Šta je novo?

Iskljucivanje touchpad misa

cheyenne

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
320
do sada nisam preterano koristio laptop pa mi zato verovatno nije smetalo...ali sada mi smeta posebno prilikom kucanja....da li je ikako moguce disablovati ovaj mis na lapu...mislio sam bice lako samo control panel mouse i disable ali ladno ne moze moze samo uninstall ali to je glupo....pa jer postoji neki drugi nacin?!

Jeste da smara u početku, ali navićićeš se brzo na blagodeti touchpada. Nećeš valjda svuda da vucaraš miša sa sobom?

Sećam se kad sam počeo da koristim touchpad nisam umeo da selektujem program iz 'Start' menija, da ne govorim o navigaciji kroz Explorer, ali brzo je sve leglo na svoje mesto i sada miša uopšte ne koristim.

Idi u Device Manager na Mice and other pointing devices i disable-uj touchpad

Jeste da smara u početku, ali navićićeš se brzo na blagodeti touchpada. Nećeš valjda svuda da vucaraš miša sa sobom?

Sećam se kad sam počeo da koristim touchpad nisam umeo da selektujem program iz 'Start' menija, da ne govorim o navigaciji kroz Explorer, ali brzo je sve leglo na svoje mesto i sada miša uopšte ne koristim.

mogu ja koliko toliko da se koristim misem...vec sam se navikao nego mi pravi problem prilikom kucanja kao recimo sad slucajno rukom malo dodirnem i kursor mi se pomeri...ili klikne nebitno mislio sam da postoji neki praktican nacin da se to iskljuci kad ti hoces!

Idi u Device Manager na Mice and other pointing devices i disable-uj touchpad

probao sam vec to ali nece disable je zamraceno i to nemoze da se uradi jedino uninstall ali to nije opcija cak sam mislio kad sam ubacio drugog misa da ce moci disable ali ne!ne znam jedino da slucajno nema veze zato sto je vista doduse jesam adminstrator ali ko ce ga znati mozda moze iz safeboot-a ali to je opet suvise komplikovano , nisam jos probao iz biosa ali to pretpostavljam da moze....

Pa neće nositi sa sobom MX Revolution ili MS Laser 6000 :) Imaš male USB mišonje od 600-700 dinara (Labtec, npr.) koji se skoro izgube u torbi za laptop. Kad već moraš da nosiš adapter i kablove sa sobom u torbi, šta je pa teško nositi i jednog miša?!

mogu ja koliko toliko da se koristim misem...vec sam se navikao nego mi pravi problem prilikom kucanja kao recimo sad slucajno rukom malo dodirnem i kursor mi se pomeri...ili klikne nebitno mislio sam da postoji neki praktican nacin da se to iskljuci kad ti hoces!
Jesi li probao da stavis novije drajvere za touchpad?
Pitam ovo zato sto neki imaju mogucnost da iskljuce bas to sto tebi smeta: slucajno pomeranje kursora prilikom kucanja. Konkretno, govorim o Synaptics Touchpad drajverima na HP laptop-ovima. Za ostale racunare i touchpad-ove ne znam.

Pozdrav

Edit: sad videh da se radi o Visti. Mozda jos nema dobrih drajvera za touchpad?

Poslednja izmena:
Jesi li probao da stavis novije drajvere za touchpad?
Pitam ovo zato sto neki imaju mogucnost da iskljuce bas to sto tebi smeta: slucajno pomeranje kursora prilikom kucanja. Konkretno, govorim o Synaptics Touchpad drajverima na HP laptop-ovima. Za ostale racunare i touchpad-ove ne znam.

Pozdrav

Edit: sad videh da se radi o Visti. Mozda jos nema dobrih drajvera za touchpad?

Ovo je fujitsu siemens nisam siguran da ima drivera za vistu kao sto rece...ali proguglacu poz!

Ako nemas drajvere onda mozes da uzmes od nekog drugog taj Synaptic Touchpad,instaliraj ih i radices.Ja sam to isto uradio i da ne poverujes radi.

P.S.Ja sam ih uzeo od nekog Gericom-a i nemem nikakve probleme.:D

na dellu na kome trenutno radim ima u taskbaru ikonica koja te vodi u mouse properties gde je omoguceno lako iskljucivanje/ukljucivanje misa. Ne znam kako je to reseno na tvom lap-u al probaj sa helpom/mouse properties ako vec nisi...pozdrav...

Ako nemas drajvere onda mozes da uzmes od nekog drugog taj Synaptic Touchpad,instaliraj ih i radices.Ja sam to isto uradio i da ne poverujes radi.

evo upravo skidam sa neta.....javljam kako je ispalo!

na dellu na kome trenutno radim ima u taskbaru ikonica koja te vodi u mouse properties gde je omoguceno lako iskljucivanje/ukljucivanje misa. Ne znam kako je to reseno na tvom lap-u al probaj sa helpom/mouse properties ako vec nisi...pozdrav...

Takve opcije nema kod mene....mouse properties sam probao na samom pocetku....isto bez opcije...

Neverujem ali radi!Evo malo pre sam probao synaptic touchpad driver i rade za sada bez ikakvih problema.....hvala poz

Pa neće nositi sa sobom MX Revolution ili MS Laser 6000 :) Imaš male USB mišonje od 600-700 dinara (Labtec, npr.) koji se skoro izgube u torbi za laptop. Kad već moraš da nosiš adapter i kablove sa sobom u torbi, šta je pa teško nositi i jednog miša?!

Probaj da koristiš bilo kog miša dok laptop držiš u krilu ;) Osim toga ti mali miševi možda izgledaju praktični, ali već posle kratkog korišćenja od njih počinje da boli šaka.

Nazad
Vrh Dno