Šta je novo?

Iskljucivanje HDDa ?!?

kilowatt

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
319
U kompu imam 3 HDDa jedan seagate 250gb tu mi je i sistem instaliran win7,drugi seagate 1TB i WesternDigital 320GB.Desava mi se da kad ne radim na hardu nista da se iskljuci sam i kad npr udjem u neku particiju komp zablokira i samo cujem hard kako se ukljucuje i krece da vrti i dalje nastavlja sa normalnim radom.
U cemu j problem,ponasa se nekako kao da je na stand by ?

ugasen je..cuva struju :)
ne zablokira komp nego explorer..samo dok ga ne otvori...mozes da napravis da ti se ne gasi...u cp u power options...u advanced settings aktivnog profila :)

Tako treba da radi. Kad ga već ne koristiš zašto da se ne ugasi?

Em će duže da traje, em manje buke proizvodi :) ostavi tako kako jeste ;) a kad ti se ukaže prilika, pazari SSD :)

To paljenje/gasenje sigurno ne produzava radni vek hard diska, pa ga ja stalno drzim upaljenog. Da ne pricam da se sistemski HDD nikad ni ne gasi jer glupi win mora stalno nesto da cacka po njemu.

Edit: jako cesto (20-ak puta) dnevno pristupam tom hdd-u koji win gasi, tako da neko ne misli da lupam gluposti. Normalno da za HDD nije dobro da se upali i ugasi 20 puta dnevno ;)

Poslednja izmena:
Ali je bolje da bude ugašen 10 sati nego da tih istih 10 sati bude upaljen :D sve zavisi od korisnika, slažem se da ako često pristupaš hdd-u da treba isključiti opciju automatskog gašenja tj odlaska u standby režim.

Sto se vise pali/gasi to krace traje. Bolje za njega da bude stalno aktivan nego on/off. S' vremena na vreme 7 sama nesto proveri pa ga upali.

Ali je bolje da bude ugašen 10 sati nego da tih istih 10 sati bude upaljen :D sve zavisi od korisnika, slažem se da ako često pristupaš hdd-u da treba isključiti opciju automatskog gašenja tj odlaska u standby režim.

@Off Brate, menjaj nick. Ekstremno me podseća na onu retardiranu Telekomovu reklamu.:D:p

@On Meni se diskovi stalno vrte. Živcira me kad treba da čekam dok se zavrti.

Vrh Dno