Šta je novo?

Iskustva sa bench oglasima (nova tema)

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720
Posto je stara tema zatvorena, rekoh da otvorim novu. Nije u pitanju ispala, nego mi se ne dopada kako ste uredili oglase poslednjim pravilnikom i mislim da to stvara probleme ne samo onima koji prodaju nego i potencijalnim kupcima.

Elem, kupujem nesto. Trazim po oglasima, nadjem ono sto me zanima i tu dolazim do problema. Covek ostavio kontakt, SMS/MOB i PM. Na prva dva zauzet, Inbox pun. Moram da cekam neko vreme. E sad to ne bi bio problem da ti ljudi, koji imaju najbolje ponude, nisu forumski trgovci. Ja licno, kao korisnik foruma nemam nikakav problem sa takvim korisnicima. Cak sta vise oni su za mene plus, ali razumem zasto se forumska administracija ne slaze sa "trgovcima".

Da bi trgovcima stao na put, postoji sledece pravilo:

Jedan oglas u 7 dana - Nije dozvoljeno više oglasa u okviru istog podforuma u sedmodnevnom periodu. To znači da u sedam dana možete imati po jedan oglas u "Prodajem", "Kupujem" i "Zaposlenje" podforumima, ali ne možete imati dva u npr. "Prodajem" podforumu. Završili transakciju ili ne, novi oglas možete postaviti tek nakon sedam dana od poslednje poruke u prethodnom oglasu. Ukoliko kliknemo na 7dnevni prikaz foruma i naiđemo na dva oglasa od jednog korisnika poslednji oglas je protiv pravila i daje se opomena. Ovim se praktično ograničava broj oglasa po korisniku na jedan u 7 dana bez obzira na status, s tim da se gleda poslednja poruka u oglasu, ne prva kojom je postavljen oglas.

Koje je vise manje okej i ima smisla, osim boldovanog dela. Iako se time u teoriji jos vise ogranicavaju takozvani preprodavci, u praksi to nije tako. Zbog ovog pravila oni su poceli izbegavati da ostavljaju drugu poruku koja nama, koji pratimo oglase, moze reci kakvo je stanje robe koja se prodaje.

Za mene licno ovo je manjkavost forumskog softvera i samog foruma i voleo bih da se pronadje novi nacin da se to regulise. Meni apdejt oglasa mnogo znaci, a toga ce biti sve manje i manje kada su aktivni trgovci u pitanju. Mislim, malo se i vi pravite naivni, ko da ne znate ko trguje a ko ne ali u tu pricu ne bih ulazio jer me se iskreno ne tice.

Ono sto me se tice, jeste da se kao korisnik foruma izborim za sto bolji pregled oglasa i to je razlog zasto sam napisao ovaj post. Naravno to je tema samo ovog posta, ako je do mene korisnici mogu nastaviti da ostavljaju iskustva sa konkretnim trgovcima u ovoj temi. Pod uslovom da administracija smatra da je to okej. Ako nije, znate sta vam je ciniti (lock teme).

Ovo se i ja slazem vezano za poruku koja se odnosi na update oglasa...valjda ce smisliti nesto..

Poslednja izmena:
Pa valjda je poenta tih pravila da se aktivnim trgovacima oteza "poslovanje" i da ih bude sto manje a ne da im se olaksava i da ih bude jos vise.

Svako ko prodaje ovde robu složiće se sa tobom.
Sa druge strane ja ove oglase doživljavam kao mesto gde član foruma može da proda svoje komponente ili softver koju mu ne treba više, evenutalno nešto dobijeno iz zamene,kompenzacije itd.
Ne kao komercijalne oglase, jer ovo nije K/P sajt.
Tako da podržavam ovu vrstu ograničavanja.

Tako da podržavam ovu vrstu ograničavanja.

+1 Ne vidim nikakav problem u ovakvoj vrsti ograničavanja. Čak mislim da su pravila previše labava tj da je deo "oglasi za sve" suvišan. Ali ok, to je odluka administracije foruma i tu se ne mešam.

Ali ne shvatate sta pokusavam da objasnim. Iako bi to trebalo da steti samo trgovcima, to steti i potencijalnim kupcima. Trgovcu je veci problem sto ce produziti vreme izmedju dva oglasa time sto ostavi poruku u kojoj se opisuje stanje oglasa (prodato ili ne, aktivan ili ne). On jeste time na gubitku ali ocigledno da je to manje zlo za njega. Za mene kao kupca je to problem jer ja zelim da kupim nesto od takvih trgovaca a cesto nisam u mogucnosti ili je to veoma komplikovano usled ovoga pravila koje se odnosi i na drugu poruku u oglasu a ne samo na originalnu poruku kako bi trebalo da bude.

Sa druge strane ja ove oglase doživljavam kao mesto gde član foruma može da proda svoje komponente ili softver koju mu ne treba više, evenutalno nešto dobijeno iz zamene,kompenzacije itd.
Ne kao komercijalne oglase, jer ovo nije K/P sajt.

Ja ih dozivljavam kao mesto gde mogu nesto da kupim, po boljoj ceni nego sto je ona iz radnje, novo i sa garancijom. Jasno je da se radi o nekoj kompenzaciji u tom slucaju. Mene to ne zanima sve dok dobijam sve sto dobijem kao u radnji, samo po nizoj ceni. Zasto to ne trazim na drugom mestu? Razlog je veoma jednostavan, nisam clan drugih zajednica i nemam poverenja u te ljude. U bench trgovce imam, ma kakvi preprodavci bili. To je iz ugla mene kao kupca. Kapiram ja zasto je to zabranjeno, ali ne bih polemisao o tome kada vec svi znaju zasto. Ali svakako nije zbog zajednice, morala i sta ti ja znam nego zbog para.

Ja imam malo drugaciji stav, ako je to tehnicki izvodljivo. Posto vec postoje "prefiksi" koji se mogu odabrati kada se pravi nova tema, a ovo ne znam da li moze,
da se odradi tako da se tema po izvrsenoj prodaji edituje od strane prodavca/korisnika i doda prefiks "prodato". TU forum vrsi pracenje i od trenutka kada se stavi "PRODATO", vise nema izmene, i od TOG trenutka prodavac/korisnik ne moze da postavlja novi oglas 7 dana... Mislim da je korektno.

Da ne bi bilo zabune, predlazem i prefiks "NIJE PRODATO", ukoliko prodavac vise ne prodaje tu robu, ili zeli da za 7 dana postavi novi oglas.

A sta je glavno oko ovog mog - DOK se ne postavi jedan od ova dva "prefiksa", 7 dana ne tece, tj. - prodavac/korisnik ne moze da otvori novi oglas...

Sta mislite?

naaah... pazi. postavis oglas. i stvar prodas za xyz (recimo 15 dana). i tek od tada tece tih 7 dana. to je taj detalj koji se meni ne svidja, jer imam ista iskustva kao g@w, da prodavac nece da napise da je nesto prodato, da ne bi trosio dragoceno vreme za postavljanje novog oglasa...
sto se mene tice, poruke o prodaji robe ne treba da uticu na postavljanje sledeceg. mozda je bolja varijanta podizanje vremena izmedju dva(postavljanja) oglasa, na recimo 15 dana, ali da poruke unutar vec otvorene teme ne uticu na to.
ili, mozda i cak da se ne moze imati vise aktivnih oglasa.

Nisi me razumeo... Ovaj moj prefiks to resava.. Ti u temi postuj sta god hoces, ali kad stavis prefiks "prodato"/"nije prodato", vise nema editovanja i tada tece 7 dana...

Nazad
Vrh Dno