.). Crko mi je posle jedva punih godinu dana... zasto? Verovatno zbog pregrevanja, odnosno mnogo sam ga silovao za IBM (navikao na Samsung i Quantum heheh).

ortak ima matroxa (umalo da kazem matrixa :D) i mnoooogo je topliji na dodir nego moj ibm... evo sad bas ocitavam temperaturu 36, mada je nesto veca, u sobi mi je katastrofa toplo i zagusljivo

ma i ja imam baš dtla 307030+dodatno hlađenje i radi bezproblema skoro godinu dana, samo obezbedi hlađenje i nema da brineš;)

Miroslav je napisao(la):
ortak ima matroxa (umalo da kazem matrixa :D) i mnoooogo je topliji na dodir nego moj ibm... evo sad bas ocitavam temperaturu 36, mada je nesto veca, u sobi mi je katastrofa toplo i zagusljivo

Pa jos da si rekao maxtor :D :D

Ja sam imao veoma pozitivna iskustva sa IBM-om, ali je hladjenje kao i kod svih novijih diskova preporucljivo, da ne kazem obavezno.

Imam ja IBM, doduse DeskStar 120 od 60gb, radi fino (montirao sam mu jedan fan sa donje strane da duva vazduh sa elektronike...

Poz!

Samo Maxtor pravi diskove po ATA-133 specifikaciji, jer ju je sam i "smislio". Ostali se drze zadnjeg "zvanicno prihvacenog" standarda ATA-100 i idu direktno na SerialATA.

Imaj samo na umu da IBM u svoje sopstvene "Brand" name racunare NE ugradjuje IBM diskove....

Ove price o hladjenju... TO je katastrofa. Bolje kupi rernu za uzvrat!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Treba treba.... IBM je najbolji HDD samo kada mu se obezbedi dobro hladjenje (majkumu ko da je CPU :p )

Ja sam posedovao seriju DPTA 372050 (jedan od prvih HDD-ova koji su bili na 7200rpm, pocetkom 2000.). Crko mi je posle jedva punih godinu dana... zasto? Verovatno zbog pregrevanja, odnosno mnogo sam ga silovao za IBM (navikao na Samsung i Quantum heheh).
Imao sam apsolutno isti slucaj sa tim diskom, crk'o je posle 11 meseci - poceli bad sectori (zivela garancija)!!!

silverglider je napisao(la):
Samo Maxtor pravi diskove po ATA-133 specifikaciji, jer ju je sam i "smislio". Ostali se drze zadnjeg "zvanicno prihvacenog" standarda ATA-100 i idu direktno na SerialATA.

Sto me nervira taj njihov satro novi standard. Izreklamirali su taj 133 sistem kao da donosi neko wow ubrzanje - cigani...
Kada je u planu prelzak na SerialATA standard i kada se ocekuju diskovi po novoj specifikaciji? Na sajtu foruma ne pise nista o tome.

dejandj je napisao(la):
Imaj samo na umu da IBM u svoje sopstvene "Brand" name racunare NE ugradjuje IBM diskove....

Mislim da ugradjuju Seagate-a...

Zasto ga niko ovde koliko ja vidim ne voli? :cool:

nisam ih bas nesto vidjao u ponudi domacih dilera...

mozda ibm pravi ****** racunere pa nece da ubacuje dobar disk unutra? :D

dejandj je napisao(la):

Ovo nije tacno.
Ne bih pricao o tome da u svaki IBM ide IBM disk, ali ono sto sam ja video sve je imalo IBM HDD. Ukupno 5-6 racunara u poslednjih godinu dana.

Inace, ponosni sam vlasnik jedne IBM NetViste u kojoj se vrti upravo IBM GXP 60 od 40 GB. 7200 rpm naravno.

Nema posebno hladjenje, medjutim ni ne treba mu jer je kuciste fenomenalno reseno pa se disk jako malo greje kad radi.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ovo nije tacno.
Ne bih pricao o tome da u svaki IBM ide IBM disk, ali ono sto sam ja video sve je imalo IBM HDD. Ukupno 5-6 racunara u poslednjih godinu dana.

Inace, ponosni sam vlasnik jedne IBM NetViste u kojoj se vrti upravo IBM GXP 60 od 40 GB. 7200 rpm naravno.

Nema posebno hladjenje, medjutim ni ne treba mu jer je kuciste fenomenalno reseno pa se disk jako malo greje kad radi.

Pozdrav!

20 komada NetVista A40 masina uzete u paketu od IBM-a direktno. Na pola su pocrkali diskovi (GXP75). Servis opet od IBM-a direktno. Diskovi koji su po drugi put crkli (4 komada) su zamenjeni Seagate diskovima na moje oci.

Miroslav je napisao(la):
jel taj deskstar ata100 ili 133?

sta reci posle silvera...

dejandj je napisao(la):

ma nije tolko strasno!

ajde bre vise, zazalicu sto sam kupio IBM... (a skupo sam ga platio - doduse tad je to bilo jeftino za IBM al ipak... 100€ ljudi...)

Nemojte da kritikujete IBM, notebok racunari su sjajni...
PS Verovatno koirste Toshiba HDD :D

Vrh Dno