Šta je novo?

Iskra crt tv crno beli problem

Balzak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2013
Poena
180
Pozdrav drustvo,

Imam jedan stari iskra portabilni tv iz 70ih.
Zeleo bih da ga osposobim iz nostalgicnih razloga.

Ispravan je i pali se, povezao sam dvbt2 risiver i uspeo je da prikaze sliku ali samo obris teksta se jedva nazire kao da mu je otisla crna boja.

Posle rada od nekih 2-3 sata pojavila se i crna boja i slika je bila kako treba, sve se lepo videlo i radilo je. Sutradan kad se ohladio, ponovo sam ga upalio i opet je bila bela slika sa obrisima teksta.

Da li neko zna sta bi mogao biti kvar i ko mogao da mi pomogne u resavanju istog?

Pozdrav drustvo,

Imam jedan stari iskra portabilni tv iz 70ih.
Zeleo bih da ga osposobim iz nostalgicnih razloga.

Ispravan je i pali se, povezao sam dvbt2 risiver i uspeo je da prikaze sliku ali samo obris teksta se jedva nazire kao da mu je otisla crna boja.

Posle rada od nekih 2-3 sata pojavila se i crna boja i slika je bila kako treba, sve se lepo videlo i radilo je. Sutradan kad se ohladio, ponovo sam ga upalio i opet je bila bela slika sa obrisima teksta.

Da li neko zna sta bi mogao biti kvar i ko mogao da mi pomogne u resavanju istog?
Najverovatnije ti pravi problem neki kondenzator jer je ipak uređaj starije generacije i kada se zagreje tv kodenzator povrati neki kapacitet i tv proradi kako treba.Dobar elektroničar bi rešio tvoj problem.Samo je pitanje i ako nađeš zainteresovanog da li ti se isplati popravka.

Pretpostavio sam da je mozda do hladnog lema ili nekog kondenzatora.

Neko ce se mozda javiti ko ume to da popravi sa foruma ako je do toga jer bi ga vratio u zivot

Nazad
Vrh Dno