Šta je novo?

Iskusni poznavaoci wifi-ja pomagajte!!

kovica

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
304
Imam pitanje ili dva :).
Da li mogu da umrezim dva kompa u wifi mrezu bez acess pointa?
U svoj komp koji ima pristup internetu bih zabo neku pci, pcie karticu, a drugi racunar je laptop.
Ne razvlace mi se kablovi po gajbi ali mi se i ne daju pare za ap :D
Pomagajte!!

Poslednja izmena:
U desktop stavis WLAN PCI karticu,za lap-top ako nema integrisan WLAN uzmes USB varijantu.
To je sto se tice hardverskog dela.
O tome kako se umreziti,kako izdeliti konekciju - kako sve podesiti pisano je vec mnogo puta.

Znaci moze samo se mora podesiti. Hvala mnogo na odgovoru, odoh da kupim karticu :)

wi-fi u ad hoc rezimu, i ima da radi. Ako ti laptop ima vec integrisan wi-fi samo dodaj PCI karticu u desktop rachunar.

E da, jel moze da ta konekcija normalno raditi na udaljenosti od jedno 10m i dva gipsana zida izmedju? :)

Radice dovoljno da imas net na drugom kompu. Svaki transfer fajlova izmedju kompova ce ici prilicno sporo

hoce bez problema!

kada bi na pci karticu nakacio neku bolju antenu isao bi domet daleko vise...moj primer je da ostvarujem vezu sa komsijom koji je od mene udaljen 50m i signal prolazi kroz zidove moje kuce i kuce izmedju nas ... znaci ukupno izmedju 5-6 zidova od cigle/siporeksa...naravno kao sto podvarak kaze transfer fajlova ide sporo ali igrice i internet rade savrseno!
takodje korisim i internet od lokalnog provajdera sa kojim imam opticku vidljivost kada stavim laptop pored prozora, a udaljenost je citavih 500m!!!

pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala na deljenju iskustava!!
Ziveo internet :D
poz

Nazad
Vrh Dno