Šta je novo?

Iskustva sa Acronis True Image 8 i WinXP

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Kakva su iskustva sa kombinacijom Acronis True Image 8 server i Windows XP professional?
Pitam jer me je Norton Ghost 8 LEPO izradio. Posle vracanja backupa kao sve radi a pola stvari u stvari ne radi kako treba. Neke stvari sam uspeo da resim, ali neke su ostale neresive, a posto su bile sustinske za rad na mrezi, morao sam da reinstaliram Win. Sada, ne bih opet istu gresku da ponovim (da se pouzdam kao u glupi Ghost). Ko je isprobao Acronis i da li radi bez nekih gresaka (naknadnih)?

Da, prvi bug sam primetio pri samom pravljenju backupa. Naime, kada hocu da napravim backup prvi put, pita me za lokaciju na kojoj zelim da bude snimljen. Kada odaberem drugu particiju, folder, unesem ime (bilo koja varijanta unosa) nikako mi ne dopusta dugme NEXT.
Tek ako odaberem da mi prikaze sve fajlove pa kliknem na neki postojeci fajl (bez obzira koji fajl to bio), tek onda mi omoguci dugme NEXT i kaze da ce taj fajl biti overwrite-ovan. Zasto tako radi, ne znam. Uspeo sam na kraju da napravim backup. Samo jos da znam da li ce taj backup necemu koristiti ili ga dzabe pravim.

Acronis True Image 8 server je jedno 100 puta bolji program od ghosta,odlicno radi i ne pravi nikakve probleme,ja ga koristim vec duze vreme i zadovoljan sam.Moja preporuka svakako.

dbaja je napisao(la):
....Zasto tako radi, ne znam. Uspeo sam na kraju da napravim backup. Samo jos da znam da li ce taj backup necemu koristiti ili ga dzabe pravim.

Saznaces, kao i ja sto sam saznao..... pa sam na kraju presao na Paragon i vise me ne boli glava

dok je napisao(la):
Acronis True Image 8 server je jedno 100 puta bolji program od ghosta,odlicno radi i ne pravi nikakve probleme,ja ga koristim vec duze vreme i zadovoljan sam.Moja preporuka svakako.
Meni uopste ne radi kako treba, verovatno ima bezbroj bugova u sebi.
Ili mi ne vidi particiju, ili ne vidi ceo hd.
Ili recimo, vidi lepo hd i particiju na njemu al mi zato ne vidi particiju na drugom hd na kojoj su arhive :mad:
Iz Windowsa se vidi sve lepo al kad startujem onaj butabilni cd nesto mora da fali. :d
Ima tu jos problema recimo odradis backup, probas ono "check archive" i on ti kaze da je corupted.
Da probas 10 puta valjda ce 7-8 puta da ti kaze isto a nije tako.
Program bi bio odlican kad bi radio kako treba. Za 5min. moze da se povrati particija sa Windowsom i posle sistem radi lepo, to stoji.

Poslednja izmena:
Koju verziju programa imate?Da li je kod vas instaliran SP 2?Nije mi jasno kod mene radi kao sat bez greske.

Verzija 9 cini mi se da je Home i odavno SP2.
Sa osmicom sam 3 puta radio backup i nikada ih nisam iskoristio jer mi ne vidi hd na koji hocu da povratim. Ti fajlovi nisu kompatibilni sa verzijom 9.
A devetka malo radi malo ne radi , sve u svemu gubljenje vremena i zivaca i na kraju dobijes nov sistem sa starim drajverima.

za 8 i 9 sve preporuke od mene
kod mene su obe radile i rade odlicno a GHOST me je izradio mali milion puta i jednom mi je ubio particiju :p

Ma, sve te Verzije Acronisa su .....jel, sto bi rekli "budzene" i malo malo pa nesto pobrljave. Sve ono kao oce kaki, nece kaki..
Znam nekolicinu koji kad su probali ovaj Paragon backup drive, odmah su Acronis-e i Ghost-ove izbrisali i iz secanja.
Toplo ga preporucujem, pre svega zato sto je pouzdan a i sto je vrlo bitno, besplatan, bar ova verzija koju ja imam (6.01.757, ima je uz prateci CD Mikro-a) , tj, potrebna je samo registracija.
Probajte i, zbogom brige i Acronis-i !

koristim acronis true image 9 vec jedno godinu dana.program savrseno radi.vracam sistem po neki put i 2 x mesecno i do sada nikakvih problema nije bilo.programom sam vise nego zadovoljan.svaka preporuka.....

Hvala na odgovorima ljudi. Ja imam verziju 8 na onom famoznom Hi*ens boot CD-u. Videcu, za sada sam snimio backup a kako i da li cu uspeti da ga vratim ako (ne daj boze) zatreba...
Meni nista ne znaci ako mogu da vratim particiju iz Windowsa, sta ako mi Windows pukne, upravo zato sam i snimio backup. Bitno mi je samo ako mogu da ga vratim iz gorenavedenog boot cd-a.

