Konkretno moj slucaj je da sam 2011 imao tezak udes sa motora, a pre toga bio na 82 kile (182 cm) i ceo zivot bio razmazen po pitanju body fitness-a i izgleda, a onda je usled loma obe fibule i tibie nastupio gips od 4 meseca, sipke u nozi i gojenje od - 25 kila. 107 u trenutku skidanja gipsa, izgledao sam kao Patrik.
evo dan danas sam u borbi sa time, i tek od pre dve nedelje krenuo u zaista pravu borbu protiv kilaze i moram da podelim odredjena iskustva sa vama. probao sam SVE dijete, i promene ishrane, naucio podosta o nutricijama, ishrani i slicno i koliko god ovo zvucalo drasticno i nekima cak i uvredljivo - ishrana je samo "pomocni alat" u skidanju kilaze.
Etkins < za 2 meseca skinuo 1 kilo, meni razocaravajuci rezultati. Mozda i funkcionise da sam imao zivaca da toliko pazim i pisem sta jedem, ali mi je delovalo kao manje efikasna metoda
Ciklicna Keto dijeta < O boze kroz koji sam pakao prosao. jedes manje vise meso, pecurke i jaja i to je to. Rezultat je opet bio razocaravajuci jer sam skinuo samo 4 kile za dva meseca a u medjuvremenu poceo da smrdim na aceton, usled nula hidrata se osecao kao mrtvac i poceo da sanjam hleb i cokolade, ali bukvalno.
nakon toga sam imao periode kada sam jednostavno smanjivao unose, isao sam i na onu metodu "brojanja kalorija" i nista nije davalo rezultate.
e onda naleteh na tekst o efektima HIIT-a i kardio efektu koji HIIT izaziva. skinuo sam oba Insanity i Insanity-Asylum da vidim o cemu se radi i sastavio sopstveni "inseniti" koji je podjednako intenzivan kao Asylum ali sa vise akcenata na odredjene misice koji su mi "splasnuli" za ove 4 godine.
2 x 40 min dnevno, sa razmakom od 8 sati:
20 sklekova
25 ravnih trbusnih
50 jumping jack-ova
20 kosih sklekova
30 cucnjeva
50 vijaca
i tako u krug dok ne prodje 40 min, pauza izmedju dve vezbe je izmedju 15 i 20 sekundi.
Ne moram ni da pricam koliko se umre, vec na 20om minutu i kako jedan trbusnjak pred kraj vezbanja traje i po 6-7 sekundi, ali posle citanja svega i svacega na internetu, dosao sam do jedne stvari koja je zapravo tacna - ovo izaziva trajni efekat koji przi fat naslage u telu veoma veoma dugo nakon vezbanja. E razlog sto rekoh da sam ishajpovan je sto sam skinuo 8 kila za 2 nedelje, sa sve merenjem vode. dakle 8 kila sala, a ishrana je promenjena samo tako da jedem normalan dorucak, rucak kod mojih ("mamin rucak") a za veceru izbegavam da jedem previse ugljenih hidrata. Ocu da kazem da mi je opusteno i palacinku da pojedem ako mi se hoce, jer je ovaj trening poceo da me bukvalno reze.
Elem, cuo sam od drugih da je sve individualno i da ovakav efekat koji sam postigao uopste ne mora da funkcionise kod drugih, ali ja sam prezadovoljan. Voleo bih da imam volju da predjem i na neku ekstra zdravu ishranu ali to je u srbiji em skupo, em sam provalio da mozak ima problema sa osnovnim funkcijama, ako nema bar trunke hidrata.
@AMD Gamer - jel imas neke specificne obroke, poput recepata od integralnog pirinca, vocnih salata, i slicno .. ? Ja sam pokusao, iskreno, ali mi je pirinac negde tu u rangu sa onim integralnim keksovima i Rice cake po nemanju ukusa