Šta je novo?

Iskustva sa dinosaurusom

maciguZ

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
169
Planiram da kupim WD Velociraptor od 300 GB. Pa me zanima kakva su vam iskustva da li se stvarno cuje neka veoooma cudna buka prilikom butovanja i slicnih stvari. Posto sam citao na par mesta o istoj. Mada mislim da je to razumljivo zato sto se vrti na 10000 :)

"Cudna buka prilikom butovanja"... ? Ne znam na sta mislis.
Cuje se kao i svaki drugi u tom procesu.

Da ce da zakrklja pri seek-u... hoce, naravno. I da ce tom prilikom biti bucniji nego klasicni 5400/7200 RPM diskovi - i to hoce, naravno.

Zasto "naravno"? VRaptor je 2.5" disk, poprilicno je tisi od obicnog Raptora, pre je u rangu Green diskova nego 10.000 brace:
http://www.silentpcreview.com/article844-page5.html

Ovo pokazuje da prica bez iskustva nije pozeljna :)

Zato sto sam IMAO VelociRaptor-a o kome je rec (bas model od 300GB), pa pricam iz ISKUSTVA... ;)

Jeste 2.5", i jeste IcePack na njemu... ali 10K obrtaja je 10K obrtaja, i to se cuje sasvim fino - kakvi crni Green diskovi, kakvi bakraci, to su price za malu decu.
Da nisam imao, pa i da poverujem... a jeste, i sam sam se naslusao tih prica. Ne sumnjam da je dosta tisi od Raptor-a iz prethodnih serija, koje, istini za volju, nisam probao licno (mislim bas u svom kompu), ali mogu da poverujem u to... ali da su pre za klasu sa Green diskovima je krajnje bezvezna izjava ;)
I zaista mi ne treba nikakav sajt da me uverava u nesto sto sam LICNO imao vise od godinu dana u svojoj masini, te vrlo dobro znam i kako se ponasa i koliko je bucan ;)

Ja ta cuda nisam ni cuo :) A ne jedan nego vise njih.

Ja ta cuda nisam ni cuo :) A ne jedan nego vise njih.

Znam da si ih imao... te mi je stoga NEVEROVATNO da neko *ko je imao, i to vise komada* kaze kako ih nije ni cuo :)
Jedan jedini sam imao, te sam ga itekako cuo... SSD je dosao nakon njega, te sam, u tom pogledu, bukvalno ostao zapanjen. TO se ne cuje.

Ili tebi usi ne rade kako treba :D... ili je nesto drugo u pitanju. Mislim, ja mozda jesam picajzla sto se buke tice, ali tolika bas nisam :)
Svako ko ima ili je imao Veloci-ja ce, verujem reci isto - nema sanse da je ono necujno. Moze se i bucnim nazvati, sto da ne... narocito u svetlu 5400 diskova... ali necujno - to nikako.

buka zavisi od osobe do osobe, isto kao sto neki pricaju kako im se pumpa na H50 cula ..... evo ja mogu da se zakunem da je moja necujna ..... totalno ... ili ja ne cujem dobro :(

uvek je jedno od ta 2 :)

Dobro, to stoji... subjektivna percepcija je upravo to - subjektivna :)

Ali eto, voleo bih da recimo bas ti oslusnes taj VelociRaptor... pa da kazes jel' necujan :D

Iskreno moj komp (sa SSD-ovima samo trenutno) nije bash necujan kad ga poredim sa laptopom. Ali na taj komp kad su bili VR nisu se culi - SAS samo cuo ali mi nisu smetali, ali moguce da sam oguglao!

Imao sam velociraptora i jeste malo bučan bio posle 2.5 godine korišćenja, ali ništa preterano, tu je negde sa drugim diskovima koji su bili na 7200, možda za nijansu bučniji. Moj je bio HLFS varijanta.

Iskreno moj komp (sa SSD-ovima samo trenutno) nije bash necujan kad ga poredim sa laptopom. Ali na taj komp kad su bili VR nisu se culi - SAS samo cuo ali mi nisu smetali, ali moguce da sam oguglao!
Eh, to oguglavanje je vec druga prica... i sasvim realna&moguca ;)
Ja se na onog mog vala nikako nisam navikao! :D

Mada, da budem i ja potpuno iskren, kod mene je radio "na golo" - van kucista, na podu, masina je bila tako skopljena. Moguce da bi bilo dosta bolje da je bio u kucistu ;)
Ali onako - umeo je da zakrklja sasvim fino.

E sad mi ga :) Na uvce :)

:D:D:D

Fali mi samo tamburica :p

Nazad
Vrh Dno