Ja cesto koristim Acronis TrueImage i ne mogu da se pozalim na njega. Nikad me nije izdao ni pri pravljenju backupa ni pri vracanju istog, tako da imam potpuno poverenje u taj softverski paket.

Elem, nikako mi nije jasno kakve ste to probleme imali sa Acronis-om, koristio sam v. 8.0 sada koristim v.9.0, program radi perfektno. Nikada ni jedan jedini problem. Za par minuta ti vrati sve kako si ghost-ovao, kreiraš secure zonu, eventualno narežeš image na dvd i vozi Miško. Sve preporuke.

KIBLA`s je napisao(la):
za 8 i 9 sve preporuke od mene
kod mene su obe radile i rade odlicno a GHOST me je izradio mali milion puta i jednom mi je ubio particiju :p

A da li si imao probleme poput nas ovde, kod mene nije hteo da kreira novi image dok mu ne kazem da mi spr*a neki fajl (koji mi je nevazan, pa pokazem da preko njega udari image).
I da li vidi DVD uredjaj (ako ga pokrenem iz DOS-a, sa *irens boot CD-a) jer bih image drzao na DVD-u?

PAPA D.J. je napisao(la):
Elem, nikako mi nije jasno kakve ste to probleme imali sa Acronis-om, koristio sam v. 8.0 sada koristim v.9.0, program radi perfektno. Nikada ni jedan jedini problem. Za par minuta ti vrati sve kako si ghost-ovao, kreiraš secure zonu, eventualno narežeš image na dvd i vozi Miško. Sve preporuke.
Nece biti da je par minuta ;) ( zbog ovakvih prica sam se i ja zaleteo pa instalirao doticnog)
Backup iole veceg Imagea ( Win + Office +neki vazniji programi) reda velicine 3+GB , vraca dobrih 40 min :smash: :bottle: , tako da sam ga ja batalio , nije neka usteda u vremenu , a sveza instalacija je ipak sveza instalacija :wave:

Verzija 8.0(937) ,vratjao sitem vishe puta bez ikakvih problema.Kod mene je back up-sistema sa 80% programa velichine 8Gb (kompresovano na 4.960Gb) vratjen za desetak minuta.

@ironmanbg

nema sanse da je toliko trajalo...meni 6 gb vraca za 2.5 minuta.

jos prednosti acronisa
radi bez win samo treba da se enable-uje acronis startup manager to je sve....

program je savrsen....

nemoguce :zgran:
na koju foru :bottle:
meni je samo za Win+Office( oko 1.7GB) iz secure zone trebalo 7min
za "full" Image od nekih 4GB , onoliko koliko sam napisao , doduse isao sam preko CDa , mozda je brze ako se prvo snimi na hard

U pitanju je Corporative v.8

Poslednja izmena:
Ja sa acronisom 9 nisam uspeo da nadjem opciju da mi (kada se sistem podigne sa cd-a) radi image particije (koliko se secam samo je nudio pravljenje imagea celog diska). Doduse nisam se nesto previse trudio da ga "provalim", pa sam posao zavrsio sa ghostom. A Paragon cu da probam.

Inace sam jedino do sada imao problema (malo cudan problem), kada sam na disk instalirao WIN XP sa programima, napravio image fajl pa uradio restore na drugi disk, ali na primarnu particiju (desilo se da se Win podigne i kad dodje do ctrl-alt-del i logovanja, uradi log off, pa opet log on i tako u krug).

Kada sam na originalnom disku napravio dodatnu particiju (tek samo da postoji) i napravio ponovo image (partition to image), samo prve particije. Posle restore-a na drugi disk (image to partition) nije bilo problema.

Acronis vezije su dosta bagovite i postoje u raznim verzijama (solo i hiren's) koje se medjusobno razlikuju. Recimo, verzija 8 sa hiren's nece da radi kako treba (nece da kreira secure zone) dok solo verzija 8 hoce. Isto tako image kreiran sa verzijom 9 nece da se vrati sa istom verzijom dok sa verzijom 8 isti image radi bez problema. Na nekim racunarima image vraca za 10 min , a na nekim i po 45 minuta (nebitna velicina imege-a).
Drive Image nikad nije pravi problem i radi sa svim i svacim.
Ghost radi super, ali nekad zna da zalepi sve particije u jednu.

stoske je napisao(la):
@ironmanbg

nema sanse da je toliko trajalo...meni 6 gb vraca za 2.5 minuta.

jos prednosti acronisa
radi bez win samo treba da se enable-uje acronis startup manager to je sve....

program je savrsen....

