Miroslav je napisao(la):ako imas prostrano kuciste, i nista jedno ili dva mesta iznad harda, ne treba ti dodatno hladjenje...
Miroslav je napisao(la):ortak ima matroxa (umalo da kazem matrixa) i mnoooogo je topliji na dodir nego moj ibm... evo sad bas ocitavam temperaturu 36, mada je nesto veca, u sobi mi je katastrofa toplo i zagusljivo
e stvarno, ubite meAlexandar je napisao(la):Pa jos da si rekao maxtor![]()
![]()
Imao sam apsolutno isti slucaj sa tim diskom, crk'o je posle 11 meseci - poceli bad sectori (zivela garancija)!!!][V][ATRIX™ je napisao(la):Treba treba.... IBM je najbolji HDD samo kada mu se obezbedi dobro hladjenje (majkumu ko da je CPU)
Ja sam posedovao seriju DPTA 372050 (jedan od prvih HDD-ova koji su bili na 7200rpm, pocetkom 2000.). Crko mi je posle jedva punih godinu dana... zasto? Verovatno zbog pregrevanja, odnosno mnogo sam ga silovao za IBM (navikao na Samsung i Quantum heheh).
silverglider je napisao(la):Samo Maxtor pravi diskove po ATA-133 specifikaciji, jer ju je sam i "smislio". Ostali se drze zadnjeg "zvanicno prihvacenog" standarda ATA-100 i idu direktno na SerialATA.
dejandj je napisao(la):Imaj samo na umu da IBM u svoje sopstvene "Brand" name racunare NE ugradjuje IBM diskove....
Ove price o hladjenju... TO je katastrofa. Bolje kupi rernu za uzvrat!
dejandj je napisao(la):Imaj samo na umu da IBM u svoje sopstvene "Brand" name racunare NE ugradjuje IBM diskove....
Sasa je napisao(la):Ovo nije tacno.
Ne bih pricao o tome da u svaki IBM ide IBM disk, ali ono sto sam ja video sve je imalo IBM HDD. Ukupno 5-6 racunara u poslednjih godinu dana.
Inace, ponosni sam vlasnik jedne IBM NetViste u kojoj se vrti upravo IBM GXP 60 od 40 GB. 7200 rpm naravno.
Nema posebno hladjenje, medjutim ni ne treba mu jer je kuciste fenomenalno reseno pa se disk jako malo greje kad radi.
Pozdrav!
Miroslav je napisao(la):jel taj deskstar ata100 ili 133?
Ove price o hladjenju... TO je katastrofa. Bolje kupi rernu za uzvrat!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari