Šta je novo?

Iskustva sa 3410, 3510 i S45i

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o ovim telefonima? Ovih dana treba da uzmem neki pa sam razmisljao o 3410, ali posto je razlika oko 20e zainteresovao sam se i za 3510. Kakvi su ovi telefoni i da li je 3510 dosta bolji.
Kako se pokazao S45i?

Pozdrav,
Nebojsa

Hvala na linkovima.
Na NOKIA sajtu sam procitao da ima i polifone i klasicne melodije, pa me zanima da li obicne melodije svira preko zvucnika ili ima piezo, kao i to da li mu je vibro funkcija ostvarena preko zvcnika ili ima motor.

Pozdrav,
Nebojsa

Prema karakteristikama nokia 3510 (ili 3510i sa displejom u boji). Doduse malo izgleda kao serpa, prema dimenzijama. Tako da nebi pogresio i da kupis Seimenson s45 (skuplji je za 30-40E).
I ako za mene i dalje je san nokia 6510. Prema karakteristikama je kao 3510 samo sto je 2 sm kraca. I stvarno ima izgled otmenog telefona.

eh, ja sam preskocio 6510, jer je isuvise mali... a ne nudi osim dimenzija nista bitno sto nema moj 6210... 6610 ima kolor ekran, polifona zvona i blutut... pa sada o njemu razmisljam, mada je cena prejaka (450+ eura). sada je i Eriksonu T68-ici pala cena dosta... pa je i on zanimljiva kupovina...
3510 ne treba porediti sa serijom 6xxx ... To sto ima 500 mesta u imeniku, ne znaci da je serija 3 po karakteristikama dostigla seriju 6... Nokia 3xxx ce uvek biti low end (bas me zato raduje 3510 koji bi trebalo da ima odlicnu cenu za jedan telefon sa ogrominim lcd ekranom i vga kamerom), 5xxx prosek i za posebne namene, 6xxx poslovni telefoni, 7xxx za tech. frikove a 8xxx za bogate fensere... Naravno, 8110 je sada jevtin, govorim o aktuelnim modelima iz pomenutih serija...
Sto se tice polifonih zvukova, 3510 ima i piezo i zvucnik i motor, zbog toga i jeste malo masnivniji.... zato uvek imas profile pa kada si u gradu u bucnom okruzenju, stavi monofone zvuke i vibro, a kada si u kuci, profil sa polifonim melodijama....
Nadam se da je takav i 6610, mada cu pre uzeti T68 ako 6610 bude dugo skup!

Ja imam Nokiu 3510 i Ok je. Malo je glomaznija, ali ima veliki ekran, odlican imenik, a baterija mi traje 8-9 dana solidnog koriscenja. Sto se tice melodija, polifone su super, ja sam ih dosta skinuo preko wap-a i dobro zvuce, a obicne su mnogo tihe, skoro neupotrebljive. Odlican telefon za te pare. Koliko sam ja uspeo da vidim 3410, mnogo je slabiji od 3510.

Ja imam i bolji je od komsijinog i od celog odeljenja i od svih u GSPu i najbolji sam od sve dece u selu jer imam najbolji telefon koji je bolji od najboljeg... :D

PS. I to ne zato sto je moj :p

JosTheBoss je napisao(la):
Ja imam Nokiu 3510 i Ok je. Malo je glomaznija, ali ima veliki ekran, odlican imenik, a baterija mi traje 8-9 dana solidnog koriscenja. Sto se tice melodija, polifone su super, ja sam ih dosta skinuo preko wap-a i dobro zvuce, a obicne su mnogo tihe, skoro neupotrebljive. Odlican telefon za te pare. Koliko sam ja uspeo da vidim 3410, mnogo je slabiji od 3510.

A da li obicna zvona zvone preko istog zvucnika kao polifona ili ima ugradjen i piezo?
Da li polifona zvona svira preko zvucnika za razgovor ili ima poseban kao npr. SONY.
Kako je izveden vibro, preko zvucnika ili ima motor?

Pozdrav,
Nebojsa

Nema poseban zvucnik (piezo) nego sve ide preko istog, zato se i jako slabo cuju (imas detaljnije objasnjenje na Nokia.com). Sto se vibracije tice, ista je kao i na 6xxx modelima, onako 3x kratko vibrira.

Vrh Dno