Potvrdjujem, image od 4.5 gb sam vratio za ~2 minuta.

ironmanbg je napisao(la):
Nece biti da je par minuta ;) ( zbog ovakvih prica sam se i ja zaleteo pa instalirao doticnog)
Backup iole veceg Imagea ( Win + Office +neki vazniji programi) reda velicine 3+GB , vraca dobrih 40 min :smash: :bottle: , tako da sam ga ja batalio , nije neka usteda u vremenu , a sveza instalacija je ipak sveza instalacija :wave:

E, pa biće par minuta (od 2 - 4), naravno ne koristim verziju sa Hiren's-a nego full verziju, sa i bez secure zone, restore C: particije radi besprekorno. Naravno, kreirani boot restore disk iz Acronis-a. I ne samo OS i Office nego i gomila drugih programa, podešavanja, driver-a... Direktni restore sa DVD-a izgleda ne radi, nisam probao, member "mipaca" je 01.02.06 postavio post za rešenje tog problema, potražite na benchu. Izgleda da je problem u dodeljivanju slova (oznaka: c,d,e..) drive-ovima. Ono što odgovorno tvrdim je da backup c: particije na x: particiju ili u secure zonu radi izvrsno (i restore naravno), probano mnogo puta. Clone disk takodje radi izvrsno. Naravno, ne bi bilo loše da malo pogledate manual za program.

koristim solo verziju acronis true imagea 9 i vracam sistem bar 2x mesecno.(testiram soft),a neki put i cesce(za ovaj mesec =4 puta)

nikakav problem nisam imao do sada....sa cd/dvd nisam vracao sys vec sa harda i to traje max 3 minuta,mozda minut duze ako se radi verifikacija pre i posle restora.
da napomenem da sam isti prog instalirao na jos 5 racunara(komije) i svuda isto radi....

@ironmanbg

moguce je da je zbog cd-a.probaj da iskopiras backup na hard pa probaj.

stoske je napisao(la):
koristim solo verziju acronis true imagea 9 i vracam sistem bar 2x mesecno.(testiram soft),a neki put i cesce(za ovaj mesec =4 puta)

nikakav problem nisam imao do sada....sa cd/dvd nisam vracao sys vec sa harda i to traje max 3 minuta,mozda minut duze ako se radi verifikacija pre i posle restora.
da napomenem da sam isti prog instalirao na jos 5 racunara(komije) i svuda isto radi....

@ironmanbg

moguce je da je zbog cd-a.probaj da iskopiras backup na hard pa probaj.

Dakle, definitivno, za sada, restore sa druge particije ili secure zone radi ok. Za restore sa druge periferije "mipaca" je predložio da se iz:
[Hkey_Local_Machine_\System\MountedDevices] briše sve osim
"\\DosDevices\\ c:" =... pa onda backup na drugi disk. Vredi probati.

Sve je to lepo.... ali sta vredi backup ako nece da radi sa image-om na DVD-u? Onda je mnogo bolja opcija unattended instalacije.

ma meni lepo radi sa DVD- a, samo sto traaje 40min ( a ovo opet verovatno nije do DVD , jer i iz secure zone traje dosta duze nego drugima)

Ma Acronisova jedina vrednost je secure zona. Ja licno izmestim Doc and Settings kao i Outlook na D: particiju, kazem coveku da sve snima u MyDoc, instaliram Acronis i ako mu pukne lepo stisne Fx (dobro, malo ga navodis) i sve je tu bez mnogo muke (tako ti je to kad covek ima puno prijatelja).
Mana: Ako ti prsne disk, ode sve tako da je bolje narezati i na CD/DVD za svaki slucaj
Ako vam ne treba secure zona ne smarajte se mnogo sa Acronisom vec sa proverenim stvarima kao Drive Image (radim sa njim vec5 godina od verzije 4).
Ako ja treba da bauljam po registry-uju i da gledam u pasulj sto sporo rady recovery ili zasto vidi/ne vidi disk ...
Ghost, kao sto rekoh oce da nalepi particije (provereno) u jednu, ali je definitivno najbrzi od svih.

Ako vam ne treba secure zona ne smarajte se mnogo sa Acronisom vec sa proverenim stvarima kao Drive Image (radim sa njim vec5 godina od verzije 4).

Koji je pun naziv , jer ovo je previse uopsteno , pa google izbacuje gomiliu razlicitih rezultata.
Jel' to ovaj sa Hiren's CDa i ako jeste , kako radi sa istog :wave:

Jos jedna preporuka za Acronis 8.0
Nikad nikakvih problema nisam imao tako da me cudi koje probleme ljudi ovde iznose

ironmanbg je napisao(la):
Koji je pun naziv , jer ovo je previse uopsteno , pa google izbacuje gomiliu razlicitih rezultata.
Jel' to ovaj sa Hiren's CDa i ako jeste , kako radi sa istog :wave:

Verzija koju ja trenutno koristim je 9.0 (build 2,247), probana, dobra, na Hirens-u 7.8 verovatno nije full verzija, probajte sa ovom koju ja koristim. Mada, ni sa verzijom 8.0 nisam imao problema.

Nazad
Vrh Dno